Η Αθήνα των περιηγητών αναβιώνει απόψε στη Διπλάρειο Σχολή

Στιγμιότυπο από τον περίπατο "Παράξενες Διαδρομές: Η Αθήνα μέσα από το βλέμμα των περιηγητών του 19ου αιώνα"Στιγμιότυπο από τον περίπατο "Παράξενες Διαδρομές: Η Αθήνα μέσα από το βλέμμα των περιηγητών του 19ου αιώνα"

Στιγμιότυπο από τον περίπατο “Παράξενες Διαδρομές: Η Αθήνα μέσα από το βλέμμα των περιηγητών του 19ου αιώνα”

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στη Διπλάρειο Σχολή, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κατατοπιστικό τίτλο : «Η Αθήνα των περιηγητών, Το ταξίδι προς την Αθήνα: Φαντασία, έμπνευση, πραγματικότητα». Τι θα συμβεί εκεί;  Με αφετηρία τις γλαφυρές περιγραφές της διαφορετικής Αθήνας των Περιηγητών του 18ου και 19ου αιώνα, δύο ιστορικοί, ένας δημοσιογράφος και ένας μυθιστοριογράφος ανταλλάσσουν απόψεις και εντυπώσεις για τη δική τους Αθήνα: πηγή έμπνευσης, υλική και άυλη, αποκρουστική και ελκυστική, μεταβαλλόμενη μέσω του γραπτού λόγου, φανταστική και πραγματική, αφετηρία και προορισμός. Η συζήτηση συμπληρώνει με τον ιδανικό τρόπο την παράλληλη δράση «Παράξενες Διαδρομές: Η Αθήνα μέσα από το βλέμμα των περιηγητών του 19ου αιώνα», τους περιπάτους που διοργανώνονται κάθε Πέμπτη και Σάββατο στις 18:00 όπου με αφετηρία τη Διπλάρειο και με οδηγό τον ιστορικό Νικόλα Νικολαΐδη οι συμμετέχοντες περπατούν τα μονοπάτια των περιηγητών.

Η Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, συντονίζει τη συζήτηση γύρω από μια Αθήνα που θα μας εκπλήξει. Οι ομιλητές είναι οι : Νάσια Γιακωβάκη, Ιστορικός, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών,  Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος, εφημερίδα Καθημερινή, Χρήστος Χρυσόπουλος, συγγραφέας (Ο βομβιστής του Παρθενώνα, 1996, 2010· Το σώμα του Τιρθανκάρα, 2014) και Νικόλας Νικολαΐδης, Ιστορικός, συνεργάτης της Βig Olive.

 Info: Αίθουσα εκδηλώσεων Διπλαρείου Σχολής, 2ος όροφος , Πέμπτη 28 Μαΐου 2015,  19:00-20:30, είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση «Η Αθήνα των Περιηγητών» πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.