Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Εκτός από το να ακούσω πολλή και καλή μουσική, τι άλλο μπορώ να κάνω στο φετινό Release Athens;

Το αγαπημένο μας  Release Athens Festival 2018 επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην Πλατεία Νερού και προβλέπεται ότι θα έχουμε πολλά να θυμόμαστε: θα τραγουδήσουμε το “Bitter Sweet Symphony” για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη φωνή των Verve, τον Richard Ashcroft, θα τραγουδήσουμε φυσικά και “Red Red Wine” με τους UB40, θα χορέψουμε με τους «Έλληνες» Thievery Corporation και Parov Stelar, θα κλείσουμε στις 17/6 με το εντυπωσιακό show των Jamiroquai.

Βέβαια μεγάλο φεστιβάλ πια δεν σημαίνει μόνο μουσική αλλά πολλές παράλληλες δραστηριότητες που συνιστούν μια πλήρη εμπειρία. Έτσι λοιπόν και φέτος το Release φροντίζει να έχετε τα πάντα στα…πόδια σας και το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε ακόμη κι αν είστε εκεί από πολύ νωρίς.

Για του λόγου το αληθές, να 20 λόγοι για να κατηφορίσετε προς Φάληρο, εκτός από τη μουσική:

– Καταρχάς το φεστιβάλ γίνεται στην Πλατεία Νερού, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζήσετε την πλήρη φεστιβαλική εμπειρία σε μία αγαπημένη τοποθεσία που βρίσκεται κυριολεκτικά μία ανάσα από τη θάλασσα, το μπλε της οποία θα σας καλωσορίσει μπαίνοντας στο χώρο του φεστιβάλ! Μαγιό μπορεί να μην σαν χρειαστεί, αλλά μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας, η μέρα προβλέπεται μακρά.

– Επίσης, ακόμη κι αν οι υποχρεώσεις δεν σας επιτρέπουν να είστε από πολύ νωρίς στο φεστιβάλ, φροντίστε να είστε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, μιας και ο ροζ ουρανός και το φεγγάρι που βουτά μέσα στη θάλασσα, υπό την μουσική υπόκρουση των αγαπημένων σας καλλιτεχνών είναι το ιδανικό σκηνικό για να καλωσορίσει το καλοκαίρι.

– Συλλέκτες των εισιτηρίων χαμογελάστε, μιας και μπαίνοντας στο χώρο του φεστιβάλ όλοι θα πάρετε συλλεκτικά hard copy εισιτήρια για να τα προσθέσετε στη συναυλιακή συλλογή σας.

– Πέραν της τοποθεσίας, να είστε έτοιμοι για μία από τις πιο άρτιες φεστιβαλικές διοργανώσεις της πόλης, με εξοπλισμό που υπόσχεται καλό ήχο, χωρίς πονοκεφάλους και βουίσματα το επόμενο πρωί.

– Όσοι μένετε στις γύρω περιοχές ή είστε δεινοί ποδηλάτες, η Πλατεία Νερού κι η διαδρομή έως εκεί, προσφέρεται για ποδηλατάδα, ιδανικά λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Μη διστάσετε λοιπόν να πάρετε το ποδήλατό σας για λίγη γυμναστική πριν τη μουσική!

– Για όσους είστε εκεί από νωρίς, αλλά και για τα διαλείμματα ανάμεσα στα acts, μία βόλτα από τα merch stands των χορηγών θα αποδειχτεί διασκεδαστική. Πέραν από αυτό, σίγουρα θα έχετε τα τυχερά σας και δεν θα φύγετε με άδεια χέρια, αλλά με πολλά καλοκαιρινά αξεσουάρ. Βολτάρεις και…συλλέγεις αναμνηστικά.

– Κι από αυτά τα merch, σε αυτό του φεστιβάλ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το δικό σας t-shirt ή καπελάκι Release, αλλά και merch των καλλιτεχνών που θα περάσουν από τη σκηνή της Πλατείας Νερού. 

– Ως γνωστόν, νηστικό αρκούδι δε χορεύει, το Release έχει φροντίσει ώστε να είστε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια. Στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της πόλης δε θα μπορούσε να λείπει το φαγητό κι έτσι θα προσφέρει ένα πρωτότυπο food court, δηλαδή μια «αυλή» για φαγητό και χαλάρωση υπό τους ήχους της μουσικής και με θέα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

– Αν γουργουρίζετε ήδη κι αναρωτιέστε τι μπορεί να απολαύσει ο ουρανίσκος σας στο Release, κρατήστε σημειώσεις! Οι πιο πεινασμένοι αλλά και λάτρεις του κρέατος δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε στο περίπτερο των Goody’s Burger House για να απολαύσετε το αγαπημένο σας burger με τις απαραίτητες τραγανιστές τηγανητές πατάτες για συνοδευτικό.

– Όσοι βρίσκεστε στο «στρατόπεδο pizza» το Forno Luca θα είναι εκεί για σας για εκείνη τη στιγμή που ένα ζεστό κομμάτι pizza θα φαντάζει ο καλύτερος φίλος σας.

– Και για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ στα γρήγορα, τα Everest θα έχουν το δικό τους περίπτερο που θα σας περιμένει με hot dogs και σάντουιτς. Ε, χρειάζεστε δυνάμεις, έχει να πέσει πολύς χορός στους Thievery Corporation

– Πριν προλάβετε να εκφράσετε την απορία «Και για μας τους γλυκατζήδες;», το Release έχει φροντίσει πριν από εσάς για σας με δροσερά παγωτά από το Da Vinci, για να γλυκάνει το αγνάντεμα στη θάλασσα. I scream, you scream, we all scream for ice cream!

– Καλά όλα αυτά, αλλά μην ξεχνάτε, τα μεγάλα φεστιβάλ θέλουν και πολλά υγρά. Προμηθεύεστε τις μάρκες σας, και κατευθύνεστε δεξιά ή αριστερά στο χώρο της Πλατείας Νερού που σας περιμένουν τα δύο μπαρ για νεράκι, μπύρα και ποτό. Αφήστε που όλο και με κάποιον θα πιάσετε κουβέντα στην αναμονή…«Κι εσύ για Jamiroquai

– Και αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια σε ένα φεστιβάλ! Δεν θα ακούσετε μόνο πολλή και καλή μουσική, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να τη μοιραστείτε με κόσμο που σας ενώνει αυτή η κοινή αγάπη. Φορέστε την καλή σας διάθεση και βγάλτε τον πιο κοινωνικό σας εαυτό. Ποτέ δεν ξέρεις, μετά από χρόνια στο «Πώς γνωριστήκατε;» μπορεί να απαντάτε «Τραγουδάγαμε δίπλα δίπλα στους UB40 στο Release»

– Πέραν από τις νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες που μπορείτε να κάνετε, σίγουρα θα βρείτε φίλους και γνωστούς. Είτε τους πετύχετε τυχαία, είτε το φεστιβάλ αποτελεί επιτέλους αυτό το ραντεβού που αναβάλλετε τόσο καιρό, σίγουρα θα έχετε πολλά πολλά να πείτε και να μοιραστείτε αλλά…ωπ, μισό γιατί βγαίνει ο Parov Stelar, τα ξαναλέτε σε λίγο!

– Αν είστε γονιός και έχετε βραχυκυκλώσει σε ποιά γιαγιά να αφήσετε τα μικρά σας, δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε, μιας και μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας μαζί σας. Θα ακούσουν μουσική, θα φάνε, θα δούνε θάλασσα και πολύ κόσμο, θα είναι η καλύτερη τους δηλαδή…

«Κάπου τον ξέρω, κάπου τον ξέρω…». «Α, είναι ο…!». Ένας διάλογος που πολύ πιθανό να ακουστεί και στη δική σας παρέα, μιας και δεν είναι λίγοι οι celebrities που τιμούν το φεστιβάλ, έχουμε δει πολλά αυτά τα χρόνια…

– Λίγο μουσική, λίγο θάλασσα και το…instagram, που προβλέπεται να αναστενάξει. Είτε είστε εθισμένοι στις selfies, είτε προτιμάτε το #skyporn του ηλιοβασιλέματος, είτε περιμένετε εναγωνίως να αποθανατίσετε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, όλοι οι δρόμοι των social media οδηγούν στο #releaseathens2018.

– Τέλος, αν δεν έχετε εκμεταλλευτεί ακόμη τις ειδικές προσφορές των εισιτηρίων, ίσα που προλαβαίνετε! Αγοράζοντας εισιτήριο για τη δεύτερη ή τρίτη μέρα του φεστιβάλ, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη ημέρα εντελώς δωρεάν! Cause it’s a (bitter)sweet symphony…

– Και για να μην ξεχνιόμαστε…Ο ένας μεγάλος λόγος που μας ενώνει όλους στο Release. Η μουσική!

Release Athens Festival 2018
1η Ημέρα: Πέμπτη 31 Μαΐου -Richard Ashcroft (The Verve), Rag’n’Bone Man, Kid Moxie, Sworr., Lip Forensics
2η Ημέρα: Παρασκευή 1 Ιουνίου -Thievery Corporation, UB40, Golan, Angelika Dusk, Magenta Flaws
3η Ημέρα: Κυριακή 17 Ιουνίου -Jamiroquai, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy’s Ghost Relatives, Σtella
Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις ειδικές προσφορές εδώ.
Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή