Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.05.2024

Ισραηλινοί καταστρέφουν ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ισραηλινοί διαδηλωτές σταμάτησαν μια οχηματομομπή ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθυνόταν στη Γάζα πετώντας πακέτα τροφίμων στον δρόμο.
Ισραηλινοί καταστρέφουν ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε τουλάχιστον 35.173 ανέρχονται οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Μέσα σε ένα 24ωρο τουλάχιστον άλλοι 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες κατά τους επτά μήνες του πολέμου ανέρχονται σε 79.061, διευκρινίζει επίσης το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο με Ισραηλινούς διαδηλωτές οι οποίοι μπλόκαραν και κατέστρεψαν ανενόχλητοι τη Δευτέρα (13/5) φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζονταν για τη Γάζα, πετώντας πακέτα τροφίμων στο δρόμο, σε ένα ακόμη παρόμοιο επεισόδιο που σημειώνεται, ενώ το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να επιτρέψει τη συνεχή διέλευση προμηθειών με ανθρωπιστική βοήθεια στον υπό πολιορκία και υπό επτάμηνο ανελέητο βομβαρδισμό παλαιστινιακό θύλακα.

Τέσσερις διαδηλωτές, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, συνελήφθησαν στο σημείο ελέγχου Ταρκουμίγια, δυτικά της Χεβρώνας στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, σύμφωνα με μια δήλωση δικηγόρων που τους εκπροσωπούν.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους Ισραηλινούς ακτιβιστές να πετάνε προμήθειες από τα φορτηγά στο δρόμο, τα χαρτοκιβώτια να σκίζονται και το περιεχόμενό τους να σκορπίζεται στον δρόμο.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Ισραήλ μετά από παρόμοια διαμαρτυρία Ισραηλινών που είναι αντίθετοι στην παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε περιοχή που ελέγχεται από την Χαμάς, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Η ισραηλινή αστυνομία δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν καθώς το Ισραήλ βρίσκεται υπό έντονη διεθνή πίεση να επιταχύνει τη ροή της βοήθειας προς τη Γάζα, όπου διεθνείς οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που απειλεί έναν πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χθες Κυριακή, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν το άνοιγμα μιας νέας διέλευσης στη βόρεια Γάζα και ένα προσωρινό λιμάνι, που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.