Στα γρήγορα: Ο σκηνοθέτης και συνθέτης John Carpenter επανηχογραφεί 13 θέματα ταινιών του (δύο από αυτά όχι σε δική του σύνθεση: “The Thing”, “Starman”). Περιλαμβάνονται θέματα ταινιών όπως Escape From New York, Halloween, The Fog, μεταξύ άλλων και αυτή είναι η νεότερη κυκλοφορία του μετά τις δύο συλλογές Lost Themes (2015) και Lost Themes II (2016).

Την ακούσαμε: Σε αντίθεση με άλλους σκηνοθέτες τρόμου όπως για παράδειγμα ο George A. Romero, που απέκτησαν τη φήμη των masters μέσα κυρίως από τη σκηνοθετική τους ματιά, αυτός ήταν ένας auteur που έχτισε τη φήμη του σχεδόν ισόποσα μέσα από τον σκηνοθετικό του χειρισμό και την μουσική επένδυση των ταινιών του. Έτσι η απόκοσμη αισθητική των σκοτεινών laitmotif στα synths, τα 80s χαρτροκάδικα μέρη στην κιθάρα στα πιο ανάλαφρα θέματα και η αίσθηση επιβλητικότητας των πιο «βαριών» θεμάτων των ταινιών του σχεδόν αποκτούν νοηματοδότηση μέσα από τις ταινίες για τις οποίες γράφτηκαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να ακουστούν και μόνα τους. Μάλιστα στις συγκεκριμένες επανεκτελέσεις τους από τον Carpenter προστίθεται μία πιο φρέσκια νότα σε αυτά που καθόλου δεν φαίνεται να μας τρομάζει. 

Τρέξε μακριά: Αν κρύβεσαι πίσω από τον καναπέ κάθε φορά που σε εξαναγκάζουν να δεις θρίλερ. Ώπα, κάτι ένιωσα πίσω από τον καναπέ.

Τ’ είπες τώρα; «Ο Carpenter έχει οργανώσει το Anthology αισθητικά και όχι χρονολογικά, δίνοντας στο album την ελκυστική αίσθηση της ισορροπίας.» –Pitchfork 

Να τ’ αφήσω; 77/100 –Metacritic

 

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου