Δείτε το βίντεο από το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου

«Ένα βιογραφικό σκηνικό ποίημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα», «Μία άτυπη δίκη», «Μία τελετή αυτοπροσδιορισμού». Οι φράσεις αυτές προσδιορίζουν το μήνυμα και το περιεχόμενο της Απολογίας 3&4, που θα παρακολουθήσουμε στις 21 Ιουνίου στην Πειραιώς 260. Το καινούργιο έργο του Ευθύμη Φιλίππου, με λόγο συμπυκνωμένο και λυρικό, επιχειρεί μία περιπλάνηση στην εσωτερική γεωγραφία δύο προσώπων. Μία καταβύθιση στην ουσία στις λεπτομέρειες που συνέθεσαν την έως τώρα ζωή τους.

Στιγμές ανασκόπησης και επαναπροσδιορισμού μας παροτρύνει να ανακαλύψουμε η παράσταση αυτή με βασικό αίτημα: Ποιος θα καταφέρει να ενταχθεί στο γυναικείο χορό – μάρτυρα και τελικό κριτή της δίκης, ο οποίος είναι παρών τραγουδώντας το ίδιο πολυφωνικό τραγούδι ξανά και ξανά, καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Στο βίντεο που παρακολουθούμε από τις πρόβες της παράστασης η Αργυρώ Χιώτη εκμυστηρεύεται πως μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, αυτό που επιδιώκουν να αναδείξουν με το έργο αυτό είναι ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει προχωράω, επιτυχία, εντάσσομαι και πως άραγε φέρω ή δεν φέρω και διαπραγματεύομαι τα δεσμά που κουβαλάω.

Η παράσταση θα είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA