Categories: ΘΕΑΤΡΟ

Πήγαμε στο Ριφιφί για «Κόκορα». Όχι κρασάτο, θεατρικό.

Πόσες σειρές έχετε παρακολουθήσει στην μέχρι τώρα πορεία σας; Είστε από αυτούς που ξεκινούν την απαρίθμηση και η λίστα σας δεν τελειώνει μέχρι αύριο; Εδώ σας έχω. Πόσες θεατρικές σειρές έχετε δει; Αφήστε με να μαντέψω… Αν δεν έχετε πάει στο Ριφιφί, καμία. Είναι λογικό γιατί ο «Κόκορας» είναι το πρώτο θεατρικό serial εν Ελλάδι.

Καθόμαστε σε ένα τραπέζι για δύο, παραγγέλνουμε το κρασάκι μας και ένα cheesecake με κάστανο -προσπεράσαμε με τρόπο τις αλμυρές λιχουδιές που μας έσπαγαν τη μύτη- και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι θα συμβεί την επόμενη ώρα στο εστιατόριο της Μπενάκη. Τίποτα δεν θύμιζε θεατρικούς τύπους. Δεν υπήρχε εισητήριο, ούτε ταξιθέτες, ούτε σκηνή. Μονάχα ένα τραπεζάκι που είχε μείνει άδειο. Όλα τα υπόλοιπα κατειλημμένα. 

Την κουβέντα μας διέκοψε το χαμήλωμα του φωτισμού και μια συζήτηση στο διπλανό τραπέζι όπου ξαφνικά ανέβηκαν οι τόνοι. 

Η Πόπη (Αλεξάνδρα Ούστα) και ο Αργύρης (Νικόλας Κασάπης) είχαν μπει στο μαγαζί, χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση. Είχαν παραγγείλει κανονικά το φαγητό τους και τώρα τσακώνονταν κανονικά, όπως όλα τα ζευγάρια. Για την μάνα του Αργύρη, για το οικόπεδο της Πόπης, για το τι κάνουν μαζί. Ο καθένας νομίζει πως έχει δίκιο από την πλευρά του.

Ο Τάσος Γερακίνης και η Κατερίνα Παπαναστασάτου δημιούργησαν τον «Κόκορα», ή αλλιώς «αλέκτωρ», μια θεατρική σειρά για τον υπερασπιστή (ρ. αλέξω = απομακρύνω, αποκρούω, υπερασπίζομαι) και τον ερωτύλο ή επιδεικτικό παλικαρά. Όπως καταλαβαίνετε, ο κόκορας της παράστασης είναι ο Αργύρης -κόκορας σε όλο του το μεγαλείο. Απορούμε γιατί είναι μαζί του η Πόπη, όπως απορεί και η ίδια άλλωστε. 

Το πρώτο επεισόδιο ήταν η «Γριά», όπου ο σύζυγος κατάφερε να φέρει τη μάνα του στο σπίτι τους, προκαλώντας πανικό. Στο δεύτερο επεισόδιο που παρακολουθήσαμε, το «Οικόπεδο», η ευτυχία του ζευγαριού πάλι δοκιμάζεται. Ο Αργύρης καταφέρνει με έναν επιδέξιο τρόπο να συγχύσει την γυναίκα του, με αφορμή ένα οικόπεδο στο όνομά της, ενώ κάνει όλους εμάς τριγύρω τους να γελάμε με τις ατάκες του και τον τρόπο του.

Η παράσταση είναι τόσο ρεαλιστική που «ακουμπάει» κάθε παρευρισκόμενο, θέλοντας και μη. Ποιό ζευγάρι δεν έχει τσακωθεί για τέτοια ή παρόμοια ζητήματα, ενώ έχει βγει για ένα ωραίο και ήρεμο δείπνο;

Στις 21 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι παραστάσεις για το τρίτο επεισόδιο, την «Επιστολή». Εσείς θα τους κρυφακούσετε, παρέα με νόστιμους μεζέδες;

Ο Κόκορας στο εστιατόριο Ριφιφί, Εμμανουήλ Μπενάκη 69 & Βαλτετσίου. Κρατήσεις: 210- 3300237.
Στέλλα Σαρρή