Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο «δικός μας» Larry Gus στο Τόκιο

Το πόσο ενδιαφέρον είναι ένα φεστιβάλ μουσικής συνήθως κρίνεται από τους συμμετέχοντες. Όμως, αρκετά σημαντικό είναι και το location. Κάνοντας ένα γρήγορο «ρεπεράζ» βρίσκεις την κατάλληλη μητρόπολη τόσο πολιτιστικά όσο και σε θέμα χωροταξίας. Αυτή τη φορά, το Red Bull Music Academy αποφάσισε να μεταφέρει το εγχείρημα στο Τόκιο από τις 12 Οκτώβρη μέχρι τις 14 Νοέμβρη, σε ένα μήνα και κάτι γεμάτο συναυλίες, συνεργασίες, μαθήματα και εργαστήρια, όλα με στόχο να προάγουν τη μουσική του σήμερα.

Ήδη από τα μέσα Φλεβάρη, συνοδευτικά είδαμε την ταινία What difference does it make? A Film about Music. Το φιλμ, λειτουργεί σαν προπομπός για το φετινό φεστιβάλ, γυρισμένο κατά τη διάρκεια του περσινού. Με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι θέλησαν να μας ζεστάνουν για το Τόκιο, βλέποντας μουσικούς όπως ο Giorgio Moroder, Brian Eno, Philip Glass και Lee “Scratch” Perry μεταξύ άλλων.

Ο Larry Gus στο six d.o.g.s (φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου / FOSPHOTOS)

Για φέτος, το ρόστερ ανανεώθηκε με μια πλειάδα μουσικών από διαφορετικά είδη για να καλυφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται το φάσμα του ήχου, γεμάτη παραγωγούς, μουσικούς, DJ και τραγουδιστές. Angel Deradoorian, Zebra Katz, Larry Gus, Sapphire Slows, Felix, WIFE, LAFAWNDAH, Boody, Mumdance, Ossie, Xosar, Palms Trax, Alejandro Paz, είναι μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα και η λίστα συνεχίζει. Γιατί, τελικά το δύσκολο είναι να κάνεις την προσεκτική διαλογή. Οι υπεύθυνοι, δημοσιεύοντας τα στοιχεία λένε πως έλεβαν 60% περισσότερες αιτήσεις για φέτος, από 34 διαφορετικές χώρες. Ένας πραγματικός συνδυασμός πολυπολιτισμικότητας και πολυφωνίας.

*Εδώ η ταινία:

Κώστας Χανδρινός

Share
Published by
Κώστας Χανδρινός