Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο D3lta είναι το νέο μας κόλλημα και έχουμε το νέο του τραγούδι σε πρώτη αποκλειστική μετάδοση

Ο Ελληνοβρετανός D3lta που γνωρίσαμε πριν από λίγο καιρό με το single “Hypocrites”, επιστρέφει με το νέο του τραγούδι που μας μεταφέρει σε ένα ονειρικό κόσμο, γεμάτο συναισθήματα. 

Έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στο Λονδίνο και με μουσικές σπουδές στο βιογραφικό του, εμπνεύστηκε από τους αγαπημένους του μουσικούς, όπως ο Freddie Mercury, o Jim Morrison, o John Mayer και η Amy Winehouse και αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ένας φίλος του έστειλε demo του σε παραγωγούς στο εξωτερικό και ένα από αυτά βρέθηκε στα χέρια του Jim Abbiss, παραγωγού (ανάμεσα σε άλλους) των Arctic Monkeys, των Kasabian και της Adèle. Γνωρίστηκαν μέσω zoom και μετά από πολλές κουβέντες, του είπε πως θέλει να δουλέψουν μαζί.

Ο Jim Abbiss έχει κάνει την παραγωγή και στο Hey You” και το αποτέλεσμα είναι μια συναισθηματική μπαλάντα που μας έχει συγκινήσει και μας έχει καρφωθεί στο μυαλό από την πρώτη στιγμή που την ακούσαμε. Μιλώντας με τον D3lta για το τραγούδι και το clip που το συνοδεύει, μας είπε:

«Ένα τραγούδι σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου είτε είσαι ο δημιουργός είτε ο ακροατής. Υπάρχουν στιγμές που αναγκάζεσαι να παλέψεις με τις πιο σκοτεινές πλευρές σου, άλλες που σου ξυπνούν τα πιο αγνά αισθήματα και κάποιες που αυτό που βιώνεις είναι για τους άλλους τόσο αφηρημένο, αλλά για εσένα λύτρωση από ένα καλά κρυμμένο μυστικό, σύνδεση με μία πραγματικότητα την οποία μόνον εσύ θες να γνωρίζεις. Όταν γράφω ένα τραγούδι πρέπει να μπω όσο πιο βαθιά μπορώ μέσα στο συναίσθημα και να το ζήσω, γεγονός που είναι αρκετά ψυχοφθόρο στην αρχή, αλλά πάντα καταλήγει στην κάθαρση.

Όταν προετοιμαζόμουν για την ηχογράφηση, έκανα μαθήματα υποκριτικής με τον William Lester, ώστε να καταφέρω να εκφράσω το συναίσθημα απαγγέλοντας το κομμάτι. Καθώς δουλεύαμε, μου είπε πως ο τρόπος που το τραγουδάω του φαίνεται σαν να αναφέρεται το “Hey You” στο παιδί που ήμουν ή στον άνθρωπο που θα γίνω. Όταν ήμουν μικρός και είχα ξεκινήσει να παίζω κιθάρα, πολύ συχνά καθόμουν στο δωμάτιο μου, άνοιγα τα φώτα και προσποιούμουν πως βρίσκομαι σε ένα μεγάλο stage και έπαιζα μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Στο video λοιπόν συνδυάσαμε αυτές τις δύο ιδέες, το παιδί που φαντάζεται το μέλλον του μέσα σε ένα δωμάτιο, παίζοντας πιάνο και τον ενήλικα εαυτό του που τραγουδάει πλέον σε μια μεγάλη σκηνή. Πρόκειται για μία σύνδεση του ονείρου και της πραγματικότητας. 

Η ηχογράφηση του τραγουδιού με τον Jim Abbiss βασίστηκε κυρίως στον ήχο του πιάνου και τη φωνή, καθώς ήταν έντονο το συναίσθημα που προκαλούσε. Χρησιμοποιήσαμε ορχηστρικά βιολιά και synthesisers για να ενισχύσουν το τραγούδι, χωρίς να αποσπούν τον ακροατή από τον στίχο. Οι ηλεκτρικές κιθάρες γεμίζουν τον χώρο με εναν ambient ήχο. Μετά το δεύτερο ρεφρέν είχα μια ιδέα να βασιστεί το instrumental section σε μια μελωδία που παίζει το πιάνο -για να έχει ένα Stranger Things vibe- πριν κλείσει με ένα τελείως stripped down ρεφρέν με πιάνο και φωνή. Το ενδιαφέρον είναι πως στο ορχηστρικό instrumental αναμείξαμε φυσικά βιολιά και κοντραμπάσα, μαζί με αναλογικά synthesizers για να ντύσουμε την μελωδία στο πιάνο με ηλεκτρονικούς και φυσικούς ήχους πριν κλείσει μόνο με πιάνο και φωνή».

Lyrics

I know that you can’t speak
Your silent voice though keeps haunting me
Did you trade your heroes for ghosts?

Now I’m standing on thin ice
Silent prayers though sway through the night
Are you afraid to find love?

Hey you hey you
We’re seconds to nothing
Hey you my friend
Oh my sweet memory
Hey you hey you
I’m trying to be like someone I knew

I know that you’ve got a big heart
I just hope that we don’t grow apart
Its not too late to reach out

Hey you hey you
We’re seconds to nothing
Hey you my friend
Oh my sweet memory
Hey you hey you
I’m trying to be like someone I knew


D3lta – #ThisIsD3lta

Written by D3lta 
Produced by Jim Abbiss
Drums + Percussion Brad Webb
Guitar Angelos Serras
Violin, Viola Gillian Maguire
Cello Chris Hill
Recording Engineer Edd Hartwell
Mixed by Ian Dowling
Directed by Neron Power
Produced by Rich Power
Creative Direction by Girlfriend Creative

Website: www.d3ltaofficial.com   
Facebook: http://bit.ly/D3LTAfacebook   
Instagram: http://bit.ly/D3LTAinstagram   
Youtube: http://bit.ly/D3LTAyoutube    
Twitter: http://bit.ly/D3LTAtwitter  
Spotify: http://bit.ly/spotifyD3LTA

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά