Categories: SONICA TRIP

Για τον Hume Assine, ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι ο Μεγαλοδύναμος

Στον ήχο του, μπερδεύει την ποπ μελωδικότητα, που επενδύει ηχητικά με πιάνο, ντραμς και κόντρα μπάσο αλλά και synths και λούπες και όλα μαζί χτίζουν ένα ιδιόμορφο κι ατμοσφαιρικό mid tempo electro pop αποτέλεσμα. Μέσα στο 2017 κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη του δουλειά με τίτλο Till Now, ενώ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και μία ενδιαφέρουσα διασκευή στο «Χίλιες Σιωπές» της Ελένης Τσαλιγοπούλου που βάφτισε «Βραδινές Περιπλανήσεις». Όσο ετοιμάζεται με τη live μπάντα του να μοιραστεί τη σκηνή της Death Disco με τους Θεσσαλονικείς Liebe, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ο Hume Assine αναλαμβάνει να μας αποκαλύψει πιθανές και απίθανες μουσικές στιγμές της ζωής του μέσα από το ερωτηματολόγιο της Popaganda

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ από Magic De Spell. 1996 με το πρώτο μου έβερ χαρτζιλίκι.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Πριν μια εβδομάδα το Rise of Strings των String Demons.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Μόνο ένα cd έχω που ντρέπομαι γι αυτό. Μία συλλογή Now Hits δύο χιλιάδες τόσο… Ντρέπομαι που δεν έχω το Nevermind των Nirvana, τo Play του Moby και τις Παραλογές από Υπόγεια Ρεύματα.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; To 5 του Lenny Kravitz από τον κολλητό μου. Το είχα δανειστεί όταν ήμασταν στο Λύκειο. Ακόμη δεν το έχει ζητήσει πίσω. Κάτι άλλο δε νομίζω, καθώς σε αυτά συνήθως είμαι πολύ τυπικός.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Kasabian στο Ejekt, Black Eyed Peas & Moby σε Rockwaves. Α, και Τρύπες στην Παλλήνη τότε που ζούσα την εφηβεία στο φουλ!

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Hess Is More – “Yes Boss”. Drugs: The Beatles – “Tomorrow Never Knows”. Rock ‘n’ roll: The Subways – “Rock & Roll Queen”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Όλο το Poladroid του Νίκου Μπιτζένη aka Nikon. Ταιριάζει σε κάθε στιγμή με κάθε καιρό!

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Μα τι κάνει ο Iggy Pop στο six d.o.g.s.;

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy PopDavid Hasselh… εντάξει, Bowie!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Αν έπαιζα μόνο μουσική, θα είχα σίγουρα κανονική ζωή. Τώρα που παίζω μουσική, ενώ έχω πρωινή δουλειά σε μία διαφημιστική,  τρέχω το Muzitee, και στο σπίτι περιμένει ένα πολύ ζωηρό pug, δε ζω καθόλου κανονικά, αλλά δεν το έχω μετανιώσει στιγμή.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Νίκος Ζιώγαλας – «Σαν σταρ του σινεμά»! Τι άλλο;

 Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Δίπλα μου μένει ένας εκ των Wedding Singers. Απέναντί μου ο Silmae. Ποιος θα τολμήσει να μου κάνει εμένα παρατήρηση για την ένταση;

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Στους Beatles φυσικά! Από την άλλη, αν αντί για Delorean κρατούσα στα χέρια μου το τιμόνι του ΚΙΤΤ, ίσως θα ήταν μία εξίσου δυνατή εμπειρία.

 Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Χωρίς να με πολυνοιάζει τότε, τα Ημισκούμπρια. Θα γινότανε Λε χαμ!

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Τζον Λέννον και θα χαϊδεύαμε synthesizers.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι. Ο Μεγαλοδύναμος είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο HumeAssine θα ανοίξει για τους Liebe στην Death Disco το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ. Θα εμφανιστεί επίσης μαζί με τους Foam στο six d.o.g.s. την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.
Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου