35 Άλμπουμ που Περιμένουμε με Αγωνία το 2016

Το 2016 δεν ξηγήθηκε πολύ καλά κατά την είσοδό του. Εκεί που περιμέναμε να ανοίξει η αυλαία των νέων κυκλοφοριών με το “Blackstar” του David Bowie και είχαμε ετοιμαστεί να χαιρετήσουμε την επιστροφή του αγαπημένου μας, τελικά καταλήξαμε να διβάζουμε αντί για reviews δεκάδες in memoriam. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις μπήκαμε σε μια χρονιά που αναμένεται πλούσια σε νέο υλικό, με την επιστροφή καταξιωμένων καλλιτεχνών που βγάζουν νέο άλμπουμ μετά από χρόνια.
Αυτά είναι τα 34 άλμπουμ που περιμένουμε με την περισσότερη αγωνία, χωρίς αξιολογική σειρά φυσικά…

1. MGMT 
Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών, το δίδυμο ανακοίνωσε τα Χριστούγεννα μέσω ενός εορταστικού tweet την επιστροφή του, το 2016. Περαιτέρω πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, αλλά ετοιμαζόμαστε να ψυχεδελιαστούμε once again…

https://twitter.com/whoisMGMT/status/680537421377880064

2. Alvvays
Κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ τους που ηχογραφήθηκε σποραδικά τον χρόνο που μας πέρασε, έχουν ήδηπαίξει  live οι Καναδοί. Κάποια από αυτά είναι τα “Your Type”, “New Haircut”, “Hey” και “Not My Baby”. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει οριστεί. 

3. The Horrors
Oι Horrors δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό εδώ και καιρό με τον παραγωγό Paul Epworth. Ελπίζουμε να μας αποζημιώσουν για τις πόλυ μέτριες εντυπώσεις που μας άφησαν στο Plissken 2015.

4. The Smashing Pumpkins, Day For Night
Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μες το 2016, αλλά οι φήμες για reunion της μπάντας με το original line – up καταρρίπτονται, καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους είναι ακόμη τεταμένες. Βέβαια, το χρήμα είναι πολύ και ο Billy Corgan δεν είναι από αυτούς που θα το αφήσουν να προσπεράσει, γι’ αυτό και προσπαθεί αν ρίξει γέφυρες.

5. The 1975, I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It2 (Dirty Hit)
Κυκλοφορεί στις 26 Φεβρουαρίου στις Η.Π.Α και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα single “Love Me” και “UGH!”. 

6. Ty Segall, Emotional Mugger (Drag City)
Κυκλοφορεί επίσημα στις 22 Ιανουαρίου και στο επίσημο site του άλμπουμ υπάρχει ο αριθμός 1-800-281-2968. Αν το καλέσεις ο Segall έχει κάτι να σου πει. 

7. DIIV, Is The Is Are (Captured Tracks)
Κυκλοφορεί στις 2 Απριλίου, πρώτο δείγμα είναι το “Under the Sun”.

8. Metallica
«Θα συνταξιοδοτηθούμε, μόνο όταν δε θα αντέχουμε άλλο βιολογικά», τάδε έφη James Hetfield, οπότε έρχεται νέο άλμπουμ το 2016 από τους γερόλυκους του thrash metal. Για την ώρα, βέβαια, είναι απασχολημένοι στο να μηνύουν τους fans τους.

9. The Last Shadow Puppets
Πριν λίγες μέρες έσκασε το πρώτο single πακετάκι με βίντεο κλιπ με τίτλο “Bad Habits”. Ωστόσο, το ο άλμπουμ επιστροφή των Alex Turner – Miles Kane παραμένει ακόμα χωρίς τίτλο και ημερομηνία κυκλοφορίας. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο «τρίτος Last Shadow Puppet» James Ford (Simian Mobile Disco) θα είναι στην παραγωγή και θα παίζει και ντραμς.

10. Savages, Adore Life (Matador)
Κυκλοφορεί 22 Ιανουαρίου και η πρώτη γερή δόση που πήραμε από την british punk γυναικεία μπάντα είναι το “Answer”.

11. The Jesus And Mary Chain
Πριν λίγους μήνες συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το καθοριστικό τους ντεμπούτο Psychocandy, δεν έχουν σταματήσει να παίζουν live, αυτό που έγινε γνωστό όμως είναι ότι η μπάντα μπήκε ξανά στο στούντιο πέρσι, μετά από σχεδόν 18 χρόνια.

