Categories: ΤΕΧΝΕΣ

Tα σημαντικότερα νέα της Ποπ Κουλτούρας που χάσατε όσο ήσασταν διακοπές

Ξέρουμε ότι η μόνη επαφή σας με την ειδησεογραφία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ήταν το συνεχές refresh στο Instagram, αλλά η βιομηχανία του θεάματος δούλευε σκληρά ακόμα και τις δύο πιο νεκρές εβδομάδες του Αυγούστου έτσι ώστε να έχουμε άφθονο υλικό για να γεμίσουμε την καθημερινότητά μας το χειμώνα, σε μια επίμονη αλλά τελικά μάταιη απόπειρα να ξεχάσουμε για λίγο ότι η ύπαρξή μας σε αυτό τον κόσμο είναι προσωρινή. Εμείς, όμως, κρατούσαμε εμμονικά σημειώσεις για λογαριασμό σας, και η επιστροφή σας στη δουλειά θα συνοδεύεται από πλήρη γνώση των μεγάλων κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και μουσικών νέων για να εντυπωσιάσετε ακόμα και τον εκνευριστικό συνάδελφο που θα ξεστομίσει πρώτος το «καλό χειμώνα». 

Το τεραστιότερο νέο του μήνα είναι μάλλον η ανακοίνωση του The Matrix 4, από την ίδια ομάδα δημιουργών που πριν από περίπου 20 χρόνια άλλαξε καθοριστικά το σινεμά δράσης (bullet time, κανείς;) και του οποίου η κοινωνική φιλοσοφία αντηχεί online και offline μέχρι σήμερα. Η Λάνα Γουατσόφσκι θα σκηνοθετήσει και θα συνυπογράψει το σενάριο της νέας ταινίας (περίεργη η απουσία της αδερφής της, Λίλι), ο Κιάνου Ριβς και η Κάρι-Αν Μος θα επιστρέψουν ως Νίο και Τρίνιτι παρά τα γεγονότα του The Matrix Revolutions, όπως και πολλοί από τους συντελεστές που συνέβαλαν στο να γίνει κλασική η πρώτη τριλογία. Οι αδερφές Γουατσόφσκι είχαν μια άνιση, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα ακόμα και στις αποτυχίες της, καριέρα από το τέλος του Matrix μέχρι σήμερα, και φυσικά ανυπομονούμε να πάρουμε το κόκκινο χάπι για άλλη μια φορά.


 

Το διαζύγιο της χρονιάς δεν ήταν μεταξύ της Μάιλι Σάιρους και του Λίαμ Χέμσγουορθ, αλλά εκείνο που χώρισε τη Sony και της Marvel, με ένα παιδί στη μέση να την πληρώνει: ο Spider-Man έπεσε θύμα της αποτυχίας των δύο στούντιο να συμφωνήσουν στα οικονομικά και κατά συνέπεια δεν θα αποτελεί πλέον κομμάτι του MCU και των Εκδικητών. Ο Τομ Χόλαντ θα συνεχίσει να υποδύεται τον friendly neighborhood υπερήρωα για λογαριασμό της Sony, που τα πήγε περίφημα χωρίς την καθοδήγηση της Marvel στο Spider-Man: Μέσα στο Αραχνοσύμπαν κερδίζοντας μέχρι και Όσκαρ.


Η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ θα έχει τίτλο No Time To Die και θα ήταν πιο σαφές ότι αυτή είναι η τελευταία εμφάνιση του Ντάνιελ Κρεγκ στο ρόλο μόνο αν λεγόταν This Is Daniel Craig’s Last One. Kυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 2 Απριλίου του 2020.


Το περασμένο τριήμερο η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε ένα σκασμό πληροφορίες για όλα της τα properties εν όψει και του λανσαρίσματος της υπηρεσίας streaming Disney+ τον Νοέμβριο (στην Ελλάδα αργεί ακόμα). Από τη νέα αφίσα του Star Wars – Εpisode IX: The Rise Of Skywalker μέχρι το χριστουγεννιάτικο Noelle με την Άννα Κέντρικ και τον Μπιλ Χέιντερ, κι από το τρέιλερ της σειράς The Mandalorian μέχρι τις λεπτομέρειες για το Soul της Pixar (για το πού πάνε οι ψυχές όταν πεθάνουμε), ενθουσιώδης ήταν η αντίδραση για την επιβεβαίωση της σειράς για τον Όμπι Γουάν Κενόμπι, με πρωταγωνιστή-dream come true τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ.  


Και η Apple μπαίνει δυναμικά στους streaming wars με τη σειρά The Morning Show, με την Τζένιφερ Άνιστον, την Ριζ Γουίδερσπουν και τον Στιβ Καρέλ σε ένα «The Newsroom αλλά επί #MeToo» σκηνικό, όπως μαρτυρά το πρώτο τρέιλερ. Λέγεται πως oi δύο πρώτες σεζόν θα κοστίσουν 300 εκατομμύρια (!), με την εταιρεία να διαθέτει 6 δις για όλο το πρωτότυπο περιεχόμενο της υπηρεσίας Apple TV+, που έρχεται τον Νοέμβριο κι έχουν μάλλον χρηματοδοτήσει τα χιλιάδες χαμένα AirPods και φαγωμένα καλώδια. 


 

Η μυστηριώδης μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου NIMIC με τον Ματ Ντίλον και την Δάφνη Πατακιά, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και τον επανένωσε με τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο, είναι τελικά διαφήμιση για λογαριασμό της MINI. Μετά τη φεστιβαλική της πορεία, θα προβληθεί στο shots.net.


