Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Στις συναυλίες των Carcass θα γίνει το σώσε

Την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Μαρτίου, οι Carcass θα επισκεφτούν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τις πρώτες τους «κλειστές» εμφανίσεις. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Ελλάδα – το 2008 και το 2013 εμφανίστηκαν στο Rockwave. Καιρός, λοιπόν, να «αλώσουν» και τη σκηνή του Principal και του Gagarin με ένα πλήρες σετ.

Από τις μέρες του 1985 που, προσποιούμενοι τους ιατροδικαστές, κυκλοφόρησαν το βρώμικο grind υπόνομο νεκροτομείου του Reek of Putrefaction, μέχρι το 2013, όταν έγραψαν το comeback album τους, Surgical Steel, οι Carcass έχουν διανύσει τη δική τους ιστορία. Εκκινώντας την πορεία τους ως μια υπερβίαιη grind μπάντα με ολιγόλεπτα κομμάτια στο ντεμπούτο τους, συνέχισαν δαμάζοντας τη φόρμουλα που δημιούργησαν σε πιο death metal μονοπάτια με το Symphonies of Sickness του 1989. Με την έλευση του Mike Amott στις τάξεις τους, πέρασαν στην πιο μελωδική πλευρά τους και στην ευρύτερη αναγνώριση με το (σχεδόν) concept Necroticism-Descanting The Insalubrious  και τη φυγή από τη splatter θεματολογία με το καθολικά αναγνωρισμένο Heartwork, του οποίου το εξώφυλλο διακοσμείται από ένα καλλιτέχνημα του H.R. Giger. Ο πρώιμος επίλογος της μπάντας έρχεται το 1996 με το Swansong (χωρίς τον Amott) και το στάτους που αποκτούν «μεταθανάτια» είναι αρκετό ώστε να εμπνεύσει μεγάλο μέρος του μέταλ κόσμου και μια μεγάλη πλειοψηφία συγκροτημάτων που ακολούθησαν τον δρόμο του μελωδικού death metal.

Η ανάσταση του σχήματος έρχεται το 2008, όταν και επανασυνδέονται περιοδεύοντας ανά τον κόσμο. Μέχρι τότε δεν ήταν ξεκάθαρο αν κάποιος δίσκος θα συνόδευε την επανένωση, η οποία κράτησε 5 χρόνια μέχρι το Surgical Steel να κυκλοφορήσει και να θυμήσει σε όσους δεν τους είχαν ξεγράψει λόγω της μελωδικής στροφής γιατί θεωρούνται από τους ηγέτες του συγκεκριμένου ήχου. Όπως υποθέτουμε πως θα συμβεί και με τις επερχόμενες συναυλίες τους στις οποίες οφείλουν να αποδείξουν τι σημαίνει να «σαπίζεις στον ελεύθερο κόσμο».

Pedigree Butchery 

Exhume To Consume 

Heartwork 

Corporal Jigsaw Quandary 

Unfit For Human Consumption 

Fermenting Innards

No Love Lost 

Keep on Rotting In The Free World 

Captive Bolt Pistol 

Embryonic Necropsy And Devourment 

Παρασκευή 27 Μαρτίου, Principal Club, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 28 Μαρτίου, Gagarin 205, Αθήνα

Φοίβος Κρομμύδας

Share
Published by
Φοίβος Κρομμύδας