Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Μία ιστορική jazz συνάντηση στο Gazarte

Η ελεύθερη μορφή της τζαζ πολύ συχνά μεταφράζεται ως η αρετή της συζήτησης. Γιατί, στην ουσία αυτό κάνουν δυο ή και παραπάνω μουσικοί επάνω στη σκηνή. Επικοινωνουν μέσω της γλώσσας του ήχου και των αυτοσχεδιασμών. Βέβαια για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι αψεγάδιαστη τεχνική και timing. Κάτι που σίγουρα οι Kenny Barron και Dave Holland  διαθέτουν και με το παραπάνω. Τη συνεργασία των δυο, που σφραγίστηκε με το άλμπουμ The Art of Conversation, θα απολαύσουμε στο Gazarte 

Ο Barron (σπουδαίος πιανίστας, υποψήφιος για 9 Γκράμι), πέτυχε αρκετούς από τους θρύλους της τζαζ από το ’62, όταν και ξεκίνησε υπό τον προπάτορα Dizzy Gillespie. Εχει συνεργαστεί κατά καιρούς με τους Freddie Hubbard, Stanley Turrentine, Milt Jackson και Buddy Rich, ενώ τη δεκαετία του ’70, ο Yusef Lateef ήταν αυτός που τον μύησε στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού. Πλέον απολαμβάνει τον τίτλο «ενός από τους καλύτερους πιανίστες στον κόσμο», όπως τον βάφτισαν οι LA Times, ενώ έλαβε την ύψιστη τιμή για ένα μουσικό της τζαζ από τη National Endowment for the Arts Jazz Masters. 

Ο Dave Holland χαιρετίζεται ως ένας από τους καλύτερους κοντραμπασίστες. Και αυτό το διαπιστώνεις ακόμη κι αν δεν τον έχεις ακούσει να παίζει ούτε νότα, απλώς αν κοιτάξεις το βιογραφικό του: Bitches Crew, με τον Miles Davis, αργότερα με τους Chick Corea, Barry Altschul, και Anthony Braxton, μέχρι τις συνεργασίες του με θρύλους της τζαζ,  Stan Getz, Hank Jones, Roy Haynes, Sam Rivers.

Χάνεται τέτοια συναυλία; Τι λες; 

Πληροφορίες:
Kenny Barron & Dave Holland | The Art of Conversation
Σάββατο 8 Νοεμβρίου| Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 55€ | Β ζώνη: 45€ | Όρθιοι: €25
Ταμείο: A ζώνη: 58€ | Β ζώνη: 48€ | Όρθιοι: €28
*** Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

Κώστας Χανδρινός

Share
Published by
Κώστας Χανδρινός