Ακούστε το καινούριο τραγούδι του Aphex Twin (και διαβάστε τι είπε στο Rolling Stone για τον πολυαναμενόμενο δίσκο του)

https://www.youtube.com/watch?v=UBS4Gi1y_nc

Ο Thom Yorke των Radiohead τον συγκαταλέγει στις μεγαλύτερες μουσικές επιρροές του, ενώ το best of album που κυκλοφόρησε το 2001 με τίτλο Selected Ambient Works 85-92, βαθμολογήθηκε από το, ομολογουμένως πολύ «δύσκολο», Pitchfork με 9,4. Ο λόγος για τον Aphex Twin, που μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα από τη δισκογραφία επιστρέφει με το Syro, ένα άλμπουμ με κάποια από τη μουσική που έγραφε όλα αυτά τα χρόνια (ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμα αρκετά ακόμα άλμπουμ).

Το packaging του Syro έχει ήδη φανερωθεί και έχει σχεδιαστεί από την ομάδα The Designers Republic, που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Aphex Twin ή κατά κόσμον Richard D. James, ενώ στο booklet της συσκευασίας αναφέρονται αναλυτικά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την παραγωγή του δίσκου. Για το Syro μάλιστα έχουν ανακοινωθεί και αρκετές ημερομηνίες για listening events, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Βόρεια Αμερική.  

Το packaging του δίσκου, όπως σχεδιάστηκε από την Designers Republic.

Ο Aphex Twin σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone μίλησε για την επιστροφή του στη μουσική, αναφέροντας, όπως είπαμε και πριν, ότι έχει υλικό για τουλάχιστον 2 ακόμη δίσκους και EPs από ηχογραφήσεις χορευτικής μουσικής της τελευταίας δεκαετίας. Μάλιστα δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν έβγαζε τόσο καιρό κάτι καινούριο λέγοντας πως είναι απασχολημένος με το mastering προηγούμενων κομματιών του.

Επιπλέον, ο Richard D. James μιλά για τη ζωή του στο απομακρυσμένο χωριό 300 κατοίκων της Σκωτίας στο οποίο κατοικεί τα τελευταία χρόνια, τα 2 του παιδιά, αλλά και την απόφασή του να σταματήσει να παίζει μουσική ως DJ.

Στη συσκευασία του Syro αναγράφονται αναλυτικά όλα τα έξοδα για την παραγωγή του.

Διαβάστε περισσότερα στην εξαιρετική συνέντευξή του στον Simon Vozick-Levinson εδώ κι αναμένετε το special feature της Popaganda για το Syro το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

 http://www.rollingstone.com/music/features/aphex-twin-on-new-syro-lp-im-feeling-really-horny-about-it-and-very-smug-20140903#ixzz3CMbHqWqs 

Αυτό είναι το “minipops 67 [120.2] (source field remix)”, πρώτη γεύση που μας δίνει από τη νέα του δουλειά. Not bad at all.

Ναταλία Πετρίτη

Share
Published by
Ναταλία Πετρίτη