Σταματήστε ό,τι κάνετε! O A Guy Called Gerald βρίσκεται στην Αθήνα.

Στην εποχή μας οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του έναν φορητό υπολογιστή και ένα απλούστατο software, μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ή να παριστάνει τον DJ. Τυπικά είναι κιόλας. Είναι ο selector, ο «επιλογέας» της μουσικής .Αλλά σπανίως είναι εκείνος που δημιουργεί ένα άθροισμα μεγαλύτερο των δύο δίσκων που τοποθετεί τον έναν μετά τον άλλον. Αυτός, ναι, είναι ο disc jockey, αυτός που παίρνει την πρώτη ύλη των κομματιών κι ανεξαρτήτως format (βινίλιο, cd, traktor κτλ.) δημιουργεί και διηγείται μια όμορφη ηχητική ιστορία. Που συνήθως σε κάνει να θες να σηκωθείς από την καρέκλα σου.

 Tο Revolutions per Minute είναι ένα πρωτοποριακό event για το DJing και τη γενιά του beat. Κάπου ανάμεσα στο πικάπ και στα σύγχρονα μέσα αναπαραγωγής βρίσκεται ένας κοινός τόπος: o ήχος που αποτυπώνεται μέσα από τον ρυθμό τους. Κι ενώνει πολλά σύγχρονα ρεύματα μουσικής όπως η disco, η house, το techno, το hip hop κι άλλα πολλά υποείδη. Το Μέγαρο φιλοξενεί μερικά σπουδαία ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια σπάνια ανταλλαγή μουσικής, απόψεων και εμπειριών. Live showcases, DJ sets, workshops, mixing  και scratching, συζητήσεις και παράλληλες δράσεις σε μία μοναδική εκδήλωση. 

Ανάμεσά τους θα βρεθούν ως καλεσμένοι ο ο παραγωγός-θρύλος A Guy Called Gerald και ο DJ και συγγραφέας Bill Brewster από την Αγγλία για live sets και ομιλίες.

O A Guy Called Gerald είναι το alter ego του βρετανού παραγωγού/DJ Gerald Simpson. Ένα τεράστιο όνομα τςη ευρωπαϊκής dance σκηνής, πρωταγωνιστής στο ξέσπασμα του acid house ήχου και της σκηνής του Μάντσεστερ κάπου στα τέλη των 80ς, μέλος των -επίσης θρυλικών- 808 State και παραγωγός που εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια δεν έχει σταματήσει να πειραματίζεται μπαίνοντας σχετικά πρόσφατα και στα χωράφια της jazz. Φυσικά, όσο χορεύουν οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη θα τον θυμούνται γι’ αυτό.

Bill Brewster, ένας αφοσιωμένος ιστορικός της dance κουλτούρας

To βιβλίο Last Night a DJ Saved My Life κυκλοφόρησε το 1999 με την υπογραφή του Bill Brewster. Εξερευνώντας την ιστορία του djing μέσα στον 20° αιώνα, το βιβλίο βρέθηκε κάποτε στην 45η θέση ανάμεσα στα καλύτερα μουσικά βιβλία όλων των εποχών από τον Observer, και είναι σίγουρα πολύ ψηλότερα (αν όχι στην κορυφή) όσον αφορά τα βιβλία που εξειδικεύθηκαν στην ηλεκτρονική χορευτική μουσική. Επιμελείται συλλογές, επανακυκλοφορίες, γυρνάει τον κόσμο κάνοντας εκλεκτικά sets, συνεχιζει να γράφει βιβλία κι άρθρα και περιοδικά, ενώ έτρεχε και το djhistory.com

 

Το πρόγραμμα…
… περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους του Μεγάρου. Αρχίζει στις 17:00 και στο πλαίσιο του DemoCrates session, το κοινό θα μπορεί να προτείνει τα μουσικά κομμάτια που επιθυμεί να ακούσει. Την ίδια ώρα, (17:00-18:00) στην Αίθουσα MC2 o Bασίλης «Chevy» Σεβδαλής εισάγει το κοινό στον κόσμο του βινυλίου και του δείχνει την τεχνική της μίξης δίσκων σε πικάπ, στο πλαίσιο του Workshop 1 How to mix με την υποστήριξη της SAE Athens. Στο Workshop 2 (18:00-19:00), που πραγματοποιείται σε συνεργασία και πάλι με τη SAE Athens, o Sparky T (Θοδωρής Σαρτζετάκης), πρωταθλητής του DMC Contest στην Ελλάδα και Head Instructor στη SAE Athens, αποκαλύπτει τα μυστικά του scratching. Στη συνέχεια, οι συντονιστές τoυ Meet ’n’ Greet Session (19:00-19:45) Black Athena & Espeekay θα συστήσουν στο κοινό τούς διάσημους καλεσμένους τους Bill Brewster & A Guy Called Gerald, που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα δώσουν πληροφορίες για την καριέρα τους. Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα ενός τετάρτου, έχει προγραμματιστεί η ομιλία-συζήτηση «Η ιστορία του DJing στην Ελλάδα» (20:00-21:00), μια ανοιχτή συνεδρία με τους πιο επιδραστικούς έλληνες DJs. Τη συζήτηση, η οποία θα επικεντρωθεί σε ιστορίες από τη χορευτική σκηνή στην Ελλάδα, προσωπικές μαρτυρίες και απόψεις για το παρόν και το μέλλον του DJing, συντονίζει η Κατερίνα «Κάφκα» Καφετζή. Συμμετέχουν: Junior SP, Christian Cambas, Petros Floorfiller και άλλοι. Η είσοδος στα workshops και τις ομιλίες είναι ελεύθερη. To workshop των Bill Brewster και Α Guy Called Gerald θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά (χωρίς μετάφραση).

Παράλληλα, από τις 18:30 έως τις 21:00, στο Φουαγιέ της Αίθουσας Banquet θα πραγματοποιηθεί DJ set, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με τη συμμετοχή του Mr. Z (ψυχεδέλεια και eclectic επιλογές, 19:30-20:45) και του Junior SP (25 years of electronic beats, 21:00-22:30).

Το κύριο live event τoυ Revolutions per Minute αρχίζει στις 21:00 με το ημίωρο DMC showcase των Sparky T και Royal K (21:00-21:30). Τη σκυτάλη θα πάρει στις 21:30 ο Γιώργος Μπακαλάκος  aka ΝΤΕΙΒΙΝΤ (21:30 -22:10). Το event θα κορυφωθεί με τους δύο ξεχωριστούς προσκεκλημένους DJs από τη Βρετανία που θα ξεσηκώσουν το κοινό, τους Bill Brewster (22:10-23:30) και Α Guy Called Gerald (23:30-1:00).
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης Revolutions per Minute, θα λειτουργούν και τα δύο μπαρ της αίθουσας Banquet.

Γενική είσοδος: 15 €
Ειδικές τιμές: 7 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου:www.megaron.gr

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282333

 

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου