Categories: ΣΙΝΕΜΑ

Νεκρός στα 27 του ο ηθοποιός Anton Yelchin

Από την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση πλάι στον Anthony Hopkins με το Hearts in Atlantis/ Καρδιές στην Ατλαντίδα (2001), μέχρι το Taken του Steven Spielberg, κι από ‘κει στην αναβίωση του Star Trek απ’ τον JJ Abrams, ο Anton Yelchin είχε ήδη στα 27 του χρόνια χτίσει μια διαστημική πορεία, την οποία φρόντιζε να γειώνει με πολλές συμμετοχές σε μικρές, ευαίσθητες ανεξάρτητες παραγωγές. Μια απ’ αυτές ήταν το Σχέση 5 με 7, ένα ειλικρινές και φιλόδοξο, όσο και ανατρεπτικό, indie και εντελώς νεοϋρκέζικο ερωτικό δράμα, που όταν προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2015, μάς είχε δώσει την αφορμή να αναρωτηθούμε πόσο κόσμο είχε συγκινήσει ο Anton Yelchin με τους ρόλους του ως τότε.

Την Κυριακή 19/6/2016, ο νεαρός ηθοποιός βρέθηκε νεκρός, παγιδευμένος ανάμεσα στο αμάξι του και έναν τοίχο. Είναι βέβαιο όμως ότι οι ταινίες του θα συνεχίσουν να συγκινούν ακόμη περισσότερους.

Τον Ιούλιο του 2015 ο ηθοποιός είχε μιλήσει στον Ιωσήφ Πρωιμάκη με αφορμή μια απ’ τις πιο πρόσφατες ταινίες του που προβλήθηκαν στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων είχε πει τα εξής στην Popaganda:

Αυτή η ταινία καταπιάνεται με έναν πολύ συγκεκριμένη τύπο απ’ το σύνολο των ανθρώπων που ζουν στη Νέα Υόρκη: μιλά για ένα είδος ουρμπανιστών του Upper East/West side οι οποίοι θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο ντόπιοι, αλλά και κομμάτι του μανδύα της ίδιας της πόλης. Βρίσκω ότι η ρομαντική φύση της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, είναι ακριβώς αυτό: ότι είναι μια πόλη γεμάτη ανθρώπους, που κυκλοφορούν στους δρόμους και τις πλατείες της κάθε ώρα της μέρας και της νύχτας. Κι αυτό δημιουργεί ένα ανεξάντλητο δυναμικό, γεμάτο πιθανότητες ότι κάποιοι απ’ αυτούς, σε οποιαδήποτε στιγμή, μπορούν να ανακαλύψουν τη χημεία μεταξύ τους.

Διαλέγω τις ταινίες βάσει των ανθρώπων που σχετίζονται με αυτές, τον εκάστοτε χαρακτήρα και το σενάριο. Αυτό που ψάχνω είναι χαρακτήρες τους οποίους θεωρώ ότι μπορώ να τους κατασκευάσω με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι διαφορετικοί απ’ αυτούς που έχω ερμηνεύσει στο παρελθόν, κι αυτό βασικά είναι το κεντρικό μου κριτήριο.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη

 

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

Share
Published by
Ιωσήφ Πρωϊμάκης