Πλάκα θα ‘χει να αρχίσουν όλοι να λένε ότι η Selah Sue είναι η «νέα Adele»…

Τα περίπου 1 εκατ. πουλημένα αντίτυπα του προ τετραετίας ντεμπούτο (Selah Sue) της κατά κόσμο Sanne Putseys από το Βέλγιο μόνο λίγα δεν ήταν. Κι όμως, έπρεπε να κυκλοφορήσει φέτος το δεύτερό της LP (Reason) για να επαληθευτούν οι μεγάλες προσδοκίες όσων είχαν βρει σε αυτή (άλλη μία;) nu-soul chanteuse που εμπνέεται εξίσου από τη Dusty Springfield και τη Lauryn Hill. Ή μάλλον λίγο περισσότερο από τη δεύτερη, προφανώς γιατί ένας δικός της δίσκος ήταν και ο πρώτος που αγόρασε ποτέ, όπως λέει στη συνέντευξη που ακολουθεί. Action speaks louder than words, όμως, οπότε το σημαντικό είναι να μας δείξει πόσα (soul) απίδια πιάνει ο σάκος (της) επί σκηνής, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, οπότε και καλός εχόντων θα τηλεμεταφέρει το Fuzz σε μια εποχή που όλα ήταν πιο απλά…

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Όταν ήμουν μικρή, μεσουρανούσαν οι Backstreet Boys και οι Spice Girls. Όμως ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν το Unplugged της Lauryn Hill, κάνοντας οικονομία από το χαρτζιλίκι μου. Είναι απίστευτος δίσκος.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Πλέον σπάνια αγοράζω δίσκους σε φυσικό φορμά, κυρίως αγοράζω από το itunes. Η τελευταία μου αγορά ήταν η δισκογραφία του Miles Davis.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Χμμμ…δεν ξέρω αν πρέπει να ντρέπομαι γι’ αυτό, αλλά συχνά αγοράζω και μουσική για διαλογισμό. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν έχω καμία ντροπή. Όσους δίσκους θέλω πραγματικά, τους αγοράζω.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Παλιά όλοι δεν το κάναμε αυτό; Δεν θυμάμαι όμως ποιους…

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Πιθανότατα ένα προπέρσινο live της Erykah Badu.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Μάλλον το “Born to be wild” – και η πλάκα είναι ότι δεν μου αρέσει καν αυτό το τραγούδι!

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Πιθανότατα θα έβαζα κάτι uplifting σαν την Kelis.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Νομίζω ότι θα άναβε μια φωτιά μέσα μου και θα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα πάνω στη σκηνή για να τον εντυπωσιάσω.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Ε μάλλον David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Δεν τις έχω μετρήσει, αλλά έχει συμβεί – κυρίως όταν είμαι σε περιοδεία και μου λείπουν οι φίλοι και η οικογένειά μου. Αλλά μετά νιώθω τυχερή, γιατί και μόνο στη σκέψη μιας βαρετής “9 με 5” δουλειάς, μου ‘ρχεται να αυτοκτονήσω.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερό σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Οτιδήποτε καταθλιπτικό για να μπορώ να κλάψω ακόμη περισσότερο.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Μία συλλογή drum ‘n’ bass στο τέρμα.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. Θα προτιμούσα να συναντήσω τον Kurt Cobain, κυρίως για να του μιλήσω και να προσπαθήσω να τον πείσω ότι η ζωή είναι ωραία…

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Νομίζω μία ορχήστρα εγχόρδων, ξέρεις, με πολλά βιολιά, θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Αστειεύεσαι;


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr)
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA