Categories: ΤΕΧΝΕΣ

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022: Το αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε χώρο

Μπορεί για κάποιους σήμερα το πρωί το πρώτο θέμα συζήτησης να ήταν τα Όσκαρ αλλά προς το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο των κτιρίων στην Πειραιώς 260, η ανυπομονησία για την παρουσίαση του πιο σημαντικού καλοκαιρινού φεστιβάλ της χώρας ήταν μεγάλη. Ευτυχώς, λίγο μετά τις 13:00 άρχισαν να μας λύνονται όλες οι απορίες.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια, Κατερίνα Ευαγγελάτου, παρουσίασε για πρώτη φορά ζωντανά (αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές η πανδημία του κορωνοϊού δεν το είχε επιτρέψει) το οπτικό μέρος που έχουν επιμεληθεί ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Βαρελάς και το δημιουργικό στούντιο G Design και μας είπε λίγα λόγια για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε το φεστιβάλ τα τελευταία δύο χρόνια (και που συνεχίζει να αντιμετωπίζει) εξαιτίας της πανδημίας, πριν μας ενημερώσει για όσα θα δούμε αυτή τη σεζόν.

Τόνισε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο βομβαρδισμός στο θέατρο της Μαριούπολης είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη Δημοκρατία και για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Τα διεθνή και εγχώρια ονόματα που θα φιλοξενηθούν φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου είναι πολλά και σημαντικά και ο χώρος στην Πειραιώς 260 θα έχει μεγαλύτερο ρόλο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου ότι το μόνιμο κεντρικό σπίτι του φεστιβάλ θα είναι πλέον σε λίγο καιρό οι ιστορικές κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου Τσαούσογλου στην Πειραιώς 260, εκεί όπου θα πραγματοποιούνται και πολλές εκδηλώσεις. Οι εσωτερικοί χώροι θα διαχωρίζονται με τα γράμματα της αλφαβήτου ενώ ο αύλειος χώρος θα ονομάζεται “Πλατεία” και θα φιλοξενήσει ηλεκτρονική και τζαζ μουσική, χορό, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές αλλά και πολλά… πηγαδάκια για κουβέντα. Το πάρτυ της έναρξης του Φεστιβάλ στις 27 και 28 Μαΐου γίνεται με το ήδη αγαπημένο ADD Festival. Ένα διήμερο ηλεκτρονικής μουσικής με περισσότερους από 40 ανερχόμενους και καταξιωμένους ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της house, techno, freestyle, experimental, nu-jazz μουσικής. Φέτος θα δούμε ονόματα όπως: Anetha, Apollonia, Ben Klock, Egyptian Lover, Hector Oaks, I Hate Models, Kim Ann Foxman, Pantha du Prince Live A/V, Planetary Assault Systems Live, Rebekah, Rhadoo, Tiga, Wallis και πολλά ακόμα. Ηλεκτρονική και πειραματική μουσική θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να απολαύσουμε στο μίνι φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το CTM Festival.

Από το ADD Festival του 2018 © Πηνελόπη Γερασίμου

Η Αντιγόνη ως μορφή είναι το κεντρικό πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ και στην Πειραιώς 260 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον κύκλο συζητήσεων «Antigonisms» σε επιμέλεια Διονύση Καψάλη με τη συμμετοχή ομιλητών και ομιλητριών από όλο το φάσμα των Γραμμάτων και των Τεχνών αλλά και την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου.

«Η άλλη πλευρά της καταιγίδας», μια φανταστική συνάντηση του Όρσον Ουέλς με τον κόσμο του Σαίξπηρ, από τον Γιάννη Χουβαρδά.

Στο θέατρο ξεχωρίζει επίσης η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας» (μια φανταστική συνάντηση του Όρσον Ουέλς με τον κόσμο του Σαίξπηρ), η συνεργασία του Ivo Van Hove με την Comedie Francaise και τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου (βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου), η παράσταση «Αδελφοσύνη, φανταστική ιστορία» της Caroline Guila Nguyen και η παράσταση «Όαση Ατιμωρησίας» από τον Marco Layera και το Teatro La Re-Sentida. Σημειώστε όμως και την παράσταση του Γιώργου Κουτλή «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι», του Μάριους φον Μάγενμπουργκ καθώς και το έργο «Λυκόφως» που είναι βασισμένο στην ταινία Dogville του Λαρς φον Τρίερ, της Christiane Jatahy, η οποία απέσπασε Χρυσό Λέοντα στην Μπιενάλε της Βενετίας (2022).

Βασισμένος στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής, ο Ταρτούφος του Μολιέρου από τον Ivo Van Hove σε συνεργασία με την Comedie Francaise.

Στον ίδιο χώρο θα έχει έντονη παρουσία και ο χορός. Ο Edouard Hue θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας με την ομάδα του Beaver Dam Company και την παράσταση «All I Need», ο Martin Zimmermann που είχε ενθουσιάσει πέρσι με το «Ένα Δύο Τρία» επιστρέφει με το «Danse Macabre», και η Πατρίσια Απέργη θα παρουσιάσει το «Newtopia».

Ο Edouard Hue θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας με την ομάδα του Beaver Dam Company και την παράσταση «All I Need» © David Kretonic

Το πρόγραμμα στην Πειραιώς 260 αναλυτικά:

ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ/ Antigonisms, σειρά συζητήσεων με επιμέλεια Διονύση Καψάλη
7 Ιουνίου – 12 Ιουλίου / 18:00-20:00 (7.6 «Φύλο και Αντίσταση», 22.6 «Ερμηνείες και Ερμηνεύτριες», 30.6 «Νόμος και Δίκαιο», 12.7 «Ποιήσεις και Μεταποιήσεις»)

ΔΙΗΜΕΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – PRE-FESTIVAL/ ADD 2022
27 & 28 Μαΐου

ΘΕΑΤΡΟ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ/ Η άλλη πλευρά της καταιγίδας
1 – 7 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ/ BEAVER DAM COMPANY – EDOUARD HUE/ All I need
1 & 2 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ/ ΕΡΜΙΡΑ ΓΚΟΡΟ/ THIRST
3 – 5 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ/ Reactivate music
6 & 7 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ELECTRONICA/ Μίνι φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής
Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Goethe-Institut Athen και το CTM festival
10 Ιουνίου

ΟΠΕΡΑ – ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ/ NATURE THEATER OF OKLAHOMA/ Burt Turrido: an οpera
15 & 16 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ/ COMÉDIE-FRANÇAISE – IVO VAN HOVE/ Le Tartuffe ou l’Hypocrite του Μολιέρου
16 – 18 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ/ ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΡΤΟΛΟΥ/ Amazing
15 – 18 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ/ MARTIN ZIMMERMANN/ Danse macabre
21 & 22 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ/ TEATRO LA RE-SENTIDA – MARCO LAYERA/ Oasis de la impunidad [Όαση ατιμωρησίας]
22 & 23 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ/ ΕΛΕΑΝΑ ΤΣΙΧΛΗ/ Οι 7 τρελοί, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ
24 – 26 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ/ BODHI PROJECT – PATRICIA APERGI/ Newtopia
25 & 26 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ/ CHRISTIANE JATAHY/ Dusk / Λυκόφως, βασισμένο στην ταινία Dogville του Λαρς φον Τρίερ
27 & 28 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ/ ATHENS EPIDAURUS FESTIVAL URBAN DANCE CONTEST/ Hip hop battle & All style battle
28 & 29 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ-ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ/ MARLENE MONTEIRO FREITAS/ Mal – Embriaguez divina [Κακό – Θεϊκή μέθη]
30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ/ ΓΙΟΥΛΑ ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ/ Άνοιξη
2 – 4 Ιουλίου

ANTIGONISMS Κύκλος Αντιγόνη – ΘΕΑΤΡΟ/ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΣ/ Αντιγόνη του Σοφοκλή
5 – 7 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ/ CAROLINE GUIELA NGUYEN/ FRATERNITÉ, Conte fantastique [ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, φανταστική ιστορία]
6 & 7 Ιουλίου

ΧΟΡΟΣ/ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ/ Mοurn baby mοurn
8 & 9 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ/ PHILIPPE QUESNE/ Farm fatale
10 & 11 Ιουλίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ/ Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει
12 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ/ Sonic convergence
13 Ιουλίου

ΧΟΡΟΣ/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ/ ΑΞΟΝΕΣ / AXES
14– 16 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΛΗΣ/ Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι του Μάριους Φον Μάγενμπουργκ
18 – 21 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ/ ΓΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – BLINDSPOT THEATRE GROUP/ Youthquake 
19 – 21 Ιουλίου

ΧΟΡΟΣ/ LIA RODRIGUES / Fúria [Μανία]
20 & 21 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ΤΖΑΖ/ Jazz στην Πλατεία
(30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου / Αλεξάνδρα Σιετή Quartet, 5 – 7 Ιουλίου / Μάνος Θεοδοσάκης Quartet, 10, 11 & 13 Ιουλίου / Alexandros Affolter Quartet, 14 – 16 Ιουλίου / Melina Paxinos Quartet, 18 – 20 Ιουλίου / Δημήτρης Σεβδαλής Quartet)

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ΤΖΑΖ/ DIMITRIS TSAKAS QUINTET – Συμμετέχει η BRENDA NAVARRETE
21 Ιουλίου

ΗΜΕΡΙΔΑ/ Φεστιβάλ Επιδαύρου: παρελθόν και μέλλον
17 Ιουνίου


ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολλές οι συναυλίες και οι μουσικές παραστάσεις που θα δούμε στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και από ελληνικά αλλά και διεθνή μεγάλα και αγαπημένα ονόματα. Και από πολλά μουσικά φάσματα, όπως τζαζ, κλασική, όπερα, ροκ, μέχρι και ηλεκτρονική μουσική.

MODERAT © Birgit Kaulfuss

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2022 είναι το σκοτεινό αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι Ριγολέττος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Ο σερ John Eliot Gardiner, πολυβραβευμένος αρχιμουσικός, θα διευθύνει τη χορωδία Μοντεβέρντι και την ορχήστρα των Άγγλων Σολίστ Μπαρόκ, σε κορυφαία έργα των Μπαχ, Συτς και Σάιν ενώ ο βιρτουόζος στο βιολί Λεωνίδας Καβάκος, θα ερμηνεύσει Μπαχ.

Ibrahim Maalouf

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Μαρία Φαραντούρη σε ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι μερικά από τα εγχώρια ονόματα που θα απολαύσουμε στο Ηρώδειο ενώ τα ονόματα που κλέβουν τις εντυπώσεις για τους λάτρεις της τζαζ, της ηλεκτρονικής, της πειραματικής και της ροκ μουσικής είναι αρκετά και είναι δυνατά: Moderat, Patti Smith, Jan Garbarek Group, Laurie Anderson, Max Richter, Diana Krall, Jeff Mills, Godspeed You! Black Emperor, Autechre, Ibrahim Maalouf και Ross Daly.

Η τραγουδίστρια της τζαζ και πιανίστρια Diana Krall.

Το πρόγραμμα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού αναλυτικά:

ΟΠΕΡΑ/ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ/ Ριγολέττος
2, 5, 8, 11 Ιουνίου                                                                                                                          

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ/ MONTEVERDI CHOIR – ENGLISH BAROQUE SOLOISTS – JOHN ELIOT GARDINER/ Έργα Μπαχ, Συτς, Σάιν
14 Ιουνίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ/ Έξω από το κάδρο
16 Ιουνίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ/ Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω. Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας
18 Ιουνίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ/ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΡΤ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – GUY BRAUNSTEIN/ Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής/ Έργα Ντβόρζακ, Μπραμς
21 Ιουνίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ΤΖΑΖ/ JAN GARBAREK GROUP με τη συμμετοχή του TRILOK GURTU
22 Ιουνίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ/ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΖΩΗ ΤΣΟΚΑΝΟΥ – DANIEL LOZAKOVICH/ Έργα Μπετόβεν, Ρίμσκι-Κόρσακοφ
24 Ιουνίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ PATTI SMITH
25 Ιουνίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ/ FILARMONICA DELLA SCALA – MYUNG-WHUN CHUNG/ Έργα Ροσσίνι, Μπετόβεν, Ντβόρζακ
26 Ιουνίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ IBRAHIM MAALOUF
28 Ιουνίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ MAX RICHTER
29 Ιουνίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ΤΖΑΖ/ DIANA KRALL
30 Ιουνίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ/ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ – LIONEL BRINGUIER – MISCHA MAISKY/ Έργα Ευαγγελάτου, Ντβόρζακ, Ραχμάνινοφ
2 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ/ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
4 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ELECTRONICA/ AUTECHRE
5 Ιουλίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ/ Κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ
6 Ιουλίου                                                                                  

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ – 40 ΧΡΟΝΙΑ/ Εφόλης της ύλης
8 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ LAURIE ANDERSON
10 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ ROSS DALY/ 40 χρόνια «Λαβύρινθος»
11 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ELECTRONICA/ JEFF MILLS/ Tomorrow comes the harvest
12 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR
15 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΥΚΛΟΣ ELECTRONICA/  MODERAT
16 Ιουλίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ/ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ/ Το χαμόγελο της Τζοκόντας – Όρνιθες
18 Ιουλίου

ΟΠΕΡΑ/ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – PHILIPPE AUGUIN – HUGO DE ANA/ Τόσκα
28 – 31 Ιουλίου


ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Η Αντιγόνη κάνει ακόμα μια φορά αισθητή την παρουσία της για φέτος, έτσι στην Επίδαυρο θα δούμε την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Cezaris Grauzinis, με την Έλλη Τρίγγου πρωταγωνιστικό ρόλο και το Βασίλη Μπισμπίκη στον ρόλο του Κρέοντα.

Ολλανδός Johan Simons, ιδρυτής του διάσημου Theater Hollandia © Jörg Brüggemann Ostkreuz

Ο Ολλανδός Johan Simons, ιδρυτής του διάσημου Theater Hollandia, θα παρουσιάσει την «Άλκηστη» του Ευριπίδη και αυτό είναι σίγουρα ένα από τα must see της χρονιάς. Επίσης, ένας από τους πιο συναρπαστικούς και πρωτοποριακούς νέους Γερμανούς σκηνοθέτες, ο Ulrich Rasche, θα παρουσιάσει στην Επίδαυρο τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου ενώ ο Δημήτρης Καραντζάς θα προσεγγίσει σκηνοθετικά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Ulrich Rasche © Tobias Kruse

Το πρόγραμμα στην Επίδαυρο αναλυτικά:

Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:00. Όλες οι παραστάσεις με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ SCHAUSPIELHAUS BOCHUM – JOHAN SIMONS/ Άλκηστη του Ευριπίδη
1 & 2 Ιουλίου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΣ/ Μήδεια του Μποστ
8 & 9 Ιουλίου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ/ Πέρσες του Αισχύλου
15 & 16 Ιουλίου, Επίδαυρος // 30 & 31 Ιουλίου, Ελευσίνα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ RESIDENZTHEATER – ULRICH RASCHE/ Αγαμέμνων του Αισχύλου
22 & 23 Ιουλίου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ/ Αίας του Σοφοκλή
29 & 30 Ιουλίου

ANTIGONISMS Κύκλος Αντιγόνη – ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ Cezaris GrauŽinis/ Αντιγόνη του Σοφοκλή
5 & 6 Αυγούστου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ/ Ελένη του Ευριπίδη
12 & 13 Αυγούστου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ/ ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ/ Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη
19 & 20 Αυγούστου                                                                       

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά 5 – 12 ετών στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 1 Ιουλίου – 20 Αυγούστου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.


ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Η παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη «OSMOSIS» είχε αναβληθεί πέρυσι, λόγω των πυρκαγιών και έτσι θα έχουμε φέτος την ευκαιρία να τη δούμε. Στο μικρό θέατρο επίσης θα συνεχιστεί η ενότητα «Πάροδος», ένα διακαλλιτεχνικό, ερευνητικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την ανανεωτική προσέγγιση του αρχαίου δράματος αλλά και ο Κύκλος Contemporary Ancients, με νεότερους συγγραφείς που εμπνέονται από το αρχαίο δράμα. Σε αυτό το πλαίσιο η Κάλλια Παπαδάκη εμπνέεται από τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, ο Ηλίας Μαγκλίνης γράφει με αφετηρία την «Άλκηστη» του Ευριπίδη και ο Χρήστος Χωμενίδης εμπνέεται από τον «Ίωνα» του Ευριπίδη.

Το πρόγραμμα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου αναλυτικά:

Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:30

ANTIGONISMS Κύκλος Αντιγόνη – STUDIO RESIDENCY ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟ/ Πάροδος
7 – 28 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΤΑΚΙΜ/ Περιπλανώμενο / Με την Ελένη Βιτάλη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Σοφία Παπάζογλου
2 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ/ Τα Κυπο-Θεατρικά
9 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ – ΚΥΚΛΟΣ CONTEMPORARY ANCIENTS/ ΕΦΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ/ Ρίζες από βαμβάκι/ της Κάλλιας Παπαδάκη, εμπνευσμένο από τον Αίαντα του Σοφοκλή
15 & 16 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ/ Επιτρέποντες του Μενάνδρου
22 & 23 Ιουλίου

ΧΟΡΟΣ/ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ – OSMOSIS/ ΤΟΥΡΝΕ
29 & 30 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ – ΚΥΚΛΟΣ CONTEMPORARY ANCIENTS/ ΣΥΛΛΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΣ/ Φάκελος Βάνκαου/ του Ηλία Μαγκλίνη, εμπνευσμένο από την Άλκηστη του Ευριπίδη
5 & 6 Αυγούστου

ΘΕΑΤΡΟ – ΕΚΔΟΣΗ – ΚΥΚΛΟΣ CONTEMPORARY ANCIENTS/ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ/ Γίνεται δέντρο το πουλί;/ του Χρήστου Χωμενίδη, εμπνευσμένο από τον Ίωνα του Ευριπίδη

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις και τη διάθεση εισιτηρίων ΕΔΩ.
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά