Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

10 psych μπάντες που αξίζει να ακούσετε

Allah-Las

Temples
Βρετανική μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012 και έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αμέσως με την 60ς αισθητική της. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Foxygen
Το μεγάλο μπαμ για το ντουέτο από την Καλιφόρνια, έγινε με τη δεύτερη δουλειά τους, με τον τίτλο-σιδηρόδρομο We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2013. Μέσα στο φθινόπωρο, αναμένουμε τρίτο άλμπουμ.

Τhe Holydrug Couple
Aν τους έχασες όταν μας είχαν επισκεφθεί, πολύ κακώς. DIY διάθεση από τη Χιλή, με το «Noctuary» να αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της δουλειάς τους.

Allah-Las
Από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους όλης αυτής της βινταζομανίας. Κάτι μας λέει ότι στην Ελλάδα θα τους βλέπουμε συχνά πυκνά.

Unknown Mortal Orchestra
Με πιο γερές ποπ δόσεις. Και στο heavy rotation ορισμένων ελληνικών ραδιοφωνικών εκπομπών.

Dumbo Gets Mad
Ντουέτο από την Ιταλία με έδρα τους το LA. Συμπαθέστατοι.

Föllakzoid

Χιλιανοί που παίζουν ένα κράμα ψυχεδελικού και krautrock ήχου και ανήκουν στο δυναμικό της Sacred Bones Records. Ο δίσκος τους ΙΙ είναι εξαιρετικός.

Amen Dunes
Το σόλο project του  Damon McMahon, με τους πολύ καλούς δίσκους του να κυκλοφορούν με την ούγια -ποιας άλλης;- της Sacred Bones.

Night Beats
Ζόρικες garage κιθάρες από το τιμημένο Σιάτλ.

Psychic Ills
Πίσω στο μακρινό 2006 η Village Voice τους είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη psych rock μπάντα της Νέας Υόρκης. Κάτι λέει αυτό.

Διαβάστε όσα είπαν οι Moon Duo στην Popaganda.

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου