Categories: POPTAPE

POPTAPE #155: Νατάσα Γιανναράκη / Home Tapes

Μετά από πρόσκληση του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, η Νατάσσα Γιανναράκη αποφάσισε να κάνει μια αναδρομή στο πρώτο μισό της δεκαετίας των ’00s.

«Βρήκα τραγούδια που συνθέτουν αυτή την ετερόκλητη λίστα κάνοντας Shazam, ενώ έκανα capture τις mini-DV κασέτες μου από την περίοδο 2000-2003. Κάποια ακόμη είναι αναμνήσεις που συνοδεύουν τα (σιωπηλά) super-8 φιλμάκια μου. Κομμάτια που άκουγα ενώ ο ήλιος έδυε στο διαμέρισμά μου στο Λονδίνο, που σιγοτραγουδούσα σε μια φθινοπωρινή βόλτα στον Κήπο του Λουξεμβούργου, που παίζαμε σε διακοπές στο Γαϊδουρονήσι και την Ανάφη, που μετέδιδε το ραδιόφωνο σε ένα αυθόρμητο ταξίδι με ανοιχτό εισιτήριο που εξελίχθηκε σε εξάμηνη διαμονή στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήχοι από άγνωστες χώρες που ακόμη θέλω να επισκεφτώ. Το mixtape που προέκυψε έχει κάτι από την αισιοδοξία των early 00s μαζί με τη νοσταλγία για την περιπλάνηση και τους ανοιχτούς ορίζοντες του δρόμου».

H οπτικοακουστική αυτή περφόρμανς με τίτλο ”Ηome Tapes” παρουσιάστηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, στο ναυπηγείο του Ταρσανά της Σύρου στα πλαίσια του φεστιβάλ κινηματογράφου που έλαβε χώρα για 8η χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η περφόρμανς συνδύαζε ένα μοντάζ ταινιών super-8 και mini-DV με συνδυασμό ήχων από την ίδια πηγή, πρωτότυπης μουσικής και αφήγησης από την ίδια την Νατάσσα Γιανναράκη

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA