Categories: ΤΕΧΝΕΣ

Best of the week (30/6 – 6/7): Η Αθήνα ενάντια στο ρατσισμό

Echo Festival στο Key Bar

Πέμπτη 30 Ιουνίου

Open Air Music Festival | 21.00 | Τριανόν

Φανταστική τριήμερη διοργάνωση από το Τριανόν, το οποίο ανοίγει την σκεπή του, γίνεται θερινό και μας προσκαλεί στο 1ο του μουσικό Φεστιβάλ κάτω από τον Αττικό ουρανό. Την Πέμπτη ο Πέτρος Μάλαμας και οι Τεφλόν, την Παρασκευή ο Theodore και ο George Gaudy & Sun και το Σάββατο οι Tango with Lions, Gautier και Le Page. Είσοδος μόνο στα 6 ευρώ! Οι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα στις 21.00. Σούπερ!

Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 Αθήνα, 210 8215469


 

Παρασκευή 1 Ιουλίου

19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας | 15.00 | Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Με σύνθημα Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι”, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας για 19η συνεχόμενη χρονιά. Συζητήσεις, ομιλίες, δράσεις, δρώμενα, φαγητό και ποτό και φυσικά πολλή και καλή μουσική, για τρεις μέρες. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με είσοδο στα 5 ευρώ την ημέρα ή 10 ευρώ για όλο το τριήμερο. Και στηρίζουμε, και πάμε.

Πανεπιστημιούπολη, Πάρκο Πανεπιστημιούπολης, Ζωγράφου


 

The Telestons live | 21.00 | Tiki Bar

Καλοκαιρινό live με surf rock μουσικές. Παίρνετε τη σανίδα σας, πηγαίνετε καρφί στο Tiki, παραγγέλνετε κάποιο από τα τρομερά cocktails, και αφήνετε τους Telestons να σας ταξιδέψουν πάνω στα κύματα. Είσοδος ελεύθερη! Στις 21.00!

Tiki Bar, Φαλήρου 15 Κουκάκι, 210 9236908

Για τους afterhours

UP Festival Pre-Party | 22.00 | Six d.o.g.s.

To Up Festival για ακόμη μια χρονια κάνει μια στάση στην Αθήνα και το χώρο του Six d.o.g.s για ένα party-έκπληξη για το τι θα ακολουθήσει στην Αμοργό και φέρνει το feeling του φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης. Στα decks του The Bar και του Foyer θα βρεθεί η οργανωτική ομάδα του festival μαζί με αγαπημένους φίλους της όπως ο Melorman και ο General Con Zoo. 

Six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, 210 3210510


 

Σάββατο 2 Ιουλίου

4 Years Blue Bird | 19.00 | Blue Bird

Υπέρ πάρτι στο αγαπημένο στέκι της Ηπίτου! Το Blue Bird κλείνει τα 4 χρόνια ζωής, και καλεί όλους εμάς και μερικούς από τους καλύτερους DJs της πόλης για να μας χορέψουν μέχρι το πρωί. Το πάρτι ξεκινάει στις 20.00, μουσικές διαλέγουν η Shikōna των Molly Bolt, η D’Arcy Foxx, ο Kasseta Rec και ο  Dj Bad Spencer! Mayhem!

Blue Bird, Ηπίτου 4 Πλάκα, 210 3249616


 

Κυριακή 3 Ιουλίου

Ζήτημα Φωτός | 20.00 | Booze Cooperativa

Κυριακή, ημέρα για βόλτα και πάμε στην ομαδική έκθεση 18 φωτογράφων της ομάδας 443 Photographica, “Ζήτημα Φωτός”. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, “το φως δεν το αναζητάς, το φως το βρίσκεις. Το αιχμαλωτίζει το μάτι, τρυπώνει στην καρδιά και στο μυαλό κι ύστερα έρχεται το φωτογραφικό μέσο να το αποτυπώσει. Μαύρο, άσπρο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε μεταμορφώνονται και μέσα από το φωτογράφο αποκτούν περιεχόμενο”. Στο Booze, με ελεύθερη είσοδο. Διαβάστε και τη συνέντευξη των φωτογράφων στην Λίνα Ρόκκου για την Popaganda.

Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 17 Αθήνα, 211 4053733


 

Δευτέρα 4 Ιουλίου

Το μονοπάτι της γυναίκας | 21.15 | Θέατρο Θησείο

Τη Δευτέρα πάμε θέατρο. Συγκεκριμένα στο Θέατρο Θησείο, όπου η ομάδα σύγχρονου χορού ”Απλά Βήματα” από τον Βόλο παρουσιάζει στην Αθήνα τη χοροθεατρική της παράσταση “Το μονοπάτι της γυναίκας”. Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου χορού, το οποίο διαπραγματεύεται τη φύση της γυναίκας. Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ Reborn in Athens. Στις 21.15, Δευτέρα και Τρίτη, με το γενικό εισιτήριο στα 8 ευρώ.

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7 Ψυρρή, 210 3255444


 

Τρίτη 5 Ιουλίου

Imam Baildi live | 20.30 | Θέατρο Πέτρας

Η μεγάλη παρέα επιστρέφει! Οι Imam Baildi σε ένα καλοκαιρινό λάιβ στο Θέατρο Πέτρας. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 και τα εισιτήρια είναι στα 10 και 12 ευρώ (κλιμακωτά) στην προπώληση και στα 14 στο ταμείο. Ακρογιαλιές και δειλινά στην Πετρούπολη!

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Pink Martini live | 21.00 | Τεχνόπολις

Οι κοσμοπολίτικοι Pink Martini, κουβαλούν λίγο από μυστηριώδη Ανατολή, σημερινή Νεα Υόρκη, Αβάνα του 30, εξωτικό Saint Tropez και μυστηριώδη Κίνα και ξανάρχονται στην Αθήνα για μία απίθανη καλοκαιρινή συναυλία! Ανοίγει η δική μας Μαρία Ρίζου. Εισιτήρια στα 25 ευρώ για τους πρώτους 500, στα 29 ευρώ για όρθιους και 34 για καθήμενους στην προπώληση, και στα 32 και 38 ευρώ στο ταμείο αντίστοιχα. Το μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ) στα 22 ευρώ.

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Γκάζι, 210 3475518

Τετάρτη 6 Ιουλίου

Key Bar Echo Fest 2016 | 20.00 | Key Bar

Το πλέον αγαπημένο μας στέκι στην Πραξιτέλους, το Key Bar, για τέταρτη χρονιά παρουσιάζει το μικρότερο φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης. Δυο βραδιές γεμάτες μουσική και ήχους από το soundtrack της καλοκαιρινής Αθήνας, στο γνωστό πεζοδρόμιο της οδού Πραξιτέλους 37. Παράλληλα το πάνω key θα φιλοξενεί το Pineapple Republic (pop up shop, vintage καλοκαιρινά ρούχα, αξεσουάρ & αντικείμενα για αγόρια και κορίτσια με τιμές απο 5 – 25€). Τι θα δούμε – ακούσουμε; Την Τετάρτη, live με τους Mechanimal, Cyanna Mercury και The Cave Children και DJ set από τους JJ Palis και Alekos Sorros. Επίσης, Henna tatoos από τον Sailor Jerry! Την Πέμπτη, live με τους The Wrinkled Suits, ΠΡΟΦΙΛ, Deaf Radio, Mani Deum και DJ Set από τους Noise Figures. Visuals και τις δύο ημέρες από τον Harris La. Μπράβο για την πρωτοβουλία και τη διάρκεια! Είσοδος δωρεάν!! Άχαστο!!!

Key Bar, Πραξιτέλους 37, 210 3230380

Νικόλας Βλάχος

Share
Published by
Νικόλας Βλάχος