Δείτε την Σtella να ερμηνεύει το “Picking Words” στο μακρινό Όστιν του Τέξας (BINTEO)

Κορίτσια που κάνουν ροντέο, κράχτες που καλούν σε karaoke, tacos στο χέρι και “best pizza in town”, μυρωδιές απο doobees και σειρήνες πυροσβεστικής, κορίτσια με σορτσάκια κι αγόρια με φαρδιά. Και φυσικά ουρές. Η East 6th str. είναι το τουριστικό κέντρο του Όστιν, όχι μόνο τις μέρες του SXSW, ολόκληρο το χρόνο.

Στο εκπαιδευμένο μάτι από ανάλογα στιγμιότυπα σε ελληνικά νησιά, η μεθυσμένη φασαρία και η υστερική εξαλλοσύνη ανακαλούν εικόνες από τα δελτία ειδήσεων με καμερα σε Φαληράκι στη Ρόδο, Κάβο στην Κέρκυρα ή Λαγανά στην Κέρκυρα. Εδώ όμως χτυπά η καρδιά της νυχτερινής μαζικής εκδοχής του South by Southwest, εδώ γίνεται το παιχνίδι. Σε κάποιο από τα αμέτρητα μπαρ που παρατάσσονται στη σειρά και φιλοξενούν δεκάδες καλλιτέχνες από το επίσημο κι ανεπίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ. 

Η πολύβουη East 6th Str.

Είναι μεσημέρι και σύσσωμη η ελληνική αποστολή έχει δώσει ραντεβού. Είναι το πρώτο live των «δικών μας παιδιών». Η Σtella, με την μπάντα της (και την υποστήριξη του Εν Λευκώ 87.7) παίζει σε ένα μέρος που λέγεται Dizzy Rooster, ένα υβρίδιο μεταξύ αμερικάνικου sports bar και ιρλανδέζικης pub. Με μια μικρή σκηνή, φωτισμένη όσο πρέπει για να φαίνονται όλα τα χρώματα της ίριδας πάνω στη λευκοντυμένη Σtella.

To set διαρκεί 40 λεπτά, σούπερ σφιχτό, κερδίζει όσους δεν μιλάνε ελληνικά. Τα παιδιά, όπως και οι S.W.I.M. που παίρνουν την σκυτάλη τις επόμενες μέρες το διασκεδάζουν. Δεν περιμένουν τίποτα, ξέρουν ότι μόνο στις ταινίες βρίσκεται εκεί ο executive της δισκογραφικής και τους προσφέρει το χρυσό συμβόλαιο, αλλά χαίρονται και την παραμικρή λεπτομέρεια της αμερικάνικης περιπέτειας. Με τα diners, τους Τεξανούς με τα καουμπόικα καπέλα και τα κορίτσια που μασάνε τσίχλα μουρμουρίζοντας διαφορετικές παραλλαγές της λέξης “awesome”.

Αυτό είναι το “Picking Words”, live @ Dizzy Rooster/Austin, TX

Η Popaganda βρέθηκε στο SXSW 2017 για να καλύψει το φεστιβάλ και τις δραστηριότητες της ελληνικής αποστολής με την υποστήριξη (και ως αποκλειστικός media partner) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. 

Για περισσότερο SXSW 2017 στα social media, #sxsw17gr και #sxsw2017.
Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος