Categories: ΚΟΜΙΚ

«Είμαι η Σαρανταποζαρούσα και είμαι καλά»

Αν είσαι από αυτούς που τριγυρνάς άσκοπα στα social media (δηλαδή είσαι ένας νορμάλ άνθρωπος) και πέτυχες τη Σαρανταποζαρούσα και ξέμεινες στη σελίδα να γελάς για 2-3 ώρες, μείνε εδώ γιατί η Σαρανταποζαρούσα απαντά στις πιο αδιάκριτες ερωτήσεις.

Αν πάλι δεν έχεις ιδέα ποια είναι η Σαρανταποζαρούσα, επιμένουμε, μείνε εδώ, γιατί πρέπει να τη μάθεις…

Επιβεβαιώνουμε (…αν και όχι όλες τις μέρες)

Τι πλάσμα είσαι Σαρανταποζαρούσα; Πότε γεννήθηκες; Για αρχή, καλησπέρα. Είμαι ένα πλασματάκι το οποίο γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να αναδειχθεί η ζωγραφική των δεκάχρονων παιδιών. Γεννήθηκα τον χειμώνα του 2017, σε ένα παγωμένο μπαρ της Πάτρας μετά από μια περίεργη ανάμειξη νερού και φινκερφουντς. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Ενώ ξεκίνησα με αμιγώς μουσική διάθεση και καλλιτεχνική, δεν μπόρεσα να μείνω ένα άπραγο έντομο απέναντι στα γεγονότα που συμβαίνουν τριγύρω μου. Γιατί άλλωστε, να τα πούμε και αυτά, κι εγώ εδώ ζω, πληρώνω τους φόρους μου, τα εφκα μου, τα παπούτσια μου, γιατί να μην έχω κι έναν λόγο να σχολιάζω τα κοινωνικά προβλήματα οεο;

Ποιά θέματα σε απασχολούν; Η καθημερινότητα αυτής της χώρας. Κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Αλλά και φυσικά η μουσική βιομηχανία, που όπως θα έχετε παρατηρήσει, πίσω από κάθε της στίχο κρύβεται κι ένα διαφορετικό νόημα. Άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το πιο καλύτερο, δεν το μετανιώνω. Λουλούδια στο τραπέζι ένα παρακαλώ.

Ποιοί είναι οι καλύτεροι φίλοι σου και με ποιους δε θα έκανες ποτέ παρέα; Πέρα από την Μάγια την μέλισσα και τον άλλο τον φίλο της που, οκ, μας δένει μια κουμπαριά, βρήκα την αληθινή αγάπη και στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα. Έτσι θα αναφέρω μερικά ονόματα όπως Νίκος, Νίκος, Τάσος, Γιάννης, Πάνος, Μαρία, Αθηνά, Άννα, Μπάμπης, Αλέξανδρος, μερικοί είναι άνθρωποι, μερικοί είναι ζώα που αγαπούν εμάς τα έντομα. Η ανθρωπιά δεν έχει ιδεολογία. Παρέα δεν θα έκανα με κάθε είδους μισάνθρωπο πλάσμα. Α και με τους φασίστες.

Φοβάσαι ότι κάποτε θα στερέψεις ή πώς η πραγματικότητα σε ξεπερνά; Όποιος έχει πόδια τρέχει λέει μια λαϊκή ρήση. Έτσι, παρόλο που έχω 40 από δαύτα, πράγμα δύσκολο αν με ρωτάτε γιατί συνεχώς παθαίνω κράμπες, η πραγματικότητα με έχει διασύρει στον αγώνα δρόμου παράνοιας. Σαν να τρέχει ο λαγός με την χελώνα ένα πράγμα (πολύ φίλοι μου, τα χαιρετίσματα μου).

Πιστεύεις ότι τα πάντα μπορούν να σχολιαστούν με χιούμορ; Πρώτα απ’ όλα είναι ωραία, χνουδωτά, φλάφυ ζώα, που ξέρω ότι πέφτουν συνεχώς, και για αυτό γίνονται θύματα σχολιασμού και μπούλινγκ. Κι εγώ τα σχολιάζω, αλλά με μέτρο, διότι σέβομαι ότι είναι πολύ καλά παιδιά που έτυχε να ονομαστούν έτσι. Κάποιες καταστάσεις όμως οφείλουν να σχολιάζονται με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει γιατί πολύ απλά δεν είναι αστείες, όσο κι αν θέλει η κοινωνία να μας τις παρουσιάσει έτσι.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία και ποιο το αγαπημένο σου βιβλίο; Πέρα από όλα τα επεισόδια της φίλης μου της Μάγιας της μέλισσας που ανέφερα πιο πάνω, μου άρεσε πάρα πολύ το Μάτριξ. Δεν είναι και λίγο να σκέφτεσαι στα 10 σου χρόνια ότι ο κόσμος που ζεις μπορεί και να μην υπάρχει στα αλήθεια.
Όσο για βιβλίο, μάλλον η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι, αφού ως έντομο παραμένω ευαίσθητο πλάσμα. Παρολ’αυτα ευχαριστούμε τον κύριο Κάφκα που αφιέρωσε ένα βιβλίο του στη γειτόνισσα μου την κατσαρίδα.

Τι γνώμη έχεις για το Facebook και το Instagram; Είναι καλά εργαλεία. Για μένα. Δε μου είναι απαραίτητα στην προσωπική μου ζωή, προτιμώ να σκιτσάρω και να ανεβάζω εκεί αυτά τα ανθρωπάκια με το οβάλ σώμα και το στρογγυλό κεφάλι. Νομίζω ότι με βοηθούν να επικοινωνήσω πιο εύκολα αυτό που θέλω στον κόσμο. Βέβαια έχω να αλλάξω προφάιλ πικ πολύ καιρό, λες να με παρεξηγήσει ο κόσμος;
Τα σκίτσα μου σίγουρα δεν θα μαζέψουν όσα λαικ θα μάζευε μια καλοκαιρινή μου φώτο από την αποθήκη στο χωριό να τσιμπάω πόδια αγροτών, αλλά και πάλι, σε ευχαριστώ κύριε Ζουγκεμπεργκ.

Αν έβλεπες μπροστά σου τον Αρκά τι θα του έλεγες; Ευχαριστώ για τα παιδικά μου χρόνια, αλλά είμαι καλύτερος, πατέρα.

Ποια είναι η πιο μελαγχολική σου σκέψη; Να μην με πατήσει ένα παπούτσι στην Αθήνα των 6 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζω, όπως πατάνε εσάς οι πολυκατοικίες κάθε μέρα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην επαρχία, οπότε, όπως καταλαβαίνεις τα μεγέθη διαφέρουν τρομακτικά. Σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που, δε θα στο κρύψω, με φοβίζει αρκετά. Όπως έχει πει και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου «τρέξε να ψηλαφίσεις την πλάση ακριβέ μου, το μπράτσο της απλώνει να κρατηθείς».

Πέρα από παγκόσμια ειρήνη τι άλλο εύχεσαι, Σαρανταποζαρούσα; Αγάπη. «Αγάπη μόνο αρκεί για να γυρίζει η γη / κι όσο θα δυναμώνει τούμπα θα σε φέρνει κόσμε σατράπη», Λεωνίδας Μπαλάφας. 

Τη Σαρανταποζαρούσα θα τη βρείτε στο Facebook και στο Instagram
Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου