Στα γρήγορα: Ηχογραφημένο το καλοκαίρι του 1976, το album περιλαμβάνει αρχικές ακουστικές εκδοχές κομματιών που συμπεριλήφθηκαν στην πορεία σε διαφορετικά albums του Young, αλλά και δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια: το “Hawaii” και το “Give Me Strength”.

Την ακούσαμε: Γραμμένο και ηχογραφημένο στο peak της δημιουργικότητάς του, το συγκεκριμένο «χαμένο» album μπορεί να ιδωθεί ως η αποτύπωση της δημιουργικής γοητείας του Young στην απόλυτα απογυμνωμένη της μορφή. Από μία εκδοχή του “Pocahontas” μόνο με τη φωνή και την ακουστική του κιθάρα μέχρι το ακυκλοφόρητο “Hawaii” που ο Young ακούγεται ο ίδιος σαν Ινδιάνος και την γλυκιά ερωτική μπαλάντα “Give Me Strength” και μέχρι το απογυμνωμένο από στολίδια “Ride My Liama”, οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις αποδεικνύουν ότι μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Μια φωνή και μία κιθάρα μπορούν ενίοτε να σπάσουν κόκαλα. “I tried to leave my past behind / But its catching up with me” που λέει και στο ομώνυμο κομμάτι.

Τρέξε μακριά: Αν όλα αυτά είναι συνδεδεμένα στο μυαλό σου με ψάθινα καπέλα και μασώμενα στάχυα. 

T’ είπες τώρα; «Η αίσθηση της άνεσης ταιριάζει στο μεταβατικό θέμα, δίνοντας στον δίσκο μία επίστρωση παιχνιδιάρικης σκοτοδίνης. Έχει μία αύρα που δεν μοιάζει με καμία κυκλοφορία του καταλόγου του.» –Pitchfork

Να τ’ αφήσω; 88/100 –Metacritic

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου