Categories: ΒΙΒΛΙΟ

Τα 100 βιβλία που πρέπει όλοι να διαβάσουμε σύμφωνα με το Amazon

Οι συντάκτες του πιο επιτυχημένου και κλασικού πλέον για αγορές βιβλίων, Amazon σε συνεργασία με την ομάδα του ηλεκτρονικού της βιβλίου, Kindle μόλις εξέδωσαν μία εκτενή λίστα με τα 100 βιβλία που κάθε αναγνώστης θα έπρεπε να διαβάσει όλη την διάρκεια της ζωής του. Η λίστα που δημοσιεύθηκε σήμερα προκύπτει μετά από πολύμηνες συνεδριάσεις, συζητήσεις μεταξύ των συντακτών της βρετανικής ομάδας Amazon.co.uk ενώ είχε προηγηθεί τρεις μήνες νωρίτερα η ανάλογη πρόταση των Αμερικανών.

Οι προτάσεις των Βρετανών προέκυψαν από τις αγαπημένες τους επιλογές ενώ εσκεμμένα δεν συμπεριέλαβαν ποιητικές συλλογές ή θεατρικά έργα γιατί τότε το εύρος θα ήταν ακόμη πιο αχανές. Στην αγγλική εκδοχή, 65 τίτλοι που συναντώνται είναι από βρετανούς συγγραφείς ενώ, πολύ έξυπνα, έχουν χωρίσει τους τίτλους βάσει του αιώνα που γράφτηκαν ή το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Με αυτόν τον τρόπο, οι κατηγορίες που προκύπτουν είναι παιδικά βιβλία, νεανική λογοτεχνία, εύληπτα κλασικά αριστουργήματα, περισσότερο μοντέρνα, εκείνα που ταξιδεύουν σε διαφορετικούς κόσμους, του 19ου και 20ου αιώνα ενώ τέλος βιβλία που δεν είναι μυθιστορήματα αλλά απαραίτητα σε κάθε βιβλιοθήκη. Το παλαιότερο βιβλίο της λίστας είναι τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ του οποίου η πρώτη έκδοση χρονολογείται το 1726 ενώ στην αμερικανική λίστα, η Περηφάνια και Προκατάληψη της Jane Austen, του 1813.

100 βιβλία, μία λίστα και μια πολύ καλή ευκαιρία για τις αγορές στις προσεχείς διακοπές, όπως  τη διαβάσαμε στο Amazon.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου