Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι Magenta Flaws αγαπούν πολύ τα ελαττώματα τους

Λίγο πριν εμφανιστούν στο Ρομάντσο, το Σάββατο 20 Απριλίου, σε double bill live με τον One Of Vas, οι Magenta Flaws μας μιλούν για τους ήχους που δημιουργούν και όλα αυτά που κρύβονται μέσα στην «ταξιδιάρικη» μουσική τους.
Magenta Flaws

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το Exhale, το νέο single από το επερχόμενο 3ο άλμπουμ τους, οι Magenta Flaws επιστρέφουν στη σκηνή του Ρομάντσο, αυτή τη φορά με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία. Μετά από μια περίοδο εσωστρέφειας και επαναπροσδιορισμού του ήχου τους, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά κομμάτια από το νέο άλμπουμ τους, αλλά και από όλη τη δισκογραφία τους, σε πρωτότυπες εκτελέσεις. Από το Cutting Loose, το Her Flame και το Squares are Circles του 1ου άλμπουμ Corridor (Self Release, 2016) και τα Whatershed,  Broken GlassesTurn Out But Not As You Turned In και Reaper από το πιο σκοτεινό 2ο άλμπουμ Saturation (σε παραγωγή Cayetano – High Hop Records, 2020), αλλά και νέα κομμάτια σε πρώτη παρουσίαση και σε πιο dance ρυθμούς από το νέο άλμπουμ τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2024.

Μέχρι να πατήσουν τις πρώτες νότες και να μας ταξιδέψουν σε Σαββατιάτικες περιπλανήσεις, μιλήσαμε μαζί τους για τη μουσική που αγαπούν και τις «βόλτες» που προτιμούν.

Ποιος ήταν ο νονός του γκρουπ, πώς επιλέχθηκε, υπάρχει κάποια ιστορία; Τι σημαίνει αυτό το όνομα για σας: Ήταν η πρώτη περίοδος που ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί μουσική. Δεν είχαμε σκεφτεί ακόμη κάποιο όνομα, αλλά τα γραφιστικά που χρησιμοποιούσαμε για να δώσουμε μια πρώιμη εικόνα στην μπάντα, είχαν ως βάση το χρώμα magenta. Από εκεί και πέρα, το δεύτερο συστατικό ήταν εύκολο. Αγαπάμε τα ελαττώματα μας!

Πώς έχει αλλάξει το γκρουπ μέσα στα χρόνια; Θα λέγαμε ότι δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα. Είμαστε σαφώς πιο έμπειροι σε πολλούς τομείς, ωστόσο παραμένουμε πιστοί στις βασικές αρχές μας, όπως στο να συνθέτουμε συλλογικά και στο να μην περιοριζόμαστε από music genres και αν θα πρέπει να ανήκουμε σε κάποιο συγκεκριμένο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ της μουσικής σας σήμερα; Προσπαθούμε να μην περιοριζόμαστε από το αν θα ανήκουμε σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ / είδος μουσικής. Στην πρώτη μας φάση για παράδειγμα, πειραματιζόμασταν με ambient ηχοτόπια που διαρκούσαν ατελείωτες ώρες. Σταδιακά, ο ήχος μας εξελίχθηκε σε ένα κράμα από nu-jazz και indie rock, με βασικό τέμπο το Bristol downtempo, ενώ στις συνθέσεις μας μπορεί κανείς επίσης να εντοπίσει διασκορπισμένα στοιχεία electro, cool vibes και progressive rock. Αυτή τη στιγμή πειραματιζόμαστε και πάλι με τον ήχο μας. Το νέο μας single «Exhale» είναι ένα δείγμα για μια στροφή σε ένα πιο electro, synthwave και nu disco σύμπαν.

Τι ρόλο έχει παίξει η μουσική στον κόσμο σας; Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ζωή χωρίς μουσική. Η μουσική είναι το καταφύγιο μας.

Πώς είναι σήμερα στην Ελλάδα του 2024 να είσαι δημιουργός; Είναι καλύτερα ή χειρότερα από τότε που ξεκινούσατε; Σίγουρα, το πρώτο που θα πούμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική υποστήριξη – ειδικά της so called ανεξάρτητης σκηνής. Ουσιαστικά, όλοι παλεύουν μόνοι τους και ό,τι κάτσει, αν κάτσει. Αυτό ίσχυε και όταν ξεκινούσαμε και παραμένει ίδιο μέχρι και σήμερα.  Για το αν είναι καλύτερα ή χειρότερα σήμερα, νιώθουμε ότι κάτι έχει χαθεί, αλλά δεν έχουμε εντοπίσει τι ακριβώς είναι αυτό. Ίσως να είναι το ίδιο που έχει χαθεί πια και από την καθημερινότητα μας. Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο μοναχικός, ολοένα και πιο γρήγορος. Tik tok life. And the clock is ticking.

Πείτε μας μερικά «μυστικά» γύρω από το νέο σινγκλ Exhale. Πείτε μας και κάποια από το άλμπουμ που θα ακολουθήσει; Υπήρξε μια αρκετά μεγάλη περίοδος εσωστρέφειας της μπάντας, κατά την οποία δουλέψαμε χωρίς άγχος τη μουσική που θα αποτελούσε το 3ο άλμπουμ μας. Τα κομμάτια που θα περιλαμβάνονται σε αυτό, είναι πλέον σε ένα μεγάλο βαθμό επιλεγμένα και δουλεμένα. Το Exhale αποτελεί την τελευταία δημιουργία μας και μάλιστα είναι και αρκετά πρόσφατη. Ήρθε σε μια ανύποπτη στιγμή και επέβαλλε τη θέση του δίπλα στις υπόλοιπες δημιουργίες του επερχόμενου LP. Ήρθε ως «εκπνοή», ακριβώς όταν νιώσαμε έτοιμοι να μοιραστούμε και πάλι τη μουσική μας. Σίγουρα είναι ένα κομμάτι που νιώθουμε ότι μας αντιπροσωπεύει τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε ένα μεγάλο βαθμό αποτελεί και τον προπομπό για την ηχητική ταυτότητα του 3ου άλμπουμ.

Αν υπήρχε η δυνατότητα να «μετακομίσετε» σε μια άλλη πόλη σε μια άλλη δεκαετία σε ποια θα θέλατε να «πάτε»; Μάλιστα. Αν μπαίναμε σε αυτή τη χρονομηχανή, θα ήταν τόσες πολλές οι στάσεις που θα θέλαμε να κάνουμε, που στο τέλος θα χανόμασταν ή θα τρελαινόμασταν.  Καλύτερα να μείνουμε στο παρόν λοιπόν. Μπορεί και η δική μας πόλη και εποχή, να θεωρηθεί στο μέλλον ως ένα key point.

Υπάρχει κάποιο άλμπουμ που αγαπάτε και θα θέλατε να το έχετε γράψει εσείς; Υπάρχουν αμέτρητα άλμπουμ που αγαπάμε, αλλά δεν θα θέλαμε να έχουμε γράψει κάποιο από αυτά. Κάθε άλμπουμ είναι ένα ξεχωριστό απόσταγμα χαρακτήρων και συναισθημάτων. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Σε ποιες (άλλες) συναυλίες θα πάτε φέτος; Έχετε βγάλει εισιτήρια για κάπου; Γίνονται πάρα πολλά πια στην Αθήνα και δεν μας φτάνουν τα χρήματα.  Για να δούμε… θα μας δώσει κάνα «Concert Pass»  η κυβέρνηση; Ένα «live του νοικοκυριού» έστω;

Υπάρχει κάποιος /α/ο που θα θέλατε να εμφανιστείτε μαζί σε κάποιο live; Προς το παρόν, τον One Of Vas θέλαμε και έκλεισε για τις 20 Απριλίου στο Ρομάντσο. Baby steps.  

Αν έρθει κάποια πρόσκληση για εμφάνιση σε κάποιο φεστιβάλ, από ποιο θα «χάνατε μυαλά»; Ξέρεις κάτι; Έρχεται τίποτα;  Primavera, αν έχεις κάποιο γνωστό.  Και Εxit που είναι εδώ κοντά, δεν θα λέγαμε όχι.

Σε ποιον σκηνοθέτη θα λέγατε αμέσως ναι αν σας χτυπούσε τη πόρτα για να γράψετε τη μουσική για την ταινία του; Είναι πολλοί γενικότερα όσοι θα θέλαμε να συνεργαστούμε και η μουσική μας έχει ήδη μια cinematic λογική. Θα θέλαμε πολύ να ντύσουμε μια ταινία, η οποία θα έντυνε και αυτή με τη σειρά της τη μουσική μας. Τώρα, αν θες μεγάλα ονόματα… Nolan, Scott, Duffer Bros, γενικά το Sci –Fi  θα μας πήγαινε.

Πείτε μας τρία άλμπουμ (ή tracks) που σας άρεσαν φέτος, σε αυτούς τους πρώτους μήνες; Πάρα πολύ δύσκολο. Μας άρεσε το «Mirror» του One Of Vas  Μήπως το παρακάνουμε λες με την προώθηση του live;

Ποια ήταν η πρώτη συναυλία που είχατε πάει; Θυμάστε έστω κάποια από τις πρώτες;   Καλύτερα να μην τις αναφέρουμε, γιατί ήμασταν πολύ μικροί όταν πρωτοπήγαμε σε συναυλίες και τα ονόματα που είδαμε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μέχρι και ντροπιαστικά. Το συναίσθημα πάντως ήταν μοναδικό και όποιος έχει παιδιά, καλό θα ήταν να τα πηγαίνει σε συναυλίες από νωρίς. Να τα εθίσει σε αυτές!

Τι να περιμένουμε τη βραδιά με τον One of Vas;  Όπως είπε και ο φίλος One Of Vas με τον οποίο θα μοιραστούμε τη σκηνή: «Πολλά feelings και υπέροχα visuals!»

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas ανεβαίνουν το Σάββατο 20 Απριλίου στη σκηνή του Ρομάντσο. Εισιτήρια εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.