Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Και τώρα μουσική!

Neil Young – “See The Sky About To Rain”

O αγαπημένος τραγουδοποιός κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ένα live άλμπουμ με κλασσικά και όχι μόνο κομμάτια από τη δισκογραφία του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πιάνο. Εξαιρετική δουλειά.

The Velvet Underground – “I Heard Her Call My Name” 

Επιμένουμε κλασσικά, και στους Velvet Underground με αφορμή την επανακυκλοφορία μιας deluxe έκδοσης του δεύτερου άλμπουμ της μπάντας, που κλείνει τα 45 χρόνια. Έπος.

Ella Fitzerald – “When I Get Low, I Get High”

Ε τώρα που έρχονται γιορτές, λίγο jazz ήχο, τον σηκώνει το κλίμα. Από μια μεγάλη κυρία του είδους, σε ένα πολύ καλό best of.

Flume & Chet Faker – “Drop The Game”

Αυστραλοί και οι δύο. Ηλεκτρονικός ο ένας, πιο αναλογικός ο άλλος. Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, και ορίστε το αποτέλεσμα: ένα -πολύ καλό ομολογουμένως- ΕΡ με τίτλο “Lockjaw”.

Burial – “Hiders”

Το γράψαμε ξανά. Ο Burial κυκλοφορεί το νέο ΕΡ River Dealer, το Youtube γίνεται άνω κάτω, το Pitchfork του βάζει 9 (και δικαίως). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

TOY – “You Won’t Be The Same”

Όχι τόσο καλό όσο η περσινή δουλειά τους, αλλά εντάξει…

The Fauns – “Seven Hours”

Δεύτερο άλμπουμ για το dream-pop/shoegaze σχήμα των Fauns. Είθε να μην περάσει στα ψιλά όπως και το προ τετραετίας ντεμπούτο τους.

Robert Pollard –  “Return Of The Drums”

Δεύτερη σόλο δουλειά από τον frontman των Guided By Voices, Robert Pollard, ο οποίος όπως πάντα παραδίδει μαθήματα rock n’ roll.

The Child Of Lov – “Fly”

Ηλεκτρονικός ήχος που μπλέκεται με τη soul και τη ποπ αισθητική. Κρίμα που ο κατά κόσμο Cole Williams έφυγε τόσο ξαφνικά, τόσο νωρίς.

Beyonce – “Beyonce”

Τσακ! Μέσα στην ησυχία και την ηρεμία, εκεί που κανείς δεν το περίμενε, το νέο έσκασε σαν βόμβα. Καινούργιο άλμπουμ με 14 κομμάτια, και 17 (!) βιντεοκλίπ.  Σοβαρά.

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου