Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Λίγες λέξεις και πολλές φωτογραφίες από την εκπληκτική συναυλία του Forest Swords

Υπάρχουν καλλιτέχνες που το κοινό της Αθήνας τους αγαπάει ιδιαιτέρως. Πριν πάει το μυαλό σας στους συνήθεις ύποπτους (βλ. Scorpions, James κτλ.), μπορούμε να πιάσουμε και τη πιο πειραματική πλευρά του πράγματος. Ο Matthew Barnes (κατά κόσμο Forest Swords), δυο χρόνια μετά την εκπληκτική εμφάνιση του στα πλαίσια του Plissken Festival, και με έναν από τους δίσκους της χρονιάς στις βαλίτσες του, όπως λένε, «ταρακούνησε» ξανά την Αθήνα με τις κοσμικές μελωδίες του.

Ως opening act επιλέχθηκαν οι The Rattler Proxy, το καταιγιστικό ντουέτο του Mάκη Παπαμασημακόπουλου και του Λουκά Σαββίδη, που με όπλα τους τα «βαριά» beats και την όρεξη για θόρυβο, ακούγονται κάπως σαν ένα DIY πάντρεμα της αλητείας των Cramps με την…ακόμη πιο έντονη αλητεία των Suicide και τη ρομποτική ρυθμικότητα των Kraftwerk.

Ως ντουέτο εμφανίστηκαν και οι Forest Swords – ο Mathew Barnes με τον μπασίστα του – αν και με σαφώς πιο «ήσυχη» σκηνική παρουσία, μπροστά σε ένα κοινό που γρήγορα «βυθίστηκε» στις ατμοσφαιρικές μελωδίες, που δεν έκρυβαν την ιδιαίτερη σχέση του δημιουργού τους με το dub. Μελωδίες που τρύπωναν μέσα σου, φώλιαζαν στο μυαλό σου και τελικά σε παρέσυραν σε ένα εξωστρεφές ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων.

«I Fucking Love Athens!» φώναξε κάποια στιγμή. Κύριε Barnes, ανταποδίδουμε.

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου