Την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν σήμερα από τη σκηνή του An club στα Εξάρχεια οι White Fence. Για όσους δεν γνωρίζετε τους White Fence είναι ένα μουσικό μόρφωμα με βάση τον Tim Presley και όλους εκείνους τους μουσικούς που τον συνοδεύουν στην -πλην σόλο- εμφανίσεις του. Οι ήχοι του έχουν σαν βάση τις μετά του punk μουσικές τάσεις και πρωτακούστηκαν το 1990. Η μουσική του σηματοδοτείται σαν garage rock χωρίς όμως να χάνει την λεπτή αίσθηση της ποπ ευαισθησίας που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φωνή του κάνουν το άκουσμα της μοναδικό.

O Presley αρχικά ήταν μέρος των The Nerve Agents που ήταν ευρέως γνωστοί για τις «βίαιες» εμφανίσεις τους ενώ λίγο αργότερα σχημάτισε τους Darker My Love παίρνοντας μία στροφή προς το ψυχεδελικό ροκ και αναλαμβάνοντας πια χρέη frontman. Με το μπασίστα των Darker Μy Love γίνονται το 2006 πια μέλη της πολυπληθής μπάντας Fall ενώ συνέχισε να πειραματίζεται και με δικούς του πιο προσωπικούς ήχους στο σπίτι του που παράγονται από παλιά μουσικά όργανα. Όλα αυτά τον καταλήγουν στο 2010 με τον πρώτο του δίσκο “White Fence” ενώ την επόμενη χρονιά ακολουθεί το “Is Growing Faith”. Το 2012, o Tim κάνει το ακατόρθωτο πραγματικότητα και κυκλοφορεί τρεις δίσκους το “Family Perfume” Vol. 1 και Vol. 2 καθώς και την πρώτη συνεργασία του με τον Ty Segall, “Hair”. Το 2013 κυκλοφορεί το “Cyclops Reap” και φτάνουμε στο φετινό “To The Recently Found Innocent” το οποίο είναι και ο πρώτος δίσκος του που ηχογραφείται σε στούντιο. 

Το σημερινό live του Presley θα ανοίξουν οι Alien Mustangs που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2010 και ο garage rock ήχος τους είναι ο πλέον κατάλληλος για το ξεκίνημα της βραδιάς. 

An Club
Σολωμού 13, Αθήνα
2103305056
21.00
Είσοδος: 12 – 18 eur

Μάτα Λίτου

Share
Published by
Μάτα Λίτου