ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τα τραγούδια των Boy Harsher που έχουμε χορέψει περισσότερο

Θυμάμαι ότι την περίοδο της καραντίνας, που ήμουν εγώ και ο γάτος μου κλεισμένη στο σπίτι, ένα από τα live που μου είχε μείνει απωθημένο -από αυτά που ακυρώθηκαν λόγω covid- ήταν οι Boy Harsher. Είχα μείνει με το εισιτήριο και την ελπίδα ότι κάποια στιγμή που όλο αυτό θα τελείωνε, θα γινόταν επιτέλους αυτό το live. Κάποια βράδια που ήθελα να ξεδώσω μέσα στο σπίτι, έβαζα τα αγαπημένα τους τραγούδια δυνατά, που αντηχούσαν σε όλη η γειτονιά και χόρευα μανιασμένα. 

Όχι, αυτή δεν είναι μια ιστορία για τα τραγούδια των Boy Harsher που χόρευα εγώ μόνη μου στην καραντίνα, είναι για τα τραγούδια που τόσο πολύ είχαμε χορέψει με παρέες σε ένα σωρό πάρτυ, σε παραλίες, σε μπαράκια ή ακόμα και εκείνο το ξημέρωμα της αλλαγής από το 2020 στο 2021, στο σπίτι του κολλητού μου, που κάναμε 4 άνθρωποι μαζί Πρωτοχρονιά στα μουλωχτά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, για να μη μαραζώσουμε από μοναξιά. Και ήταν τελικά όντως η πρώτη συναυλία που παρακολούθησα όταν άρχισαν ξανά τα live το 2022 στο Anodos Stage και είπα μεθυσμένη από συναισθήματα, μελωδίες και beats, “δεν πάει και το παλιάμπελο, άξιζαν την αναμονή”!

Το Σάββατο 15 Ιουλίου, στην Πλ. Νερού, στα πλαίσια του Release Athens, θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε για ακόμη μία φορά στη χώρα μας, μαζί με τους headliners Στέρεο Νόβα, τους Leftfield και τους Marva Von Theo.

Photo ©Αργύρης Λιόσης/Argiris Liosis

Photo ©Αργύρης Λιόσης/Argiris Liosis

Η Jae Matthews και ο Augustus Muller δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη σχολή κινηματογράφου στη Σαβάνα της Τζόρτζια, το 2013, το πρότζεκτ Teen Dreamz, με τον Muller να ντύνει μουσικά τις αφηγήσεις της Matthews. Έναν χρόνο αργότερα τη θέση του πρότζεκτ πήρε το συγκρότημα όπως το γνωρίζουμε, το οποίο πλέον έχει αμέτρητους φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Οι δυο τους, μέσα από τη μουσική τους αλλά και την ταινία The Runner που κυκλοφόρησαν πέρυσι, έχουν εξερευνήσει βαθιά το μυστήριο, το μακάβριο, το περίεργο, το σκοτάδι, τον πόνο, τον έρωτα και έχουν χαρίσει έντονα συναισθήματα και ηλεκτρικές σπίθες στο κοινό τους.

Ο ήχος τους είναι ένα κράμα darkwave, synth pop, elektropop, EBM και ανήκουν επάξια στη συνομοταξία των γκρουπ που ακόμα και αν έχεις πέσει για ύπνο, αν ακούσεις ένα δυνατό track τους, θα πεταχτείς πάνω και θα αρχίζεις να λικνίζεσαι και να χάνεσαι στον ρυθμό και τους στίχους. Και τα τραγούδια αυτής της λίστας το αποδεικνύουν. Θα πω, άχαστοι και θα το εννοώ, αφού ο ήχος τους που σε χτυπάει δυνατά σε όλο σου το είναι, σε συνδυασμό με την επιβλητική φωνή και παρουσία της Jae στη σκηνή, είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία.

Photo ©Courtney Brooke

Pain

Το πρώτο τους μεγάλο hit, αυτό ουσιαστικά που τους καθιέρωσε και σίγουρα αυτό που έχει χορευτεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις το intro του δυνατά και να μη νιώσεις ανατριχίλα.

Fate

Ένα κομμάτι για την προδοσία και την απώλεια, επίσης με δυνατή εισαγωγή και με πολύ δυνατό video clip.

LA

Η σκοτεινή πλευρά των αγγέλων, το Los Angeles, η εμμονή, ο ανεκπλήρωτος έρωτας. 

Face the Fire

Έτσι αψηφούν τον φόβο και τα βάζουν με τη φωτιά οι Boy Harsher. 

Lost

Νυχτερινή βόλτα σε ανοιχτή λεωφόρο με τα παράθυρα ανοιχτά. Το λέει και το τραγούδι.

 

Come Closer

Ερωτικό κάλεσμα στο σκοτάδι με τα beats να χτυπούν στην καρδιά. Φούντωμα με λίγα λόγια

Machina (feat. Mariana Saldaña)

Το hit από το τελευταίο τους άλμπουμ (ακολούθησε ένα ακόμα EP) το οποίο αποτελεί και το soundtrack της ταινίας The Runner. Είναι το πιο ‘80s homage κομμάτι τους και τα φωνητικά της φίλης τους, Mariana Saldaña, υπογραμμίζουν αυτή την αναφορά. 

Release Athens, releaseathens.gr, εισιτήρια: viva.gr
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά