Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Madonna και Fireboy DML φέρνουν το Frozen στο 2022 με ένα iconic ρεμίξ

Η Madonna το ‘χει χάσει (=κάψει). Η Madonna κάνει ότι θέλει (=είναι η μόνη που το δικαιούται). Η Madonna θα είναι pop icon ακόμη και αν την απαγάγουν Αρειανοί και Κρόνιοι και την επαναφέρουν μετά από δεκαετίες (= το αναμενόμενο). Σε όποια «ομάδα» κι αν ανήκεις, το αιώνιο είδωλο, αποδεικνύει καθημερινά πως δεν το βάζει κάτω. Προκαλεί με την cyborg εικόνα της, προβάλλει συνέχεια το αμφισβητούμενο sexiness της ηλικίας της και ανοίγει μεγάλες συζητήσεις γύρω από θέματα, όπως μητρότητα και ageism που πάντα ξύνουν την επιφάνεια της ζωής ενός μεγάλου σταρ, ειδικά όταν αυτός κρύβει πίσω του πολλές δεκαετίες καριέρας.

«Οι άνθρωποι πάντα προσπαθούσαν να με φιμώσουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Είτε δεν είμαι αρκετά όμορφη, είτε δεν τραγουδάω αρκετά καλά, είναι δεν είμαι αρκετά ταλαντούχα, είτε δεν είμαι αρκετά παντρεμένη, είτε δεν είμαι πια αρκετά νέα. Τώρα τιμωρούμαι γι’ αυτό. Το ότι κατάφερα να φτάσω ως εδώ», είχε πει σε μια συνέντευξη της, όταν έμπαινε στην έκτη δεκαετία της ζωής της. Τρία χρονιά μετά, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας πείσει, πως συνεχίζει να έχει γραμμένη στα παλιά της υποδήματα, την όποια γνώμη μας γι’ αυτήν.

Το νέο remix του Frozen σε συνεργασία με τον νέο αγαπημένο της νεολαίας Fireboy DML (συμμετέχει στην μεγάλη επιτυχία του Ed Sheeran, Peru), θα είναι κομμάτι ενός γενικότερου project που θα αφορά τα 50 Νο1 προσωπικά της hits σε Αμερική και Αγγλία. Τίτλο δεν έχουμε. Ακριβώς πως και τι, επίσης. Να υποθέσoυμε μόνο, πως κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα σκάνε από το πουθενά νέα πειράγματα και εμείς θα τρέχουμε να τα μαζεύομε περιχαρείς με τις απόχες, ωσάν να κυνηγούμε πολύχρωμες πεταλούδες  

Το τραγούδι κυκλοφορεί σήμερα 03/03, όσο για το video clip στιγμές του οποίου προδίδει ήδη στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπως δήλωσε, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη.

Για την ιστορία το Frozen, μια σύνθεση της Madonna και του Patrick Leonard, είναι κομμάτι του καλύτερου δίσκου της, Ray of Light και ίσως και του καλύτερου ποπ άλμπουμ των 90’ς. Κυκλοφόρησε στις 23 Φεβρουαρίου του 1998. Ανέβηκε στο νούμερο ένα των charts σε Αγγλία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Σκωτία, Ισπανία και Ελλάδα. Συνοδευόταν από ένα άκρως ατμοσφαιρικό και σκοτεινό video clip, γυρισμένο στην έρημο της Καλιφόρνια, από το Chris Cunningham. Η παραγωγή είναι του William Orbit. Επηρεασμένη από την αγαπημένη της τότε ταινία The Sheltering Sky του Bernardo Bertolucci, η Αμερικανίδα σταρ ζήτησε από το δαιμόνιο Άγγλο να δώσει στο τραγούδι ένα «μαροκινο/ορχηστρικό/σούπερ ρομαντικό/άντρας κουβαλά την γυναίκα που αγαπά στην έρημο» vibe. Το οποίο αναμφισβήτητα έδωσε. 

Δημήτρης Πάντσος

Share
Published by
Δημήτρης Πάντσος