Categories: ΣΙΝΕΜΑ

Οι Αισθηματίες του Τριανταφυλλίδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας

Η νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, Αισθηματίες, ξεκινά το διεθνές ταξίδι της, μετά την πρώτη της προβολή ως work in progress στις Νύχτες Πρεμιέρας το περασμένο Φθινόπωρο. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στην Μόσχα, στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου.

Ο Τάκης Μόσχος, ο «Δάσκαλος», είναι ένας μεσήλικας αστός που παρουσιάζεται ως λάτρης της τέχνης, απομονωμένος μαζί με την έφηβη κόρη  του (Ηλιάνα Μαυρομάτη) σε μία παραθαλάσσια έπαυλη. Η πραγματικότητα όμως κάπου διαφέρει. Ο «Δάσκαλος» είναι κάτι παραπάνω από απλός λάτρης έργων τέχνης. Τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία σε νεκροφόρες, έχει στις υπηρεσίες του δύο νεαρούς μπράβους, τον Ερμή (Δημήτρη Λάλο) και τον Γιάννη (Χάρη Φραγκούλη). Το μειονέκτημα αμφότερων είναι ότι είναι Αισθηματίες. Ο Ερμής ερωτεύεται την κόρη του «Δασκάλου», ενώ ο Γιάννης μία πόρνη. Και αυτό είναι το μοιραίο τους λάθος που θα πληρώσουν ακριβά στην μαύρη κωμωδία του Ν. Τριανταφυλλίδη.

Η πρεμιέρα των Αισθηματιών λοιπόν θα γίνει στη Μόσχα σε περίπου ένα μήνα ενώ στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται να φτάσει τον Οκτώβριο. Ως τότε, διαβάστε τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει στην Popaganda ο Τάκης Μόσχος, η Ηλιάνα Μαυρομάτη, ο Δημήτρης Λάλος και ο Blaine L. Reininger.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου