ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Thievery Corporation & Black Pumas: 40 clicks από το πιο γκρουβάτο πάρτυ του καλοκαιριού

Στην Πλατεία Νερού, που έχει καταγραφεί στην καρδιά μας ως το πιο ρομαντικό και χαρούμενο σημείο συνάντησης του καλοκαιριού, ετοιμαζόμασταν αυτή τη φορά από νωρίς το απόγευμα, να παρασυρθούμε στους groovy ρυθμούς των co-headliners, Thievery Corporation και Black Pumas.

Φορώντας τα πιο ελαφριά μας ρούχα, γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό, και απολαμβάνοντας δροσερή μπίρα, πλησιάσαμε τη σκηνή κάτω από τον καυτό ήλιο για να απολαύσουμε τον Anduze που εκκίνησε τη φεστιβαλική μέρα. Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής, από τους κύριους συνεργάτες του Parov Stelar, μας καλωσόρισε μαζί με την πολυμελή μπάντα του και τραγούδησε μεταξύ άλλων τα κομμάτια “High Hopes” (η συνεργασία του με τον Man Called Shadow) και “Defibrillator”, τα οποία έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό αλλά και το ελληνικό ραδιόφωνο.

Το επταμελές instrumental σχήμα των The Budos Band που ακολούθησε, ήταν τουλάχιστον απολαυστικό. Οι Αμερικανοί βιρτουόζοι κινήθηκαν με χαρακτηριστική άνεση από την afro-soul μέχρι τη ψυχεδέλεια των 70s και παρέδωσαν ένα σχεδόν κινηματογραφικό show που ξεσήκωσε την Πλατεία Νερού. Κάποτε, ένας κριτικός περιέγραψε το συγκρότημα «σαν ο Κουέντιν Ταραντίνο να ήταν ο μουσικός επόπτης μιας ταινίας Τζέιμς Μποντ», ενώ το AllMusic περιγράφει το συγκρότημα ως μια «doom-rock, afro-soul big band με ’70s πινελιές» που ενώνει «μουσικά σύμπαντα από trippy ψυχεδέλεια και afro-funk μέχρι hard rock της δεκαετίας του ’70 και soul από τα τέλη της δεκαετίας του ’60». Επιβεβαιώνουμε.

Η Πλατεία Νερού ήταν πλέον κατάμεστη. Οι Black Pumas τους οποίους ανυπομονούσαμε να δούμε στη χώρα μας, απέδειξαν από την αρχή του show τους ότι δίκαια θεωρούνται το νέο μεγάλο όνομα της Afro μουσικής. O σπουδαίος κιθαρίστας του Austin, Adrian Quesada, και ο χαρισματικός Eric Burton με τις «απόκοσμες» φωνητικές δεξιότητες, πραγματοποίησαν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση, αποτελούμενη από όλα τα τραγούδια που έκαναν τους fans τους απ’ άκρη σ’ άκρη της γης να εκστασιαστούν με τον ήχο και το performance τους. Από το εναρκτήριο “Fire” μέχρι την πανέμορφη εκτέλεση του “More Than A Love Song” και το φινάλε με το hit “Colors”, οι Black Pumas μας χάρισαν μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Release Athens 2024.

Κι έπειτα οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Thievery Corporation, που φροντίζουν να μας επισκέπτονται τακτικά, πρόσφεραν ίσως το κορυφαίο και πιο πολυδιάστατο show που έχουν παρουσιάσει ποτέ στην Αθήνα. O Rob Garza με το group, αποτελούμενο από εξαιρετικές τραγουδίστριες και εξαιρετικούς τραγουδιστές, πραγματοποίησαν μια εμφάνιση όμοια με πάρτυ, με επιλογές από ολόκληρη τη δισκογραφία τους. Περνώντας αρμονικά και ξεσηκωτικά από όλα τα μουσικά είδη που αγαπούν (dub/reggae, hip hop, trip hop, bossa nova και electronica), οι Thievery Corporation έσταξαν ιδρώτα στη δίωρη εμφάνισή τους, και μνημονεύτηκαν για την εξαιρετική επικοινωνία τους on stage και την εκρηκτική, παιχνιδιάρικη διάθεσή τους.

Ανατρέχουμε στην απολαυστική αυτή μέρα του Release Athens μέσα από 40 φωτογραφικά clicks:

Ο Anduze

Οι The Budos Band

Οι Black Pumas

Oι Thievery Corporation

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα