TIMELINE

Τα δέκα αξέχαστα του Coachella 2023

Ο χρόνος κύλησε, το χώμα κάλυψε τις ακριβές βερμούδες, τα κινητά κατέγραψαν κάθε λεπτομέρεια με μανία κλειδαρότρυπας, διασημότητες εκτός και εντός σκηνής κάναν τα περάσματα τους και χαϊδεύτηκαν με τον φακό των παπαράτσι ή ακόμα περισσότερο, με το φακό του κοινού σε ρόλο παπαράτσι, κι έτσι το Coachella 2023 πέρασε κι αυτό στην ιστορία όπως τόσα πριν.

Αυτό που έμεινε ήταν κάποιες καλές εμφανίσεις και κάποιες όχι, όλες τους όμως στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αφού η μουσική πάντα θα νικά, ακόμη κι όταν πρόσκαιρα όλοι θα ασχολούνται με την κοινή εμφάνιση του Swan Mendes και της Camila Cabello ή για το πώς η Kendal Jenner καταγράφει με το κινητό της τον καλό της Benito επί σκηνής . Θα μπορούσαν οι ξεχωριστές στιγμές να είναι και περισσότερες, το δέκα είναι όμως πάντα ένας καλός αριθμός.

Bad Bunny @ 14 & 21 Απριλίου

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Το λαχταρούσε αυτός, το λαχταρούσε το κοινό του, το λαχταρούσε και όλος ο πλανήτης μέσω του live streaming. Ο Πορτορικανός με το newlatin ταπεραμέντο, ανέλαβε χωρίς τριγμούς τον ρόλο του πρώτου ισπανόφωνου headliner στην ιστορία του φεστιβάλ και είδε και πάλι το πιο δημοφιλές άλμπουμ του 2022, Un Verano Sin Ti, να βρίσκει μια έξοχη σκηνική διέξοδο – ειδικά μάλιστα μετά από μια περιοδεία 65 sod out παραστάσεων που έδειχναν να μην έχουν τελειωμό. Ήταν μία από τις πιο απολαυστικές στιγμές του Coachella και αν ρωτήσεις και το κορίτσι του που ήταν από κάτω, τα ίδια θα σου πει κι αυτή.  

Bjork @ 16 & 23 Απριλίου

Μαζί με 864 drones σε πλήρη καθοδηγουμένη παράκρουση και μια ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Bjarni Frimann, η ευτυχής Ισλανδή έκανε αυτό που ξέρει να κάνει πάντα. Να αλλάζει τις δομές στα τραγούδια της, να τα αναποδογυρίζει δεκαπέντε φορές και να τα σερβίρει σαν εκλεκτά μεζεδάκια που απολαμβάνεις κυρίως αν έχεις εγκλωβιστεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Αυτόν τον αχινό ολούθε της πάντως, πολύ τον ζήλεψα, το ομολογώ.

Blondie @ 14 & 21 Απριλίου

Deborah Harry, όλη αστερόσκονη πάνω στα 78 της χρόνια. Εδώ παρέα με το άλλο αειθαλές, τον Nile Rogers.  Όταν η ψυχή καλύπτει σώμα και φωνή, η μουσική γεμίζει τη σκηνή με φως. Και ζωντάνια που θα ζήλευαν και εικοσάχρονα.

Eric Prydz @ 15 & 22 Απριλίου

Άρεσε πολύ, και δικαιολογημένα. Ολογράμματα πάνω από τα κεφάλια του κοινού στήνουν ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και ευρηματικά σόου που έχουν στηθεί πάνω στην ηλεκτρονική μουσική. Τη χαρά και την απόλαυση του απίθανου σόου εδώ κερδίζει το progressive house του Σουηδού dj. Τον Ιούνιο θα μεταναστεύσει στο Sónar. Για τους πολύ τυχερούς.

Frank Ocean @ 16 Απριλίου

Ήταν να εμφανιστεί και στο δεύτερο σαββατοκύριακο, ένας τραυματισμός όμως στο πόδι δεν του το επέτρεψε. Θεωρητικά. Αφού και ο ίδιος ακούστηκε να απορρίπτει ότι συνέβη σε μια βραδιά που όλοι περίμεναν από το 2017. Ερμήνευσε τα περισσότερα κομμάτια πίσω από την σκηνή, ή έστω από ένα σημείο που δεν επέτρεπε στο κοινό να τον βλέπει. Έπαιξε τα λιγότερα κομμάτια από τα μεγάλα ονόματα. Διόρθωσε τα περισσότερα σε σημείο μη αναγνωρίσιμο. Είδε τον περισσότερο κόσμο να του γυρίζει την πλάτη και να αποχωρεί κατά τη διάρκεια του σετ. Η απώλεια του αδερφού του που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει και η «υποχρέωση» που ένιωσε, σύμφωνα με φήμες, για να εμφανιστεί ενώ δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμος, τον οδήγησαν σε μια εντελώς περίεργη και σχεδόν οδυνηρή παράσταση που ήδη χαρακτηρίζεται ως μια από τις χειρότερες στην ιστορία του φεστιβάλ. Μόνο και μόνο γι’ αυτό το «ρεμίξ» στο White Ferrari, όμως, είμαστε έτοιμοι να τα ξεχάσουμε όλα.

Gorillaz  @ 14 & 21 Απριλίου

Ένα mind blowing performance βρετανικής κοπής μπροστά σε ένα κοινό αμερικανικής κοπής που έτρωγε τα νύχια του περιμένοντας τον Bad Bunny να το ξεδιψάσει με άφθονο latin beatbox. Συμβαίνουν κι αυτά.   

Rosalia @ 15 & 22 Απριλίου

«Πριν από τέσσερα χρόνια ήρθα στο Coachella μόνη. Όχι αυτή τη φορά όμως». Λίγο πριν την εμφάνιση αυτή, η Ισπανίδα σταρ είχε προλάβει να βγάλει το RR, ένα ep με τον Rauw Alejandro, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και κάτι ως ανακοίνωση αρραβώνων. Οπότε και η κοινή τους εμφάνιση έκαψε καρδιές, άναψε φωτιές και έκανε όλα αυτά τέλος πάντων που κάνουν οι «προσωπικές» επαφές σε αυτές τις περιπτώσεις. Παραδόξως η εμφάνιση της Rosalia στο Coachella 2023 ξέφυγε με ευκολία από το κίτρινο χρώμα που την περιέλαβε με αποφασιστικότατα και  χαρακτηρίστηκε ως μία από αυτές που ξεχώρισαν περισσότερο. Αιτία προφανώς ότι τα σπάει. Κανονικά. Στις 20 Ιουνίου θα το διαπιστώσουμε και στην Αθήνα.

Underworld  15 & 22 Απριλίου

Drive boy / Dive boy / Dirty numb / Angel boy
Αυτό! Τίποτα άλλο!

Wet Leg @14 & 21 Απριλίου

Και μόνο που τις βλέπεις και ξέρεις ότι η 25η Ιουνίου που θα σκάσουν στην πλατεία νερού και το Release, δεν είναι δα και τόσο μακριά, φτάνει και περισσεύει για να ξεσκονίσεις το ιστορικό τους, να ανεβάσεις το volume στη διαπασών, να ξεσηκώσεις τη γειτονιά και να χορεύεις σαν δεκαπεντάχρονο στο σαλόνι (τα γατιά που είπαμε πως εξαφανίστηκαν;)

Zendaya @ 22 Απριλίου

Ως καλεσμένη του Labrinth -τύπου είδα φως και μπήκα- και επτά χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση επί σκηνής -τύπου ήμουν πολύ μπίζι με το Euphoria-, κάνει λυτρωτική εμφάνιση για το κοσμικό πρεστίζ του φεστιβάλ και σαρώνει τα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Κάτι παίζει και με αυτό που φορά, κοινώς αρέσει, αλλά μη μου δίνεται σημασία, εγώ θα πάω με τον αχινό της Bjork στη ψηφοφορία.

Δημήτρης Πάντσος