12. Rihanna, Anti (Roc Nation)
Το βίντεο κλιπ του τρίτου single του άλμπουμ “American Oxygen” κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο TIDAL και περιέχει στιγμιότυπα από διάφορες φάσεις  της αμερικάνικης ιστορίας όπως η προσελήνωση του Apollo 11, ο χαιρετισμός στους Ολυμπιακούς του 1968, η Beatlemania, το Occupy Wall Street,  η 11η Σεπτεμβρίου και οι εξάρσεις αστυνομικής βίας κατά των αφροαμερικανών Αμερικανών πολιτών.  

13. Animal Collective, Painting With (Domino)
Κυκλοφορεί 19 Φεβρουαρίου. Πρώτο και φρέσκο δείγμα το βίντεο κλιπ του single “FloriDada“.

14. M.I.A., Matahdatah 
Δεν ξέρουμε επίσημα πότε κυκλοφορεί, αλλά ξέρουμε ότι το “Borders”, το πρώτο single με το βίντεο κλιπ που προκάλεσε, τα σπάει. 

15. A$AP Ferg, Always Strive And Prosper
Το άλμπουμ με τις χρυσές συνεργασίες. Pharrell, Chris Brown, Ty Dolla $ign, Dj Mustard, Stelios Phil] και Swizz Beatz έχουν δουλέψει για αυτόν τνο δίσκο. 

16. Tool
Διψασμένοι στη έρημο να ήμασταν και να περιμέναμε να μας δώσουν οι Tool νερό να πιούμε, θα ‘χαμε πεθάνει από καιρό. Μετά το 1.000 Days του 2006, δεν ακούσαμε τίποτα νέο από την μπάντα. Ήρθε ξαφνικά το Halloween του 2015 και παίζουν live καινούριο κομμάτι, χωρίς όμως να υπόσχονται τίποτα. Ας προσευχηθούμε.

17. Sigur Rós
Αυτή τη στιγμή η αγαπημένη μας ισλανδική μπάντα δουλεύει το νέο υλικό με τον παραγωγό John Congleton.

18. Crystal Castles
Με νέο κορίτσι στο τιμόνι των φωνητικών, την Edith Frances, η μπάντα που συνδέθηκε με τη σειρά Skins ετοιμάζεται για comeback. Να και το πρώτο κομμάτι. Αν και κάτι μας λέει ότι to κενό της Alice Glass δε γεμίζει εύκολα.

 

19. Alice Glass
Την ίδια στιγμή η Alice ξεκινά επίσημα σόλο καριέρα. Μας έδωσε το περασμένο καλοκαίρι και το πρώτο single. Θα τα καταφέρει μόνη της;

20. Gorillaz
Πέντε χρόνια, δεν είναι λίγα! Ο Damon Albarn σε συνέντευξή του στο Rolling Stone επιβεβαίωσε δουλεύει πάνω σε νέο υλικό που θα είναι γρήγορο και γεμάτο ενέργεια. Ένας επιπλέον λόγος που πριν λίγες μέρες είμασταν ενθουσιασμένοι είναι η έντονη φημολογία ότι ο David Bowie θα χάριζε τα φωνητικά του σε κάποιο κομμάτι του δίσκου.

21. Missy Elliott
Μας έλειψε η βασίλισσα και είπε να επιστρέψει. Θα φέρει κάτι άραγε πίσω από το παλιό καλό early 00’s R&B; To πρώτο single “WTF” με τον Pharrell Williams είναι μια ιδέα.

22. Beck
Μετά το βραβευμένο με Grammy , Morning Phase, ο Beck επιστρέφει δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Το “Dreams” είναι το πρώτο δείγμα. 

23. PJ Harvey
Για τη δημιουργία του δίσκου ταξίδεψε σε Κόσοβο, Αφγανιστάν και Ουάσινγκτον, ενώ στο Royal Festival Hall in London, έπαιξε live, δέκα νέα κομμάτια: τα “Chain of Keys”, “The Wheel”, “The Orange Monkey”, “Dollar Dollar”, “The Community of Hope”, “Homo Sappy Blues”, “Medicinals”, “Near the Memorials to Vietnam and Lincoln”, “River Anacostia” και το “The Ministry of Social Affairs”, 30 δεύτερα από το οποίο ακούγονται στο παρακάτω teaser. 

