Categories: ΒΙΒΛΙΟ

Μεταίχμιο Pocket και φύγατε για διακοπές

Είναι βολικά και χωράνε παντού. Στην τσάντα σας, στη βαλίτσα σας, στον σάκο της παραλίας, ακόμα και στο χέρι περιμένοντας το καράβι, το ΚΤΕΛ ή το αεροπλάνο. Πάνω από όλα βέβαια τα βιβλία της σειράς Μεταίχμιο Pocket ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων αναγνωστών και σε αυτά θα βρείτε μια ποικιλία από καλά και απολαυστικά έργα: βιβλία γνωστών συγγραφέων της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασικά βιβλία που παραμένουν επίκαιρα, αστυνομικό σασπένς από μετρ του είδους αλλά και ενδιαφέρουσες βιογραφίες. Τα βιβλία της σειράς Pocket των Εκδόσεων Μεταίχμιο είναι συναρπαστικά, μικρά, βολικά και πολύ οικονομικά (κυμαίνονται από 5,50 € έως 9,90 €).

Επειδή το διάβασμα δεν πρέπει να γίνεται μόνο δίπλα στη βιβλιοθήκη και εφόσον αποτελεί την ιδανική συντροφιά για να μας ακολουθεί παντού, τα βιβλία της σειράς Μεταίχμιο Pocket είναι ακριβώς σχεδιασμένα για να είναι πάντα μαζί μας: στις βόλτες, στο περπάτημα, στην παραλία, στα ταξίδια, στις διακοπές μας. 

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες βιβλία που περιλαμβάνονται στη σειρά για να βρείτε εκείνο (ή εκείνα) που θα μπει στη βαλίτσα των διακοπών σας. Το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνετε παραπονεμένοι, όπως μαρτυρούν και οι δέκα τελευταίοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν στη σειρά. 

Ian Rankin, Ο Διάβολος Μόνο Ξέρει (μετάφραση: Νάντη Σακκά), Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σε αυτούς βρίσκουμε τρία βιβλία του σπουδαίου Σκωτσέζου συγγραφέα Ian Rankin: Ακόμα και τα Άγρια Σκυλιά, Ο Διάβολος Μόνο Ξέρει και το Φάκελος Ρέμπους: Οι Άγνωστες Υποθέσεις (όλα σε μετάφραση της Νάντης Σακκά). Στο Ακόμα και τα Άγρια Σκυλιά ο απόλυτος αστυνομικός συγγραφέας επαναφέρει τους ήρωές του για να τους φέρει αντιμέτωπους με τα πιο σκοτεινά τους ένστικτα. Στο Ο Διάβολος Μόνο Ξέρει, ο Rankin φέρνει τον ήρωά του Τζον Ρέμπους αντιμέτωπο με μια υπόθεση που δεν ξεχνιέται εύκολα: αυτή του φόνου μιας κοπέλας πριν 40 χρόνια στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για την οποία ακόμη δεν έχει βρεθεί ο δράστης. Τέλος, στο Φάκελος Ρέμπους: Οι Άγνωστες Υποθέσεις θα βρείτε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον Τζον Ρέμπους, σε ένα βιβλίο που αποτελεί ιδανική εισαγωγή στο σύμπαν του ήρωα του Ian Rankin. 

Αν ακολουθείτε φανατικά τις περιπέτειες της ομάδας Άλφα, τότε στη βαλίτσα σας δικαιωματικά διεκδικεί θέση το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Arne Dahl (μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης). Στην έκτη ιστορία της ομάδας Άλφα με φόντο τις καλοκαιρινές σουηδικές νύχτες, μια πολωνή νοσοκόμα που εργάζεται για κάποιο καιρό στη Σουηδία δολοφονείται βίαια. Ένας τηλεοπτικός παραγωγός πυροβολείται από τηλεκριτικό. Και ένα οικογενειακό έγκλημα παίρνει διαφορετική τροπή από την αναμενόμενη. Οι τρεις υποθέσεις ίσως συνδέονται μεταξύ τους περισσότερο από ό,τι φαίνεται.

Arne Dahl, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης), Εκδόσεις Μεταίχμιο

Tony Parsons, Ο Σάκος του Φόνου (μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ), Εκδόσεις Μεταίχμιο

Για εγκλήματα με φόντο το Λονδίνο, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα βιβλία του Tony Parsons που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στη σειρά Μεταίχμιο Pocket: Ο Σάκος του Φόνου και Τιμωρός (και τα δύο σε μετάφραση του Αυγούστου Κορτώ). Στο Ο Σάκος του Φόνου θα διαβάσετε την πρώτη περιπέτεια του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ ο οποίος όσο κυνηγά έναν δολοφόνο, τόσο τα πτώματα πληθαίνουν στην αγγλική πρωτεύουσα και τόσο νιώθει πως η ίδια η ζωή του απειλείται από τον δολοφόνο. Στο Τιμωρός ο Μαξ Γουλφ καλείται να εξιχνιάσει τον φόνο μιας πλούσιας οικογένειας και την εξαφάνιση του μικρότερου γιου της. 

Stuart Neville, Πέπλο Σιωπής (μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη), Εκδόσεις Μεταίχμιο

Στις πρόσφατες κυκλοφορίες της σειράς θα βρείτε επίσης το ίσως καλύτερο έργο του Stuart Neville, το Πέπλο Σιωπής αλλά και το Κλεμμένες Ψυχές και τα δύο σε μετάφραση της Βάσιας Τζανακάρη. Πρωταγωνιστής και στα δύο ο επιθεωρητής Τζακ Λένον. Στο Πέπλο Σιωπής έρχεται αντιμέτωπος με μια κληρονομιά, ένα οικογενειακό μυστικό και έναν αδίστακτο δολοφόνο ενώ στο Κλεμμένες Ψυχές, όσο προσπαθεί να περάσει ήρεμες διακοπές με την κόρη του, οι κόντρες που ξεσπούν ανάμεσα στις συμμορίες του Μπέλφαστ δεν του αφήνουν τελικά και πολλά περιθώρια…

Tana French, Ο Τόπος των Μυστικών (μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη), Εκδόσεις Μεταίχμιο

Federico Axat, Τελευταία Έξοδος (μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου), Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με τον σκοτεινό κόσμο των εφήβων στο Ο Τόπος των Μυστικών της Tana French, μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη. Ένα ανώνυμο σημείωμα για τον φόνο ενός εφήβου στα προάστια του Δουβλίνου θα είναι η υπόθεση που θα πρέπει να λυθεί.

Στο Τελευταία Έξοδος του Federico Axat (μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου) ο Τεντ Μακέι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία. Ένα σημείωμα όμως που θα βρει στο γραφείο του ίσως του αλλάξει γνώμη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει κερδίσει ήδη κοινό και κριτικούς και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 35 γλώσσες.

Τελικά, εσύ με ποιο pocket θα κάνεις φέτος διακοπές; 

Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά Μεταίχμιο Pocket μπορείτε να βρείτε εδώ.
Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή