Οι πρέσβεις που ζουν στην Αθήνα μας παρουσιάζουν τη ζωή τους στην πόλη

Η Διπλάρειος Σχολή υποδέχεται άλλη μια παράλληλη δράση στο πλαίσιο της έκθεσης Strange Cities: Athens. Αύριο λοιπόν το απόγευμα στις 19:00 στο ιστορικό κτίριο της σχολής στην πλατεία Θεάτρου Πρέσβεις στην Ελλάδα από έξι χώρες, Αγγλία, Βενεζουέλα, Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Τσεχία, ανακαλούν στη μνήμη τους και περιγράφουν το πως φαντάζονταν την Αθήνα πριν την ανακαλύψουν και τη ζήσουν από κοντά. Μιλούν όμως και για τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που διαμόρφωσαν, αφού διορίσθηκαν στην Αθήνα, αφού μπήκαν στους ρυθμούς της, αφού βιώνουν πια την καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας. Μια ζωντανή, ενδιαφέρουσα συζήτηση με ανώτατους διπλωματικούς αξιωματούχους, οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν γρήγορα στους ρυθμούς μιας νέας πόλης, που μέχρι εχθές τους φάνταζε παράξενη αλλά πια αποτελεί το σπίτι τους.

Οι Πρέσβεις στην Ελλάδα των 6 ξένων χωρών που θα συμμετέχουν είναι:  Jan Bondy, Πρέσβης της Τσεχίας, John Kittmer, Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, Mette Knudsen, Πρέσβειρα της Δανίας,  Jean-Loup Kuhn-Delforge , Πρέσβης της Γαλλίας, Jan Versteeg , Πρέσβης Ολλανδίας και Farid Fernandez, Πρέσβης της Βενεζουέλας ενώ ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τον  Χρήστο I. Καρρά, Εκτελεστικό Διευθυντή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά. Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 26 Μαίου | 19.00 | Αίθουσα εκδηλώσεων Διπλαρείου Σχολής | 2ο όροφος

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.