Categories: ΤΕΧΝΕΣ

Τέσσερα Must See για τις επόμενες μέρες

FUTURE N.O.W.

ΘΕΑΤΡΟ // Online Streaming – Από 10 έως 18 Απριλίου

Ένα νέο θεατρικό φεστιβάλ γεννιέται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Οι πρώτες τέσσερις παραστάσεις, οι οποίες προκρίθηκαν μέσα από το Open Call του περασμένου Μαρτίου, παρουσιάζονται ως ένα νέο είδος που φλερτάρει με τον κινηματογράφο. Βραβευμένοι κινηματογραφιστές της νεότερης γενιάς επιστρατεύτηκαν και, σε συνεργασία με τους τέσσερις σκηνοθέτες του φεστιβάλ, δημιούργησαν εκδοχές ειδικά σχεδιασμένες για το ψηφιακό περιβάλλον. Τα γυρίσματα δεν περιορίζονται στις σκηνές της Στέγης, αλλά επεκτείνονται και σε εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας ένα μεικτό είδος.

KIN BABY ©Andreas Simopoulos

Μια ομάδα σκληροπυρηνικών υπερασπιστών του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ισότητας μάς στρατολογούν (Ηλίας Αδάμ, We are in the army now, 10 Απριλίου). Ένα παγόβουνο λιώνει πάνω από τα κεφάλια μας (Βίκυ Κυριακουλάκου, Η τέχνη του πολέμου, 11 Απριλίου). Τέσσερις ειδικοί εξετάζουν «πού πήγαν τα μωρά;» (Δημήτρης Μπαμπίλης, Babybird Babybird, 17 Απριλίου). Η Κεντρική Σκηνή μεταμορφώνεται σε ένα κλαμπ για τα νέα είδη που τώρα γεννιούνται (Εύα Γιαννακοπούλου, Kin Baby, 18 Απριλίου). Ο κινηματογραφιστής Άλκης Παπασταθόπουλος σκηνοθετεί για το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση το We are in the army now του Ηλία Αδάμ και το Κin Βaby της Εύας Γιαννακοπούλου. Ο Παπασταθόπουλος έχει βραβευτεί για το βίντεο κλιπ στο “Gomenaki” και έχει κερδίσει το βραβείο του HBO Europe για καλύτερο τηλεοπτικό πρότζεκτ στο Midpoint TV Launch με το “Sleepover”, που επιλέχθηκε και από το Sundance Institute για το YouTube New Voices Lab του. Ο Παναγιώτης Κωστούρος, με σημαντικές μικρού μήκους ταινίες στο βιογραφικό του και δουλειές εντός και εκτός Ελλάδας, ανέλαβε την κινηματογραφική εκδοχή της Τέχνης του πολέμου της Βίκυς Κυριακουλάκου. Ο Χρήστος Σαρρής, σκηνοθέτης με διεθνείς συνεργασίες, head of creative του Ιδρύματος Ωνάση, δημιουργός μεταξύ άλλων και της σειράς συναυλιών Stages A/LIVE, σκηνοθετεί το Βabybird Babybird του Δημήτρη Μπαμπίλη. Τέλος, το FUTURE N.O.W. παρουσιάζει βιντεοσκοπημένη μια διαδικτυακή διεθνή ανοιχτή συζήτηση και ένα εργαστήριο για ειδικούς και λάτρεις της νέας δραματουργίας που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 με τίτλο DRAMATURGY NOW, καθώς και μία ανατρεπτική συζήτηση με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, δίνοντας φωνή στις σκέψεις και τις αγωνίες των νέων δημιουργών, με τίτλο «Το μέλλον του θεάτρου ως παρόν».

Info: Onassis Foundation YouTube Channel

 

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ Full Band

ΜΟΥΣΙΚΗ // Global Online Streaming – Σάββατο 10 Απριλίου στις 20:30 το pre-show και στις 21:00 το live.

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς εκπροσώπους της ελληνικής hip-hop, μπαίνει στην κεντρική σκηνή του Gazarte μαζί με την μπάντα του για να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα με μία καθηλωτική συναυλία. Οι στίχοι του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ είναι αληθινοί και ποιητικοί, μιλάνε σε όλους και για όλους, η μουσική του δυναμική, συναισθηματική και πολύπλευρη, ενορχηστρώνει την ιστορία του και με την μπάντα του να δίνει νέα μορφή, καταφέρνει να περάσει το hip-hop σε ετερόκλητα ακροατήρια. Ένας συνεχώς εξελισσόμενος καλλιτέχνης που, έχοντας το hip-hop ως αφετηρία και σημείο αναφοράς, έχει χαράξει μία ανοδική και πολυδιάστατη πορεία στην ανεξάρτητη εγχώρια μουσική σκηνή. Τη συναυλία ανοίγει ένα Εxclusive Pre-Show που μας βάζει στο μυαλό του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ με εικόνες και σκηνές από το soundcheck, τα παρασκήνια και όλες τις προετοιμασίες μέχρι να ανοίξουν οι κάμερες για το μοναδικό αυτό live.

Info: viva.gr

Ματούλα Ζαμάνη στο λιμάνι της Αμοργού

ΜΟΥΣΙΚΗ // Global Online Streaming – Κυριακή 11 Απριλίου στις 19:30

Σχεδόν τρεις ώρες θα διαρκέσει η μοναδική συναυλία που ετοιμάζει η Ματούλα Ζαμάνη μαζί με τους μουσικούς της στο λιμάνι της Αμοργού, το νησί όπου ζει. Η, γεμάτη ενέργεια, αγαπημένη τραγουδίστρια είναι πιο έτοιμη από ποτέ να μας βάλει σε καλοκαιρινό κλίμα και να μας μεταφέρει τον νησιώτικο αέρα μέσα από τις οθόνες μας. Με τα χρώματα του δειλινού να τους δροσίζουν, θα τη συνοδεύουν οι μουσικοί: Σπύρος Μοσχούτης (τύμπανα), Γιάννης Κονταράτος (βιολί, microkorg), Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο), Κυριάκος Ταπάκης (λαούτο, μπουζούκι), Γιώργος Μπούλντης (acoustic και synth bass) και Νίκος Βογιατζάκης (ηλεκτρική κιθάρα). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλιές αγαπημένες μελωδίες αλλά και καινούργια τραγούδια. Όπως λέει η ίδια: «Τολμηρά αγόρια στα όργανα, καινούργια τραγούδια που ατενίζουν το μέλλον, ασυμβίβαστες χορευτικές λησμονημένες φιγούρες, αντάρτικες μελωδίες που αίρουν την απαγόρευση είναι μερικά από τα στιγμιότυπα μιας ανείπωτης ξαφνικής αρμονίας».  

Info: viva.gr

Τσάι Γιασεμιού – Η Αρλέτα μας εμπνέει

ΜΟΥΣΙΚΗ // On Demand Streaming – Από 10 έως 16 Απριλίου

Ο Βασίλης  Ρακόπουλος (στενός φίλος και συνεργάτης της Αρλέτας για πολλές δεκαετίες) και η Νάνα Μπινοπούλου, μαζί με τους ξεχωριστούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Πέτρο Κούρτη, ξαναζωντανεύουν τραγούδια της Αρλέτας και των αγαπημένων της συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού, στη σκηνή του Half Note. Τραγούδια που αγαπούσε και έχει τραγουδήσει μοναδικά η Αρλέτα όπως τα: «Μια φορά θυμάμαι», «Η σερενάτα», «Ο λύκος», «Χάρτινο το φεγγαράκι» καθώς και παραδοσιακά ηπειρώτικα, θα ακουστούν μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Η κιθάρα του Βασίλη Ρακόπουλου, ο αιθέριος ήχος της τρομπέτας του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και τα κρουστά του χαρισματικού Πέτρου Κούρτη, δημιουργούν στιγμές ιδιαίτερης αισθαντικότητας καθώς πλαισιώνουν διακριτικά την ερμηνεία της Νάνας Μπινοπούλου.

Info: viva.gr

POPAGANDA