Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.05.2024

Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων για τους Εργατικούς έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ

«Βατερλό» για τους Τόρις η νέα δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times.
Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων για τους Εργατικούς έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και προηγείται κατά 30 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος, οι Εργατικοί συγκέντρωσαν ποσοστό 48% και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί 18%, που είναι η χειρότερη επίδοση για τον Σούνακ από τότε που έγινε πρωθυπουργός πριν από 18 μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2022, όταν η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς κατέρρευσε τις εβδομάδες μετά την κρίση που προκάλεσε ο μίνι προϋπολογισμός της Λιζ Τρας, της προκατόχου του Σούνακ.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τοπικές και δημοτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, στις οποίες οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριές απώλειες.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov/Times, που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου, οι Εργατικοί είχαν προβάδισμα 26 μονάδων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν συστηματικά στους Εργατικούς ένα προβάδισμα γύρω στις 20 μονάδες έναντι των Συντηρητικών, ενόψει των εκλογών που ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι αναμένεται να προκηρύξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι Συντηρητικοί βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε μέσω συνεργασίας είτε ανεξάρτητα, από το 2010, με την διακυβέρνησή τους να σημαδεύεται από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκάνδαλο για τη διαχείριση της κρίσης της COVID. Στη χώρα έχουν κυβερνήσει πέντε διαφορετικοί πρωθυπουργοί στην περίοδο αυτή.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.