Η Estella Boersma ταράζει τα νερά της βερολινέζικης techno σκηνής

Τα DJ set της, ξεχειλίζουν από ενέργεια κάθε φορά που η κονσόλα και οι δίσκοι της παίζουν τα αγαπημένα της tracks. Οι έντονες χορευτικές κινήσεις της, ξεσηκώνουν όσους και όσες βρεθούν μπροστά της, στα ηλεκτρισμένα dancefloors. Έχοντας ως βάση το Βερολίνο, ο Ολλανδή DJ και παραγωγός, Estella Boersma, έχει καταφέρει να δώσει μια νέα πνοή στην techno και ηλεκτρονική σκηνή της πόλης.

Λίγες ώρες προτού μας παρασύρει με την ενέργειά της, στο απογευματινό EDEN Sunday Party του Plissken, στο Ωδείο Αθηνών (28/11), μαζί με τον Special Request και τον BONEBROKK, η ταλαντούχα μουσικός μίλησε στην Popaganda για τα φιλόδοξα σχέδιά της και για όσα την κάνουν να νιώθει πως η μουσική έχει μία μαγική διάσταση. 

Τι σε παρακίνησε Estella να ασχοληθείς με τη μουσική; Μεγαλώνοντας, άρχισα να ακούω πολλές διαφορετικές μουσικές. Όταν ήμουν μικρή, οι γονείς μου πήγαιναν σε φεστιβάλ μία με δύο φορές το χρόνο και ακούγαμε πολύ old shcool χορευτική μουσική στο σπίτι. Αργότερα, άρχισα να ακούω τζαζ, ωσότου ανακάλυψα ξανά τη χορευτική μουσική και τα πράγματα άλλαξαν. Το πρώτο μου rave party, αποτέλεσε επίσης μια στιγμή που άλλαξε τη ζωή μου και σήμανε τα πάντα για ‘μένα. Επίσης, ένας από τους καλύτερους φίλους μου με πήγε μια μέρα σε ένα δισκάδικο, όπου αγόρασα το πρώτο μου συνθεσάιζερ και κάπως έτσι ξεκίνησε το δικό μου ταξίδι στη μουσική!

Πώς είναι για έναν άνθρωπο που αγαπά τη νυχτερινή ζωή, τα πάρτι και την επαφή με τον κόσμο, να αποκόβεται ξαφνικά από αυτή την καθημερινότητα εξαιτίας της πανδημίας; Αυτή η περίοδος ήταν πολύ σκληρή για όλους τους καλλιτέχνες, τους παραγωγούς και τους ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος. Νομίζω πως έως τότε όλοι θεωρούσαμε κάποια πράγματα δεδομένα, όπως τις πτήσεις, τα ταξίδια, τα πάρτι. Από τη μια στιγμή στην άλλη όμως, χάσαμε τις ελευθερίες μας σε σημαντικό βαθμό. Παρόλο που ήταν μια δύσκολη περίοδος, το μέλλον φαίνεται πιο λαμπρό και πρέπει απλώς να προσέχουμε και να παραμένουμε ασφαλείς. Αυτό το διάστημα μου έδωσε τον χρόνο και τον χώρο για να εστιάσω στον εαυτό μου και στο τι θέλω πραγματικά να κάνω. Είμαι πολύ ευγνώμων που τελείωσα πολλά επερχόμενα projects και ep’s, καθώς και το EP Multipass που κυκλοφόρησε από την Dance Trax. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που μπορώ να το μοιραστώ αυτό.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησες το πρώτο σου EP, Dance Trax, Vol.32. Είναι στα άμεσα σχέδιά σου η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δίσκου; Το Dance Trax vol.32 ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος για να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι! Υπάρχουν πολλές κυκλοφορίες που ετοιμάζονται για το μέλλον, μερικές από αυτές μόλις εβδομάδες μακριά και ανυπομονώ να μοιραστώ με τον κόσμο το υλικό στο οποίο έχω δουλέψει επί τόσο διάστημα. Μείνετε συντονισμένοι!

Από πού αντλείς έμπνευση όταν δημιουργείς ήχους; Για να εμπνευστώ, μου αρέσει να ζωγραφίζω ή να πηγαίνω σε χώρους ζωντανής μουσικής. Η free jazz, για παράδειγμα, είναι τόσο απεριόριστη, που μου δίνει την αίσθηση ότι επαναφέρει το μυαλό μου σε μία διαυγή κατάσταση, Όταν επιστρέφω στο στούντιο, νιώθω ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί και μπορώ να δημιουργήσω με τη σειρά μου χωρίς δημιουργικούς αποκλεισμούς.

Οι φαν σου στην Ελλάδα ανυπομονούν να σε γνωρίσουν. Πώς νιώθεις για το επερχόμενο show σας με τον Special Request στο Ωδείο Αθηνών; Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη που θα έρθω στην Ελλάδα για να χορέψουμε μαζί και ανυπομονώ πολύ γι’ αυτό. Ο Special Request είναι ένας υπέροχος καλλιτέχνης τον οποίο πραγματικά σέβομαι. Διαθέτει άψογο γούστο και είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξει ο ένας δίπλα στον άλλο σε αυτή την εκδήλωση. Θα είναι τρελό!

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στον κόσμο μέσω της μουσικής σου, τι θα ήταν αυτό; Όταν παίζω μουσική και τη μοιράζομαι με τους ανθρώπους, θέλω μέσω αυτού του μοιράσματος να δημιουργώ μια στιγμή γαλήνης, ένα πεδίο στο οποίο ο άλλος θα μπορεί για λίγο να ξεχάσει τα πάντα και απλώς να βρεθεί εκεί για να χορέψει. Είναι μια στιγμή ελευθερίας. Επίσης, νιώθω ότι επιτυγχάνεται μια ανταλλαγή ενέργειας με τους ανθρώπους και αυτό είναι που δημιουργεί τη μαγεία σε ό,τι κάνω.

Και τι σου φέρνει χαρά στη ζωή σου; Το να είμαι περιτριγυρισμένη από φίλους, από την οικογένειά μου και από άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος μ’ εμένα, είναι ένα από τα πράγματα που μου δίνουν απόλυτη χαρά. Η άνευ όρων αγάπη που δίνεις και παίρνεις από τους ανθρώπους γύρω σου, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να σου δώσει η ζωή.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, Ωδείο Αθηνών, 16:00-00:00
Περισσότερες πληροφορίες για το event εδώ
Λουίζα Σολομών-Πάντα