Μέχρι και σουτιέν προσγειώθηκαν στην σκηνή όση ώρα έκαναν παιχνίδι οι Allah-Las

Η Ναταλία Πετρίτη θα ήθελε να τους ξαναδεί σύντομα.

Παρά το γεγονός ότι οι Allah-Las έχουν στο ενεργητικό τους μόλις δύο studio albums, η αγάπη του ελληνικού κοινού είναι που τους έκανε να επιστρέψουν για δεύτερη φορά στη χώρα μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη επίσκεψή τους. Σε ένα sold-out που ακόμα συζητιέται, οι νοσταλγοί των 60’s (που βέβαια μας δήλωσαν ότι δε θα ήθελαν να έχουν γεννηθεί σε αυτά και είναι αρκετά προσγειωμένοι στην εποχή μας) μας μετέφεραν για περίπου μιάμιση ώρα σε ένα σκηνικό που θύμιζε κάτι από Los Angeles περασμένων δεκαετιών, πιστοί στις ρετρό καταβολές τους.

Η μπάντα εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 23:00, κάνοντας σχεδόν αμέσως το κοινό να στροβιλιστεί στους ρυθμούς του συνονθυλεύματος από garage, neo-psychedelic και surf rock ήχου που έχει κάνει τους Allah-Las ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα των τελευταίων ετών, δεδομένης και της ξαφνικής έκρηξης της σκηνής αυτού του είδους μουσικής (ας θυμηθούμε και την sold-out εμφάνιση των Growlers πέρυσι στο AN Club). Στη διάρκεια του live ακούστηκαν όλες οι αγαπημένες επιτυχίες τους, όπως τα No Werewolf, Catamaran, Sandy, Long Journey, Sacred Sands, Tell Me (What’s On Your Mind), και Bushman’s Holiday, προερχόμενες τόσο από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο τους, όσο και από το ολοκαίνουριο Worship The Sun.

My Drunken Haze

Δεν πρέπει όμως να παραλείψουμε να σχολιάσουμε και την εξαιρετική εμφάνιση των εγχώριων My Drunken Haze οι οποίοι και άνοιξαν τη συναυλία, που με τον πρώτο δίσκο τους να κυκλοφορεί σήμερα επισήμως, απέδειξαν πως έχουμε ακόμα πολλά να δούμε από την αθηναϊκή εναλλακτική σκηνή, που μπορεί να σταθεί με απίστευτη άνεση στο πλευρό μεγαλύτερων συγκροτημάτων, και γιατί όχι, να επιδιώξει να ξεφύγει και από τα όρια της χώρας μας. 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς είδαμε σουτιέν να εκσφενδονίζονται στο stage, κόσμο να τραγουδάει μανιωδώς και να χορεύει ασταμάτητα, τα μέλη της μπάντας να αλλάζουν κάποιες στιγμές πόστο στα όργανα καταναλώνοντας παράλληλα αρκετό Jack Daniels και διασκεδάζοντας με τις αντιδράσεις και τις κραυγές του κοινού, ενώ η πιο σημαντική και όμορφη στιγμή του live δεν είναι άλλη από το σημείο εκείνο κατά τη  διάρκεια του encore που οι My Drunken Haze εισέβαλαν στη σκηνή μετά την πρόσκληση των Allah-Las και έκλεισαν μαζί τη συναυλία με το Every Girl.

Όσον αφορά στο αν θα τους ξαναβλέπαμε, η απάντηση είναι σίγουρα θετική, αφού οι Allah-Las έχουν αναμφίβολα αποδείξει πλέον πως η επιτυχία τους δεν οφείλεται στο hype ή τη μουσική ρετρολαγνεία του κοινού, αλλά στις ουσιαστικές δυνατότητες της μπάντας που συνεχώς εξελίσσεται. 

H Αθηνά Μικροπούλου δεν πέρασε και άσχημα με τη (sold out) «surfedelia».

Ασφυκτικά γεμάτο το Fuzz,το Σάββατο το βράδυ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για τα ματάκια των Allah Las. Τα παλληκάρια από τo Los Angeles γιόρτασαν τα έκτα γενέθλια από την δημιουργία της μπάντας τους στην Αθήνα κι αφού κάνανε την πατροπαράδοτη βόλτα στην Ακρόπολη  κοπιάσανε στο Fuzz και ενθουσίασαν το – τελικά πιστό – κοινό τους με το χαρακτηριστικό τους στυλ και πολλά από τα κομμάτια του νέου τους album ‘Woship The Sun’.

Ο κόσμος μαζεύτηκε στην ώρα του και παρά την καθυστερημένη έναρξη του live φτιάχτηκε από τους πολύ καλούς δικούς μας My Drunken Haze που άνοιξαν εξαιρετικά τη βραδιά προετοιμάζοντας το κοινό να απολαύσει τα τραγούδια και τις μελωδίες του  κυρίως πιάτου.

Χορός, χαμόγελα και καλή διάθεση – σχεδόν αποθέωση –  για τους Allah Las , από το πρώτο κιόλας κομμάτι τους και από ένα ανομοιογενές πλήθος εικοσπεντάρηδων που μπόρεσε και μετάφρασε μαγικά την μυρωδιά αντηλιακού, βανίλιας και παγωμένης σοκολάτας που αφήνουν οι κιθάρες τους σε ότι πιο πολύτιμο έχει ανάγκη αυτήν την στιγμή: την θετική ενέργεια.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA