Ποιος πέταξε ένα παγάκι στον Egg Hell;

Η όλη ιστορία ξεκίνησε ως one man show του γεννημένου το 1990 στο Σάο Πάολο Jef Maarawi και παρόλο που πλέον δεν είναι ο αλλά οι Egg Hell, μία μπάντα με πέντε μέλη, ακούγοντας το ντεμπούτο τους Οnce Part of A Whole Ship σου δημιουργείται μία αίσθηση όχι πολύ διαφορετική από αυτή που σου γεννάει η ακρόαση των δίσκων του Rufus Wainright ή του Stef Kamil Carlens (με τους Zita Swoon). Μουσικών, συνθετών, τραγουδιστών, όπως θες πες τους, τέλος πάντων, που ναι μεν για να βγάλουν αυτόν τον ήχο – που αορίστως αποκαλείται ρομαντικό ροκ ενώ ίσως θα ήταν προτιμότερο να τον καταχωρήσουμε ως ποπ δωματίου γιατί φέρνει περισσότερο σε κάτι-σαν-βαλς – χρειάζονται μία ολόκληρη, υποδειγματική μπάντα πίσω τους, αλλά κάτι σου λέει ότι αυτή η μπάντα δε θα είχε λόγο ύπαρξης αν δε χρειαζόταν να υποστηρίξει τη Φωνή (και το όραμα πίσω από αυτή). Για καλό το λέω αυτό. Τόσο για τη Φωνή όσο και για τη Μπάντα.

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; O πρώτος που αγόρασα ο ίδιος ήταν μάλλον το self-titled των Rage Against the Machine, με χαρτζιλίκι της γιαγιάς μου, την εποχή που έμενα μαζί της στην Βραζιλία. 

Ποιος είναι ο τελευταίος; Το Imperium των Blouse.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; ΟΚ, έχω όλη την δισκογραφία των Cypress Hill το οποίο μου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά αν θα πρεπε να διαλέξω τρεις θα έλεγα το Significant Other των Limp Bizkit, το Chocolate Starfish των Limp Bizkit και ως αποκορύφωμα έναν δίσκο των Theory of a Deadman. Θα πρεπε να χω το Geogaddi των Boards of Canada, τον πρώτο των Mr. Bungle, και το Stankonia των Outkast.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Έναν θυμάμαι μόνο, το Capital Punishment του Big Pun.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Black Dice στο Roskilde fest.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); To Where I’m going απτό Down ΙΙ?

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Κenny G με δαγκωμένα χείλη μέχρι να τελειώσει.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Αν παίζει να κουβαλαει pepper spray.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Bowie, Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; ΛΕΣ;

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Θα έβαζα όλο το Philippe Katerine του Philippe Katerine.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Eχω φοβερούς γείτονες. Δεν μου έχουν παραπονεθεί ποτέ. Αν και το περασμένο καλοκαίρι έβλεπα μια συνέντευξη του Jackie Chan στις 3 το πρωί (αλήθεια) και ακούω σε κάποια φάση ένα χτύπημα στο παντζούρι του δωματίου μου. Κάποιος γείτονας μου είχε πετάξει ένα παγάκι. Ήθελα πραγματικά να μάθω ποιος το έκανε να τον συγχαρώ για την ιδέα.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Beatles σίγουρα ως πρώτη επιλογή, να γνώριζα και τον Maharishi Yogi. Eπίσης Νέα Υόρκη το 73 με New York Dolls, να γνώριζα τον Johansen πριν γίνει η μούρη του αυτή η ανάμειξη Lou Reed με Mick Jagger. Θα έλεγα και το 1990 με τον Cobain, αλλά μάλλον θα έμενα μέσα στο Delorean προσπαθώντας ν να ξεπεράσω κάποια κρίση πανικού 

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Boredoms.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Brad Nowell των Sublime.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Ε όχι.

Το “Once Part Of A Whole Ship” των Egg Hell κυκλοφορεί από την Inner Ear

Θεοδόσης Μίχος

Ο Θεοδόσης Μίχος γεννήθηκε στον Βόλο το 1979. Ζει στο κέντρο της Αθήνας από το 1998. Εργάζεται ως δημοσιογράφος (είναι συνιδρυτής της Popaganda) και ραδιοφωνικός παραγωγός (καθημερινά 8-10πμ στον Best 92.6). Είναι συγγραφέας των βιβλίων Κράτα το σόου (2016) και Η Αλκμήνη και οι άλλοι (2020).

Share
Published by
Θεοδόσης Μίχος