24. James Blake, Radio Silence
Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά στο άλμπουμ συμμετέχουν ο Justin Vernon των Bon Iver και ο Kanye West, καθώς και ο Connan Mockasin που βάζει τις κιθάρες του.

25. Grizzly Bear
Ημερομηνία και τίτλος, άγνωστα ακόμα, αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχουν ηχογραφήσει σε στούντιο στη Μάρφα του Τέξας, αλλά και στο Κέιπ Κοντ του Ατλαντικού προκειμένου να παράξουν το πιο πολυσυλλεκτικό και διαφορετικό άλμπουμ της μέχρι τώρα καριέρας τους.

26. The Strokes
O Julian Casablancas άφησε τον περασμένο Σεπτέμβρη υπόνοιες ότι η μπάντα μπαίνει από στιγμή σε στιγμή στο στούντιο. Για να δούμε, υπάρχει ακόμα ζωή στον πλανήτη Strokes;

27. The xx
Ο βραβευμένος με Grammy για το In Colours, Jamie xx, φοράει ξανά τη φανέλα των xx και μαζί με την Romy και τον Oliver ξεκινούν να δουλεύουν καινούριο υλικό, το οποίο μάλλον θα έχουμε αργά μέσα σο 2016.

28. Lorde

https://twitter.com/lorde/status/682782936928681985

Αν κι έχει αποκαλύψει τον τίτλο μόνο στη μαμά της, η μικρή Lorde ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή μέσα στο πρώτο μισό του 2016. 

29. Sky Ferreira, Masochism (Capitol)
Θα κυκλοφορήσει κάπου μες το 2016, θα είναι πιο προσωπικό από το Nightime, My Time (Capitol, 2013) και θα έχει παραγωγούς τους Mike Dean, Travis Scott, και Rahki.

30. Chromatics, Dear Tommy (Italians Do It Better)
Το περιμένουμε από τον Απρίλιο του 2015 και, αντί να το βγάλει, μέχρι τώρα ο Johnny Jewel μας έχει ταράξει στις διασκευές Cyndi Lauper. Αναμένουμε! 

31. Radiohead
Ο συνεργάτης τους Robert Ziegler (είχαν δουλέψει μαζί και στο The King of Limbs το 2011) τουίταρε φωτογραφίες της μπάντας στο στούντιο και ο Yorke παρουσίασε live αρκετό νέο Radiohead υλικό σε σόλο εμφάνισή του στο United Nations Climate Change Conference στο Παρίσι. Θα είναι πιθανότατα ο δίσκος, για τον οποίο – κλασικά- θα συζυτήσουμε περισσότερο μέσα στη χρονιά.

32. Vampire Weekend
Κι εδώ υπάρχει μόνο φημολογία, και τίποτα χειροπιαστό, για την ώρα, αφού τα μέλη του συγκροτήματος τηρούν σιγή ιχθύος. 

33. Drake, Views From The 6
Οι φήμες το ήθελαν να κυκλοφορεί στις 6 Ιανουαρίου 2016, τελικά το Views From The 6 θα το περιμένουμε πολύ ακόμα. Περιέχει συνεργασίες με τους Willow Smith, Beyonce και Tinashe. Είναι το πέμπτο του άλμπουμ μετά τα πολύ επιτυχημένα mixtapes “If You’re Reading This It’s Too Late” και “What A Time To Be Alive.”

34. Kanye West, SWISH (Def Jam)
Μας προϊδεάζει για το καλύτερο άλμπουμ του μέχρι τώρα. Έχει πει ότι δουλεύει αργά και μεθοδικά, ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με μια «ηχητική  ζωγραφιά» και ότι γίνεται καλύτερο εβδομάδα με την εβδομάδα. Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας μέχρι τώρα είναι η 11η Φεβρουαρίου 2016. Ένα πρώτο δείγμα, το “Facts”.

35. LCD Soundsystem
O James Murphy έδωσε την προειδοποιητική βολή με το χριστουγεννιάτικο τραγούδι που σήμανε την επιστροφή των LCD Soundsystem και δεν πέρασαν πάρα λίγα 24ωρα για να ανακοινώσει την οριστική επιστροφή τους με Coachella, παγκόσμια περιοδεία και νέο άλμπουμ σε αυτην την πολυσυζητημένη επιστολή.

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη