Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda

Στο Jack in the Box τα όμορφα κοκτέιλ, όμορφα φτιάχνονται

Και πίνονται, επίσης. Μια βραδιά στο στέκι των Εξαρχείων.
Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος / FOSPHOTOS
....και το αποτέλεσμα.

Τι μπορεί άραγε να χωρέσει ένα κουτί; Αυτό το κάπως περίεργο ερώτημα απασχόλησε την Αγγελική, το Νίκο και τον Κώστα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν στο δικό τους κουτί να χωρέσουν «χίλιους καλούς». Μαθαίνοντας πως το Jack in the BOX είναι στα Εξάρχεια, η πρώτη, σχεδόν αυτόματη σκέψη, είναι πως θα πρόκειται για ένα ακόμη καφέ, ρακάδικο, μεζεδοπωλείο ή έστω μπαρ με μόνη υπέρβαση στον κατάλογό του το μοχίτο. Διαψεύστηκα μιας και πρόκειται για ένα φιλόξενο, ζεστό μπαρ- κοκτεϊλάδικο της γειτονιάς.

Υπάρχει λοιπόν η λεγόμενη πιάτσα της Μεσολογγίου, με τον πεζόδρομο να έχει τις καφετέριες που χειμώνα καλοκαίρι, πρωί βράδυ είναι σταθερά γεμάτες. Η οδός που την τέμνει,  η Κωλέττη, έχει κατά βάση μεζεδοπωλεία. Έχει όμως και το Box, αγαπημένο στέκι από παλιά που τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που το ανέλαβαν τα παιδιά δηλαδή ανανεώθηκε, συμπεριέλαβε έναν Jack στο όνομά του και με σημείο αναφοράς την κεντρική κολώνα του χώρου φέρνει το αλκόολ και τη μουσική ένα βήμα πιο κοντά στο πάρτι.

Πώς φαίνεται το Jack in the BOX από έξω..

Πώς φαίνεται το Jack in the BOX από έξω..

...και πώς μόλις περάσεις την πόρτα.

…και πώς μόλις περάσεις την πόρτα.

14_AM36882

Ευτυχώς για τους τρείς φίλους, και σίγουρα περισσότερο για εμάς, δεν είναι πρώτη φορά που βρίσκονται πίσω από την μπάρα. Και οι τρείς τους κουβαλούν στις πλάτες τους πολλές ώρες προετοιμασίας καφέδων, ποτών και κοκτέιλ σε όλη την Αθήνα και δη στην περιοχή και γι’ αυτό ακριβώς σκέφτονται σαν εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες και καταναλωτές ταυτόχρονα. Όταν μου μιλούν για το Box αναφέρονται σε αυτό ως το «σπίτι μας»  και εξηγούν πως η ιδέα πίσω από το μαγαζί είναι «να έχουμε ένα μέρος που μας εκφράζει και που θέλουμε να περνάμε τις ώρες μας». Στο σπίτι τους λοιπόν, δέχονται επισκέψεις από νωρίς προσφέροντας καφέ ενώ από το μεσημεράκι και μετά, σειρά έχουν τα κοκτέιλ τους που «έχουν βάση τα κλασικά και αγαπημένα με μερικές δικές μας προσθήκες» και μάλιστα έχουν μειωμένη τιμή (γύρω στα 6 με 7 ευρώ ενώ κανονικά είναι στα 8-9 ευρώ) μέχρι τις 8 μμ – τη λεγόμενη χαρούμενη ώρα όλων μας.

Τα κοκτέιλ είναι πολλά...

Τα κοκτέιλ είναι πολλά…

....και το αποτέλεσμα.

….και μέχρι τις 8μμ έχουν μειωμένη τιμή- τη γνωστή «χαρούμενη ώρα».

Έχουν μάλιστα κάθε δικαίωμα να «υπερηφανεύονται» για μερικά πιο πειραγμένα, που τιμώνται δεόντως από τους θαμώνες. «Αγαπημένα είναι το Jamaican mule, με ginger, lime, βανίλια και Myer’s Jamaican rum όπως και η νέα είσοδος του καταλόγου, το Pinks not dead με μαστίχα, Campari και ροζ grapefruit που προτιμούν και οι άντρες επισκέπτες», μου εξηγεί η Αγγελική ενώ παράλληλα συζητάμε την καχυποψία που συνοδεύει τα κοκτέιλ, πως δηλαδή είναι υπερεκτιμημένα σκευάσματα με μία ιδέα αλκοόλ. Συμφωνούμε πως το κοινό μυστικό είναι η ποιότητα και αν αυτή είναι εξασφαλισμένη, τότε κάθε αλκοολούχο είναι απόλαυση. «Αυτό που μας αρέσει είναι πως μπορείς να έρθεις εδώ για ένα χαλαρό κοκτέιλ ή ποτό μετά τη δουλειά και να καταλήξουμε μία μεγάλη παρέα να διασκεδάζουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ειδικά αν είναι Παρασκευή ή Σάββατο». Φυσικά η διάθεση πρέπει να «ντύνεται» και σωστά, και όταν μιλάμε για μπαρ, σημαντικό κριτήριο είναι η μουσική. Στο Box λοιπόν, από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο διαφορετικοί DJs πιάνουν δουλειά από τις 9 και κάθε μέρα είναι μια μουσική έκπληξη από hip hop μέχρι rock ‘n’ roll, ενώ τις Παρασκευές τα dj set ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα, γύρω στις 5 μ.μ., για να προετοιμάσουν κατάλληλα το έδαφος. Στα εξτρά προστίθενται και διάφορες θεματικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν, ένα Σάββατο του Οκτώβρη αφιερώθηκε στην αμερικανική folk και υπό τους ήχους της έψηναν μπέργκερ για τους τυχερούς ενώ τώρα ετοιμάζουν άλλες εκπλήξεις για να ανακοινώσουν μέσω της σελίδας τους.

Ο Νίκος -ένας εκ των τριών ιδιοκτητών- έχει περάσει πολλά χρόνια πίσω από την μπάρα πολλών εξαρχειώτικων και μη μαγαζιών.

Ο Νίκος -ένας εκ των τριών ιδιοκτητών- έχει περάσει πολλά χρόνια πίσω από την μπάρα πολλών εξαρχειώτικων και μη μαγαζιών.

14_AM36920
14_AM37972
14_AM36937

Το Box φαινομενικά είναι σα τη μύγα μες στο γάλα, όμως αυτό δεν τους ενοχλεί. Μου εξηγούν πως αρχικά κάποιοι φίλοι τους από άλλες περιοχές της πόλης μετέφεραν σε συζητήσεις τον «μιντιακό» φόβο των Εξαρχείων. «Δεν υπάρχει πιο λάθος προκατάληψη», τονίζει ο Νίκος, «δουλεύω εδώ περισσότερα από δέκα χρόνια και ούτε μία στιγμή δεν έχω νιώσει φόβο. Αυτό που με χαροποιεί όμως είναι ότι στο μαγαζί έρχονται και από άλλες περιοχές επί τούτου». Το φαινόμενο της γειτονιάς πάει πακέτο με τους περίοικους. Ενώ πίνουμε καφέ, μέσα στο μαγαζί μπαίνει ένας γείτονας και μας κερνάει μουστοκούλουρα. «Αυτό είναι το αναντικατάστατο της γειτονιάς», εξηγεί η Αγγελική, «οι κάτοικοι της πάνω πολυκατοικίας κάθε μέρα περνούν να μας χαιρετήσουν, τα παιδιά από απέναντι φέρνουν μεζεδάκια ή παίρνουν το ποτό τους και κάθονται να τσιμπήσουν κάτι και όταν κλείσουν έρχονται από εδώ για συνέχεια». Και έτσι ανοίγει και κλείνει το BOX τους, γεμάτο εκπλήξεις και ατμόσφαιρα των φίλων που θα ήθελες πολύ να έχεις κάθε μέρα να σε ξαφνιάζουν με τις ανήσυχες δημιουργίες τους.

Jack in the BOX, Κωλέττη 4, Εξάρχεια, Αθήνα, 210 380 2035
Δευτέρα- Σάββατο: 11:00-05:00, Κυριακή: 18:00-05:00

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.