 

Ο Πίτερ Φόντα, που έκανε mainstream την counterculture ως σταρ και δημιουργός του Ξένοιαστου Καβαλάρη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο Ντέιβιντ Μπέρμαν, τραγουδοποιός, ποιητής και συνιδρυτής των αξεπέραστων Silver Jews που έκανε το καλύτερο φετινό comeback ως Purple Mountains με το ομώνυμο άλμπουμ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από αυτοκτονία. Ήταν 51 ετών και τον χώριζαν λίγες μέρες από την πρώτη του περιοδεία για το νέο δίσκο. 


H  Lana Del Rey έβγαλε δύο ακόμα τραγούδια από το επερχόμενο Norman Fucking Rockwell και εντείνονται σοβαρά οι υποψίες ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος δίσκος της. 


 

Ανακοινώθηκε η φημολογούμενη ταινία-σίκουελ του Breaking Bad, λέγεται El Camino, θα προβληθεί στο Netflix στις 11 Οκτωβρίου και θα απαντάει στην ερώτηση «τι απέγινε ο Τζέσι Πίνκμαν;». Για άλλη μια φορά ριγμένοι οι φαν του Friends, όχι, όμως, και του Skinny Pete, που εμφανίζεται στο teaser τρέιλερ:


 

Αν και η πρώτη σας τηλεοπτική προτεραιότητα μετά τις διακοπές θα είναι να περάσετε μερικές ώρες με τους σχολαστικούς πράκτορες του FBI Φίντσερ στη δεύτερη σεζόν του Mindhunter, η πιο συζητημένη σειρά του καλοκαιριού είναι το Succession, που το ΗΒΟ ελπίζει ότι θα είναι η πρώτη μεγάλη μετά-GoT επιτυχία του. Η δεύτερη σεζόν παίζεται αυτές τις μέρες.


 

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ ανανεώνει τις Μικρές Κυρίες για τη νέα χιλιετία, επισφραγίζει το ζεύγος Σίρσα Ρόναν-Τιμοτέ Σαλαμέ ως «Τομ Χανκς και Μεγκ Ράιαν των σκεπτόμενων millennials» και ορμάει πάλι στον οσκαρικό αγώνα που έχει μείνει ανοιχτός από το Lady Bird

 


 

Πρώτη ματιά στην “punk rock” εκδοχή της Κρουέλα Ντε Βιλ από το πρίκουελ Cruella με την Έμμα Στόουν, που μπορεί και να κάνει rebranding ως villain μετά την Ευνοούμενη


Κι αυτός είναι ο Τζόνι Φλιν ως Ντέιβιντ Μπόουι στο biopic Stardust, για το οποίο ο γιος του θρυλικού καλλιτέχνη, Ντάνκαν Τζόουνς, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος, με αποτέλεσμα η ταινία να μην περιλαμβάνει καθόλου τα τραγούδια του, αλλά διασκευές κομματιών που ο Μπόουι τραγουδούσε την πριν γίνει Απόλυτο Είδωλο και Υπέρτατο Ον. Hard pass?

 


 

Ξέρουμε ότι θα ξεπεράσουμε ποτέ την Κλερ Φόι κι έχουμε ζητήσει τη βοήθεια ειδικών γι’αυτό, αλλά στις 17 Νοεμβρίου η Ολίβια Κόλμαν κάνει το ντεμπούτο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ στην τρίτη σεζόν του The Crown.


 

Η Billie Eilish εκθρόνισε μετά από 19 εβδομάδες-ρεκόρ το ασταμάτητο “Old Town Road” από την κορυφή του Billboard Hot 100 και στα 17 της απέκτησε το πρώτο της #1 με το “Bad Guy“.


 

Το Last Christmas βασίζεται στο αθάνατο hit των Wham!, θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητη μουσική του Τζορτζ Μάικλ και φιλοδοξεί να γίνει το νέο Love Actually. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως το τρέιλερ αποκαλύπτει ολόκληρη την ταινία και το πόσο κυριολεκτικά βασίζεται στο κλασικό τραγούδι και ποτέ ξανά δεν έχουμε χρειαστεί τόσο πολύ το emoji που κλαίει από τα γέλια.


 

 

Το πρώτο δείγμα των 300 εκατ. δολαρίων με τα οποία έλουσε τον Ράιαν Μέρφι το Netflix για να αποκτήσει αποκλειστικά τα ταλέντα του είναι το The Politician, που μοιάζει να κάνει την εκνευριστική πρεμιέρα του στις 27 Σεπτεμβρίου:

 


 

Αν τις τελευταίες 3 μέρες δεν καταλαβαίνετε το μισό αγγλόφωνο Ίντερνετ, μάλλον αναφέρεται σε κάτι σχετικό με την Tέιλορ Σουίφτ και το άλμπουμ της Lover που μόλις κυκλοφόρησε και είναι μια ωδή στον αγαπημένο της Τζο Άλγουιν (που ταπείνωσε η Έμμα Στόουν στην Ευνοούμενη). Από την εποχή του “You Oughta Know” και του θείου Τζέσι έχει να εμπνεύσει ένας τόσο basic τυπάκος μια τόσο διάσημη και πετυχημένη τραγουδοποιό.


 

Έκλαψε, λέει, ο Έντουαρντ Νόρτον, όταν άκουσε την μπαλάντα του Thom Yorke και του Flea για την κινηματογραφική μεταφορά του Motherless Brooklyn, της οποίας είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής. Εντάξει, δεν είναι και ΤΟΣΟ κακή.

 

Μάρα Θεοδωροπούλου

Share
Published by
Μάρα Θεοδωροπούλου