TIMELINE

Shakira vs. Miley Cyrus: Τελικά, ποια χωρίζει καλύτερα;

Τελευταία φορά που το κοίταξα, ώρες δηλαδή μετά την πρώτη του εμφάνιση, το τραγούδι-εκδίκηση της Shakira, Out Of Your League, είχε φτάσει τα 115 εκατ. views στο YouTube. Τώρα που το διαβάζεις, μπορεί και να ‘χει φτάσει το ένα δις, ποτέ δεν ξέρεις. Αντιστοίχως το «παρόμοιο» κομμάτι της Myles Cyrus, Flowers, είχε φτάσει τα 16.5 εκατ. σε Κολομβία – Αμερική, γράψε 180-0. Αναμενόμενο. Λογικό.

Παράλογα είναι άλλα. Το «Απαλλάχτηκα από σένα, απαλλάχτηκα και με πιο όμορφη αγάπη τώρα πιάστηκα» της τεράστιας Ρίτας (μία είναι η Ρίτα), βολοδέρνει στο ενάμισι εκατομμύριο, χρόνια τώρα, παρότι μέγιστος ο πόνος του, δεν συγκρίνεται, αλλά τι τα θες, μικρή η αγορά, ας μείνουμε στο versus της σημερινής αγοράς, της τεράστιας.

Η μάχη είναι χαμένη εξ αρχής. Θεωρώ. Εκεί που η Αμερικάνα το πάει με σεμνότητα: «μπορώ τώρα να αγοράζω τα λουλούδια μόνη μου», «μπορώ να γράφω μόνη το όνομα μου στην άμμο», «μπορώ να μιλάω μόνη μου με τις ώρες για τόσα πράγματα που εσύ ούτως ή άλλως σιγά μην καταλάβαινες», η άλλη φορτσάρει φλόγα Λατίνας, βγάζει νύχι και τα χώνει χωρίς φίλτρο: «τόση ώρα στο γυμναστήριο, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να γύμναζες και λίγο το μυαλουδάκι σου».

Η Λατίνα λέει πως έγραψε το τραγούδι για όλα αυτά τα κορίτσια εκεί έξω «που υπερασπίζονται τον εαυτό τους». Ως ένα από αυτά και η ίδια, βεβαίως, θα μπορούσε απλά να πει πως το έγραψε για τον πρώην της, Gerard Pique, και το νέο φλερτ του, την Clara Chia Marti, αλλά δεν το κάνει. Εμείς όμως το καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε ατσίδες που τρώνε τις άχρηστες πληροφορίες με το κουτάλι και υποψιαζόμαστε τι πόνο κρύβει να διαλέγεις Αϊνστάιν και να σου βγαίνει απλός μπαλαδόρος. 

«You traded a Ferrari for a Twingo, you traded a Rolex for a Casio» φωνάζει ξαφνικά στο μικρόφωνο, σόρι όμως διάσημη φίλη, αν θες να τα χώσεις στον πρώην που σε έχει κάνει τάρανδο, μαζί σου να σταθώ, το replacement όμως άστο στην ησυχία του. Ή έστω κάνε ένα άλλο τραγούδι αποκλειστικά γι’ αυτό και δώσε μας χρόνο. Να έχουμε προλάβει να προμηθευτούμε και τη σωστή ποσότητα ποπ κορν. Παρακολουθώντας  με γεμάτο στομάχι την άμεση αντίδραση Pique που σκάει πια στις συνεντεύξεις με Casio και απάντα στα στόρις του με φάτσες κλόουν. Γιατί το σωστό το ξεκατίνιασμα έχει και την αστεία αμφίδρομη πλευρά του. Πετάς χειροβομβίδα και σου έρχεται πίσω μπαλάκι. 

«Αυτό για μένα ήταν μια κάθαρση και μια κάθαρση που ποτέ δεν πίστευα πως θα φτάσει τόσο ψηλά στον κόσμο όλο στα 45 μου και μάλιστα στα Ισπανικά” έγραψε στο Instagram και συμπλήρωσε «θα ήθελα να αγκαλιάσω τα εκατομμύρια των γυναικών που υψώνονται σε όσους μας κάνουν να νιώθουμε ασήμαντες. Γυναίκες που υπερασπίζονται αυτό που νιώθουν και σκέφτονται και σηκώνουν το χέρι τους όταν διαφωνούν, ενώ άλλες σηκώνουν μόνο τα φρύδια τους, αυτές είναι η έμπνευση μου»

Αν είσαι από αυτούς, εδώ στο ελληνικό διαδίκτυο, που βλέπουν στα μάτια της κυρίως το γνωστό σύμβολο του δολαρίου, το οποίο και απαιτείται ως οικονομικό αντιστάθμισμα στην φάπα που έφαγε για φοροδιαφυγή πριν μήνες, ε, είσαι κακεντρεχής και βλέπεις το ποτήρι πάντα μισοάδειο.  Η σταρ πονάει και ως σταρ καραπετυχημένη, έχει το βήμα να τα πει.

Γι αυτό, πέρνα στην απέναντι θέση παρακαλώ και κάτσε ήσυχα. Εξάλλου, εμμέσως πριν σαφώς, η πληγωμένη το είπε για να το μάθεις. «Με άφησες με την πεθερά μου ως γείτονα και τα MME στην πόρτα για όλα τα χρέη στο κράτος». Και για να ξεκαθαρίσει πως ότι λέει το εννοεί, πήγε και έβαλε ένα ομοίωμα μάγισσας στην πλευρά που το σπίτι της βλέπει το σπίτι της ακατανόμαστης.

Και εδώ πως το πήραμε;

Καθόλου ψύχραιμα. Ανάστατο το διαδίκτυο άφησε πίσω του βασιλιάδες υποκλοπές και ανέχειες και έπιασε πόστο στη σωστή θέση της Ιστορίας. Ταίριαζε τόσο ξεφτιλίκι στην ισπανόφωνη αοιδό; αναρωτήθηκε. Μάλλον όχι, αποφάσισε, πριν ρίξει τα τελευταία του λέλουδα πάνω στο «Χειρότερη να είναι η κάθε σου ημέρα/ χειρότερα να ζεις κάθε στιγμή μαζί της/ χειρότερη ζωή από εδώ και πέρα/ και πως περνούσαμε/ θέλω να συζητάς μαζί της» της Ελένης Χατζίδου σε κάποιο συνοικιακό μπαρ της καρδιάς του. Και είναι αυτή η αγαπημένη στιγμή που μαζί με την ανανέωση του ποπ κορν κάνεις και προμήθεια δέκα διαφορετικών ειδών σοκολάτας, γιατί η ζωή είναι πάντα πιο απολαυστική στην κάθε της «ανάμειξη».  

Στον αντίποδα, τα πράγματα για την Αμερικάνα ήταν πιο απλά. Γνωρίστηκαν, με τον Liam, ενός εκ των εκατό πέντε αδερφών Hemsworh από τη μακρινή Αυστραλία, αγαπήθηκαν, διάλεξαν τραγούδια σχέσης για πάντα πριν χιλιάδες χρόνια, το When I was you man του Weeknd πιο συγκεκριμένα, χώρισαν, τα ξαναβρήκαν, χώρισαν, ξανά μαζί, παντρεύτηκαν, έκαψαν το σπίτι, χώρισαν και άφησαν τον χρόνο να οδηγήσει, αυτή δηλαδή κυρίως, σε ένα τραγούδι «εκδίκησης», σε ένα τραγούδι  που «κλέβει», «τρολάρει» το τραγούδι σχέσης του Weeknd αν προσέξεις – σιγά το δύσκολο δηλαδή καθώς, αν του βγάλεις τη μπητιά, το λες και ξεκάθαρη αντιγραφή.

«Ήμασταν καλά, χρυσάφι ήμασταν, ένα όνειρο ήμασταν, ήμασταν σούπερ και ξάφνου δεν ήμασταν, χτίσαμε ένα σπίτι και μετά τι; Το είδαμε να καίγεται». Δηλαδή εντάξει, μπορεί να έκανε κι αυτή τα δικά της, αλλά εδώ τα λέει καθαρά και σεβαστικά. Μου πήρες τη ζωή μου και την πέταξες στα σκουπίδια. Ούτε πεθερές, ούτε συγκρίσεις με την καινούργια, ούτε εφορίες, ούτε ακριβά αμάξια και ρολόγια, μόνο ένα σπίτι που κάηκε, σιγά.

Το single κυκλοφόρησε στα γενέθλια του Liam Hemsworth στις 13/1/23. Σύμπτωση; Μπα, πες το σατανικό, ή απλά ένδειξη κεφάτου σαρκασμού. Ή, τέλος πάντων, πες το όπως θες, χατήρι δεν θα σου χαλάσω.

Και στο δια ταύτα;

Έβγαλε απόφαση το λαϊκό το δικαστήριο; Έχει δικαίωμα το διάσημο ξεκατίνιασμα σε παρορμητική εμφάνιση ή οφείλει να κάνει βουτιά στα φίλτρα του καθωσπρεπισμού και του ακράτητου πολιτικαλκορεκτισμού; Πάρε εσύ τη δική σου απόφαση. Η δική μου, επιστημονικώς πάντα μιλώντας, είναι να σταθώ δίπλα στη Λατίνα Υδροχόα. Και στα π**** της όλα. Γιατί αν είναι τα κάνεις ρημαδιό, μη βάζεις μετρητή στα χαλάσματα, πέσε με τα μούτρα και πάρε μαζί ότι μέγεθος βαριοπούλας επιθυμείς. Έχουμε παραγγείλει και έξτρα ποπ κορν εξάλλου.

Δημήτρης Πάντσος

Share
Published by
Δημήτρης Πάντσος