Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

20-3 παράξενα πράγματα που μπορεί να σας συμβούν στο Up Festival

Έξι χρόνια Up Festival, πέμπτη διοργάνωση, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αμοργό. Ως Λατέρνατιβ έχουμε παραστεί στα τέσσερα τελευταία επιλέγοντας τη μουσική στο μεγάλο πάρτι κλεισίματος του Σαββάτου, παρακολουθώντας πάντα από κοντά τα τεκταινόμενα. Μια χρονιά μάλιστα στο Κουφονήσι γυρίσαμε και το παρακάτω με τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Δημήτρη Κουλελή. 

Οι Λατέρνατιβ στο Up Festival from Dimitris Koulelis on Vimeo.

Άρα πολλά έχουν δει τα μάτια μας και κάποια από αυτά μπορούν να καταγράψουν τα χέρια μας…

Γιάννης Αγγελάκας στο Κουφονήσι. Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής.

Να διαρκέσει πιο πολύ από ότι συνηθίζεται. Παράξενο αλλά αληθινό, αφού πρώτη μέρα του φεστιβάλ είναι η Τρίτη και το οριστικό τέλος του η Κυριακή. Δείτε όλο το line up εδώ.

Να συναντήσετε τους πιο κουλ διοργανωτές φεστιβάλ του πλανήτη. Τα παιδιά δεν δουλεύουν, διασκεδάζουν (κι εμείς μαζί τους).

Ν’ ακούσετε το μεγαλύτερο σετ που μπορεί να παίξει άνθρωπος. Αυτός είναι ο Παύλος Παυλίδης και αυτό είναι λογικό αφού η Αμοργός είναι το σπίτι του.

Ντάξει, ότι θα έχει Αγγελάκα, Xaxakes, Παυλίδη, Last Drive, Δεληβοριά κι όλα τα υπόλοιπα κορίτσια και αγόρια μαζί, το λες και παράξενο.


Κάτι που σημαίνει πως αν δεν έχετε ιδέα από τι συμβαίνει τώρα στην εγχώρια εναλλακτική σκηνή, θα φύγετε πλήρως καταρτισμένοι.

Να καταλάβετε σε τι τρελά κέφια βρίσκεται ο Αγγελάκας με τη νέα του μπάντα. Πιο κοντά στις Τρύπες από ποτέ.

Να δούμε αν ο Δεληβοριάς μετά από Ξενοδοχεία και Ταράτσες θυμάται να παίζει το πατροπαράδοτο μπουγέλο όταν εμφανίζονται οι πρώτες ακτίνες του ηλίου.

Είναι γενικά παράξενο πως ενώ τα «μεγάλα ονόματα» μετράνε 500 χρόνια στο κουρμπέτι, το κοινό από κάτω είναι κυρίως πιτσιρίκια. Και ξέρουν όλα τα λόγια τα σκασμένα.


Επίσης κάτι φοβερά παράξενο είναι το πόσα πολλά λογότυπα έχει αυτή η αφίσα. Κάποιος ή μάλλον κάποια δουλεύει πολύ καλά στην επικοινωνία.

Να πιείτε τόση ψημένη ρακή που να σας μεταμορφώσει σε ζωντανά πετιμέζια (γλυκούλια).

Να φάτε μια καταπληκτική και value for money ψαρόσουπα στο Λιμάνι της Κυρά Κατίνας στην Αιγιάλη. Θα μας θυμηθείτε.

Θα είναι παράξενο να μην πάτε και μια βόλτα στη Χώρα. Είναι από τις ομορφότερες των Κυκλάδων (όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις Χώρες στις Κυκλάδες).

Μιας και πήγατε στη Χώρα κάντε ένα κόπο να πάτε και στα υπέροχα Θολάρια. Στέκονται πάνω από την Αιγιάλη και σας περιμένουν.

Επίσης να δοκιμάσετε το νερό. Γιατί το νερό; «Αμοργιανό είναι το νερό/ Αμοργιανή κι η βρύση/ Αμοργιανή είν’ κι η κοπελιά/ που πάει να γεμίσει.»


Αφού μιλάμε για νερά, θα είναι παράξενο μετά την κατανάλωση άφθονου αλκοόλ, όταν η έκσταση είναι προχωρημένη να μιμηθείτε τους πρωταγωνιστές του Απέραντου Γαλάζιο και να πάτε μια βόλτα στο βυθό του Αιγαίου.

Λυπούμαστε για σας, αλλά κάποια στιγμή θα αντικρίσετε αυτή την εικόνα.

Εν τέλει, θα είναι παράξενο να μην περάσετε καλά.


Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση θα βρείτε εδώ. 

Laternative

Share
Published by
Laternative