Categories: ΣΙΝΕΜΑ

Στο “Witchin” της Χριστίνας Διαμαντάρα, μια νεαρή μάγισσα ψάχνει το περιβόητο Big Dick Energy συστατικό στον κόσμο των ανθρώπων

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη με πτυχίο φιλολογίας απο το Α.Π.Θ. η Χριστίνα Διαμαντάρα ακολούθησε το πάθος της για τον κινηματογράφο πηγαίνοντας για σπουδές στο Λος Άντζελες. Το Witchin είναι μια 20λεπτη μικρού μήκους ταινία την οποία γύρισε στα πλαίσια της πτυχιακής της στο American Film Institute. Έχει επιλεχθεί και κερδίσει βραβεία σε πάνω από τριάντα διεθνή φεστιβάλ, συγκαταλεγομένων των φημισμένων LA Shorts και Rhode Island International Film Festival ενώ η επόμενη παρουσίαση της ταινίας θα γίνει μέσω του Indie Short Fest. Με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Madeleine Coghlan η ταινία είναι ένα κράμα αμερικάνικης νοοτροπίας όσον αφορά το αυστηρά δουλεμένο και πλούσιο από άποψη πλοκής σενάριο και το πιο ευρωπαϊκό off beat χιούμορ.

Η σαρκαστικής διάθεσης κωμωδία ακολουθεί μια νεαρή μάγισσα την Ντόνι, η οποία ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων για να αποκτήσει το περιβόητο Big Dick Energy, απαραίτητο συστατικό για μια εργασία της στη σχολή μαγισσών. Φτάνει λοιπόν σε ένα μακρινό δάσος όπου καλείται να συναναστραφεί με ένα σωρό περίεργα όντα: Τους άνδρες που έχουν το Big Dick Energy, έναν κατα συρροή δολοφόνο, εμπλέκεται σε παιχνίδια ανταγωνισμού με την φίλη και συμμαθήτριά της Λίντα και καταλήγει σε ένα techno party στη μέση του δάσους, γεμάτο σαδιστικούς χίπστερς.

Η πρωταγωνίστρια Madeleine Coghlan στα γυρίσματα του Witchin

Αυτό όμως που φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την δημιουργό, είναι η τάση να διακωμωδήσει τα κακώς κείμενα όσον αφορά τα στερεότυπα φύλων και τον σεξισμό. Όπως δηλώνει και η ίδια: «Όσο φανταστικά είναι τα στοιχεία της πλοκής δηλαδή μάγισσες, πλάσματα του δάσους, κυνήγι μαγικών αιθέριων συστατικών, άλλο τόσο νιώθω ότι έχω περιγράψει όσο το δυνατόν καλύτερα το βίωμα πολλών γυναικών όταν βγαίνουν για ένα χαλαρό ποτό και φλερτ. Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ ανδρών και γυναικών που γίνεται ακόμα πιο σαφής από την απόκλιση στις επιθυμίες που έχει ο καθένας τους για το πως θέλει να εξελιχθεί η βραδιά, είναι ο τέλειος καμβάς για παράλογες παρεξηγήσεις και χιούμορ ειδικά όταν ο ένας και ο άλλος έχουν πολύ ισχυρά ‘μαγικά’ κίνητρα για να διεκδικήσουν τα θέλω τους.»

Η σκηνοθέτης Χριστίνα Διαμαντάρα

Η ταλαντούχα δημιουργός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο development και προπαραγωγής για αρκετά πρότζεκτ με γυναικείους χαρακτήρες στο επίκεντρο. Το Gorgona ένα μεγάλου μήκους σενάριο γραμμένο ως ταινία κινουμένων σχεδίων πραγματεύεται το ταξίδι ενός νάρκισσου χαρακτήρα  που αναγκάζεται να ταξιδέψει στα έγκατα του ωκεανού μεταμορφωμένου σε θαλάσσιο τέρας. «Ως γυναίκες έχουμε μάθει να είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένες με την εξωτερική μας εμφάνιση και με ενδιαφέρει να παρατηρήσω έναν χαρακτήρα που χάνει ολότελα αυτήν την φαινομενική δύναμη και πρέπει να ανακαλύψει μια άλλη για να επιβιώσει σε ένα εχθρικό περιβάλλον.» Επίσης το Red Buffalo το οποίο μάλιστα πρόκειται σύντομα να αρχίσει τις προεργασίες για γύρισμα, περιγράφει την ιστορία δυο νέων φοιτητριών που αναγκάζονται να περάσουν την καραντίνα σε ένα ολότελα βαρετό προάστιο της Αμερικάνικης εξοχής και αναπόφευκτα μπλέκουν σε αστείες περιπέτειες που όμως έχουν πρακτικό και συναισθηματικό κόστος. «Σαν γυναίκα σεναριογράφος και σκηνοθέτης μου είναι εύκολο να σκέφτομαι ιστορίες για γυναίκες. Αλλά σαν θεατής νιώθω ότι οι αγαπημένες μου ταινίες έχουν άντρες στο επίκεντρο. Θέλω να το αλλάξω αυτό και ήδη βλέπω την εξέλιξη γύρω μου, θέλω να δείξουμε ελαττωματικές γυναίκες με όλα τα ανθρώπινα κόμπλεξ και λάθη τους. Δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειες για να αξίζουμε τον φεμινισμό.»

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή