Το απόλυτο μηχάνημα του Μιχάλη Μαθιουδάκη

Η Popaganda είδε από κοντά (και σας παρουσιάζει) το «Απόλυτο Μηχάνημα», ενώ σε αποκλειστικότητα μίλησε με τον δημιουργό του. Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης  ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μιας εξαιρετικής ποιότητας κατασκευή  που σου λύνει όλα τα προβλήματα ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού αν υπάρχει η διάθεση να μετακινηθεί γιατί λειτουργεί με μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, η οποία φορτίζει σε λιγότερο από δυο ώρες. 

Από που εμπνευστήκατε την δημιουργία του; Από την συνειδητοποίηση ότι αν συνεχίσω να πορεύομαι στην ζωή μου κατά τον τρόπο που με είχαν μάθει να ζω, πολύ σύντομα θα περνούσα συναισθηματικά στην εποχή των παγετώνων. Γιατί η ζωή μου δεν πήγαινε πολύ καλά. Ένιωθα συνεχώς πιεσμένος και δυστυχισμένος, κάπνιζα πάρα πολύ, για κάποιο λόγο μισούσα τα έντομα και το σπίτι μου ήταν ιδιαίτερα ακατάστατο. Το χειρότερο όμως ήταν ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευα ότι ήμουν καλά. Για καλή μου τύχη κάποιο γεγονός που συνέβη στην ζωή μου με αφύπνισε. Ορμώμενος από τον τρόμο ότι θα μείνω σε όλη μου την ζωή μόνος, δίχως έμπνευση και δίχως χαρά, αποφάσισα να κατασκευάσω μια συσκευή που θα μου λύσει όλα τα προβλήματα.

Πώς δουλεύει; Δουλεύει πάρα πολύ απλά. Έχει ένα πίνακα ελέγχου με τρία στοιχεία. Την λυχνία ένδειξης λειτουργίας, το κουμπί on/off και το κουμπί για μια έξτρα λειτουργία που δεν θέλω να αποκαλύψω ακόμα μιας που δεσμεύομαι από την εταιρεία μου για λόγους τυπικών ζητημάτων ευρεσιτεχνίας. Από μία τομή που έχει η συσκευή στο πάνω μέρος της βγαίνει ένα είδος θύλακα. Ο θύλακας αυτός με την σειρά του έχει και αυτός μία τομή στο κάτω του μέρος. Θα ήθελα να σας πω περισσότερα αλλά δυστυχώς όπως σας είπα, δεν μπορώ.

Ποια είναι τα προβλήματα που θέλουν να λύσουν  οι περισσότεροι άνθρωποι και καταφεύγουν σ’ αυτή την συσκευή; Κάποιοι ξυπνάνε το πρωί και νοιώθουν «άδειοι» πιστεύοντας πως η μέρα που ξεκινάει είναι ήδη μία μάταιη υπόθεση, κάποιοι θεωρούν ότι η σωματική στάση που έχουν όταν περπατάνε είναι τελείως λάθος, κάποιοι βλάπτουν τους συνανθρώπους τους άθελά τους, κάποιοι έχουν βαρεθεί να τρώνε συνέχεια κακής ποιότητας φαγητό, κάποιοι υποφέρουν από κάποιο ελαττωματικό ζωτικό όργανο τους, (πχ. συκώτι, νεφρά, στομάχι), κάποιοι, όποια κίνηση και να κάνουν λερώνονται και κάποιοι άλλοι δεν βλέπουν κανένα σημάδι ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για την δημιουργία του; Δεν ήταν ζήτημα χρόνου. Χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να κατασκευαστεί και θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο γρήγορα αν είχα συνεχή εποπτεία επί του έργου. Αυτό όμως, λόγω μεγάλου προσωπικού φόρτου εργασίας ήταν αδύνατον. Αυτό που μου πήρε χρόνο ήταν να πάρω την απόφαση. Την απόφαση ότι πρέπει να το κατασκευάσω, αλλιώς είμαι καταδικασμένος. Υπό αυτήν την έννοια χρειάστηκαν 4,5 χρόνια. Γρήγορα δεν το λες. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπορούσε να βγει στην αγορά πιο νωρίς, γιατί πιθανότατα η ίδια η αγορά δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί ένα τέτοιο προϊόν. Η χρονική στιγμή που αποφασίσαμε να το κυκλοφορήσουμε φαντάζει πιο κατάλληλη από ποτέ. Μπορεί να έπρεπε να γίνει έτσι. Ποιος ξέρει…

Πότε θα είναι διαθέσιμο για το κοινό; Την Δευτέρα στις 9 Φεβρουαρίου. Το «ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ» θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον ειδικά διαμορφωμένο για την παρουσίαση του χώρο, του θεάτρου Skrow (Αρχελάου 5, Παγκράτι, τηλ κρατήσεων 210-7235842) μέχρι το Πάσχα.

Το παρακάτω video θα λύσει όλες σας τις απορίες 

https://www.youtube.com/watch?v=QOIa9ZWFv6c

Ασπασία Κουλύρα

Share
Published by
Ασπασία Κουλύρα