Categories: ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες του 2014

Ο Δανός φωτογράφος Mads Nissen, κέρδισε τον 58ο διαγωνισμό World Press Photo με το πορτρέτο ενός gay ζευγαριού, του Jon και του Alex, που φωτογραφήθηκαν γυμνοί στο κρεβάτι τους, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η επιλογή αυτής της φωτογραφίας έρχεται σε αντιπαράθεση με τις εκατοντάδες εικόνες από διαδηλώσεις, δραματικά γεγονότα και θανάτους που σημάδεψαν το 2014. Το πορτρέτο των εραστών επιλέχθηκε ανάμεσα σε 97.912 φωτογραφίες, 5,692 φωτορεπόρτες από 131 χώρες του κόσμου. Η επιλογή της τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα η LGTBQ κοινότητα στη Ρωσία, αλλά και αυτό που “αποτελεί είδηση σήμερα, αλλά θα μετράει και αύριο. Ενώ οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν φωτογραφίες για προπαγάνδα, η εικόνα του Nissen, απαντά με κάτι πιο βαθύ,  πιο καθημερινό και πιο παγκόσμιο.” , δήλωσε η Pamela Chen, μέλος της κριτικής επιτροπής του οργανισμού. Η φωτογραφία κατέκτησε επίσης και την πρώτη θέση στην κατηγορία Contemporary Issues. 

O John (21) και o Alex (25) γυμνοί σε μια ιδιαίτερη στιγμή στο κρεβάτι τους, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. 

Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι νικητές είναι:

Σπορ: 1ο βραβείο – Bao Tailiang

THE FINAL GAME – 14 July 2014

Ο Μέσι κοιτάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο να απομακρύνεται, στο Μαρακαν. Η ομάδα του ηττήθηκε 1 – 0 από την Γερμανία, μετά από γκολ του Mario Götze στην παράταση. 

Spot News: 1o βραβείο – Bulent Kilic

ISTANBUL PROTEST – 12 March 2014

Διαδηλώτρια στην πορεία για τον θάνατο του Berkin Elvan.

Long-Term Projects: 10 βραβείο – Darcy Padilla

FAMILY LOVE 1993-2014

Η Julie, 18 ετών στη φωτογραφία, με το πρώτο της παιδί, 8 ημερών τότε. Φορέας του AIDS που κόλλησε από τον πατέρα του πρώτο τους παιδιού, το έσκασε από το σπίτι της στα 14, εθίστηκε στα ναρκωτικά στα 15 και από τις πρώτες μνήμες είναι η κακοποίηση της από τον πατριό της στα έξι της χρόνια και τα ξεσπάσματα της αλκοολικής μητέρας της. Η φωτογράφος την ακολούθησε σχεδόν για 20 χρόνια, μέσα στα οποία οι Julie έκανε ακόμα πέντε παιδιά, από τα οποία μπόρεσε να κρατήσει μόνο το τελευταίο, καθώς τα υπόλοιπα δόθηκαν για υιοθεσία. 

Γενικά Νέα: 1ο βραβείο – Sergei Ilnitsky

KITCHEN TABLE – 26 August 2014

Από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν.

Καθημερινή Ζωή: 1ο βραβείο – Cai Sheng Xiang

THE BULL MARKET
14 November 2014

Yi σε παζάρι ανταλλαγής αλόγων και βοδιών. 

Φύση: 1ο βραβείο –  Yongzhi Chu

MONKEY TRAINING FOR A CIRCUS
29 November 2014

Μια μαϊμού μαζεύεται μπροστά στη θέα του μαστίγιου του εκπαιδευτή της στην Κίνα. 

Πορτρέτα: 1ο βραβείο – Raphaela Rosella

LAURINDA
18 May 2014

Η Laurinda περιμένει το σχολικό που θα την πάει στο κυριακάτικο σχολείο μέσα στο μωβ φόρεμά της. Ένα από τα θύματα κοινωνικού αποκλεισμού λόγω χρώματος και κοινωνικής τάξης, στην Αυστραλία.  

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA