Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Optimo άλλαξαν τον κόσμο του clubbing για πάντα και τώρα συνεχίζουν να δημιουργούν εκπληκτικούς, diverse μουσικούς κόσμους στο Movement Radio

Από το 1997 μέχρι το 2010, το event Optimo Espacio στη Γλασκώβη διαμόρφωνε και επηρεάζε το γούστο εκατοντάδων party-goers αλλά και μουσικών και DJs.

Οι Keith McIvor και Jonnie Wilkes, έχοντας ήδη εμπειρία στη διοργάνωση βραδιών rave και techno σε άλλα club, αποφάσισαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, καθώς ένιωθαν ότι οι techno και house σκηνές είχαν γίνει πολύ αρρενωπές και περιοριστικές. Αποφάσισαν ότι αυτό που έλειπε από τη νύχτα της Γλασκώβης ήταν η μουσική ελευθερία και εναλλαγή, που δεν θα περιοριζόταν σε ένα είδος ή μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα.

Τους προσφέρθηκαν οι Κυριακές στο Sub Club, μέρες που τυπικά θεωρούνται “νεκρές” στον κόσμο της νυχτερινής διασκέδασης. Εκείνοι όμως το είδαν σαν πρόκληση: να μετατρέψουν αυτές τις Κυριακές σε ιδανικά, μοναδικά events με απόλυτη ελευθερία, χωρίς κανέναν μουσικό περιορισμό. Έτσι ξεκίνησαν οι βραδιές του Optimo.

Optimo Sub Club x Boiler Room Glasgow DJ Set

Πήρε λίγο καιρό μέχρι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και τη δεκτικότητα του κοινού, όμως τελικά η επιμονή τους απέδωσε και με το παραπάνω. Οι Κυριακάτικες βραδιές έγιναν θρυλικές για τον πλήρη εναγκαλισμό πολλών διαφορετικών ειδών, είτε ήταν στη μόδα είτε όχι κάθε φορά, και η απροσδόκητη, καινοτόμα μίξη τους. Σε μια “τυπική” βραδιά μπορούσε κανείς να ακούσει techno, electro, no-wave, post-punk, Afrobeat, ψυχεδελική ροκ, επιλεκτικά pop χιτάκια, όλα συνδυασμένα με μια άγρια, εορταστική διάθεση.

Optimo (Espacio) – Fabric 52

Η προσέγγιση τους στo curation ενός event αλλά και στην ίδια τη δομή ενός DJ set, με έμφαση στην πολυσυλλεκτικότητα και την αίσθηση του απροσδόκητου, τους έκανε ιδιαίτερα επιδραστικούς τόσο στην Γλασκώβη, όσο και σε events και καλλιτέχνες πολλά χιλιόμετρα μακριά αλλά και χρόνια αφού οι βραδιές Optimo είχαν σταματήσει. 

Optimo Boiler Room x AVA Festival DJ Set

Το ντουέτο φέρνει την ίδια προσέγγιση και ενέργεια στις εκπομπές του στο Movement Radio. Με θέματα τόσο διαφορετικά όσο ένα αφιέρωμα στους θρυλικούς Coil, ένα mix αποτελούμενο από μουσική από και για παιδιά, και έναν φόρο τιμής σε καλλιτέχνες με Ιρλανδική καταγωγή, οι εκπομπές των Optimo αντανακλούν στο μέγιστο τους στόχους και τις ποιότητες του ίδιου του Movement Radio: την μουσική μετακίνηση και ελευθερία, την ανακάλυψη υπόγειων, αφανών συνδέσεων, και την εορταστική, παιγνιώδη διάθεση απέναντι στη μουσική. 

Ακούστε online τις εκπομπές των Optimo στο Movement Radio.

MOVEMENT RADIO