Categories: TIMELINE

Ο πλανήτης τιμά τη γέννηση του David Bowie με events και αφιερώματα

Αν ζούσε σήμερα, ο Starman θα γινόταν 75 χρονών και οι θαυμαστές του ανά τον κόσμο τον θυμούνται με πολλούς τρόπους. Μία live streaming συναυλία, events στα pop up shops στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και μια αφιέρωση που θα φτάσει ως τα αστέρια.

Ο David Bowie απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου του 2016 αλλά η μουσική, το ταλέντο του, οι πρωτοποριακές ιδέες του, η αφοσίωσή του στο έργο του και οι καλλιτεχνικές περσόνες του δύσκολα θα ξεχαστούν. 

Live streaming concert από το Rolling Live Studios

Μια ζωντανή μετάδοση εορτασμού των 75 χρόνων από τη γέννησή του έχει προγραμματιστεί για σήμερα, 8 Ιανουαρίου. Μια γιορτή για τον Bowie, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω του RollingLiveStudios.com και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από τους: Def Leppard, Simon Le Bon και John Taylor (Duran Duran), Noel Gallagher, Living Colour, Gary Oldman, Rob Thomas, Walk The Moon, Jake Wesley Rogers, Ricky Gervais και πολλοί ακόμα (το line up μεγάλωνε διαρκώς μέχρι σήμερα).

Το βασικό συγκρότημα για την εκδήλωση θα περιλαμβάνει θρυλικούς μουσικούς που έχουν παίξει με τον Bowie, συμπεριλαμβανομένων των: Mike Garson (που είναι και ο οικοδεσπότης της βραδιάς), Earl Slick, Charlie Sexton, Alan Childs, Steve Elson, Mark Guiliana, Omar Hakim, Stan Harrison, Tim Lefebvre, Gerry Leonard και Carmine Rojas. 

Η βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης τιμητική αναφορά στην 35η επέτειο της κλασικής ταινίας φαντασίας The Labyrinth (και της συνεργασίας του Jim Henson με τον David Bowie), με μια ιδιαίτερη ερμηνεία από την ηθοποιό Evan Rachel Wood και μια εμφάνιση του Brian Henson. Το σόου θα είναι αφιερωμένο στον τακτικό φωτογράφο του Bowie, Mick Rock, και θα περιλαμβάνει πλάνα από συνεντεύξεις που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας. Εισιτήρια για το παγκόσμιο event μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Bowie 75 Pop Up Stores

Από τον Οκτώβριο του 2021 λειτουργούν δύο pop up καταστήματα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, τα οποία σήμερα υποδέχονται τον κόσμο με επιπλέον events. Αν λοιπόν βρίσκεστε σε μία από τις δύο πόλεις, αξίζει μια βόλτα από εκεί. Σημειώστε μάλιστα ότι στο τέλος του μήνα τα καταστήματα θα κλείσουν. Στους χώρους τους μπορείτε να χαθείτε μέσα σε αίθουσες HD προβολών με 360 Reality Audio προηγμένης τεχνολογίας της Sony, απολαμβάνοντας ηχητικό και οπτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων ανέκδοτων backstage αρχείων αλλά και σπάνια πλάνα από την εποχή του Heathen (2002) και του Reality (2003). Μπορείτε επίσης να αγοράσετε συλλεκτικά αντικείμενα και CD/LP περιορισμένης έκδοσης, να δοκιμάσετε ψηφιακά μερικά από τα αγαπημένα κοστούμια του Bowie και να δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες που καταγράφουν τις διαφορετικές καλλιτεχνικές περσόνες του μέσα στα χρόνια της καριέρας του. 

Το πρώτο κατάστημα βρίσκεται στην οδό Heddon 14, όχι πολύ μακριά από το Piccadilly Circus. Στην πραγματικότητα η τοποθεσία του είναι μόλις μερικές πόρτες μακριά από το σημείο όπου ο Bowie (Ziggy Stardust για την ακρίβεια) πόζαρε για το εξώφυλλο του άλμπουμ “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars”.

Το δεύτερο θα το βρείτε στην οδό Wooster 150, στο κέντρο του Μανχάταν. Και αυτό το σημείο είναι επίσης σημαντικό, καθώς βρίσκεται κοντά στο σπίτι στο οποίο έζησε ο Bowie δημιουργώντας το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησε όσο ζούσε, το «Blackstar». Το κατάστημα ίδρυσαν και διευθύνουν η γυναίκα του και ο γιός του. Εκεί σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση του άλμπουμ “Toy” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, σχεδόν έξι χρόνια μετά τον θάνατό του. Καλεσμένος θα είναι ο παραγωγός του άλμπουμ και φίλος του Bowie, o Mark Plati, για να παρουσιάσει τη νέα, πολυτελή έκδοση του “Toy” που βγήκε χθες και περιλαμβάνει επιπλέον υλικό όπως ανέκδοτες φωτογραφίες, εναλλακτικές μίξεις, προτεινόμενα B-sides και 13 νέα remix των κομματιών. Μαζί του και μουσικοί που συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ. Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ground Control to Major Tom

Και στα δύο καταστήματα υπάρχει Ground Control point, όπου μπορείτε να αφήσετε τα δικά σας μηνύματα για τον David Bowie που θα φτάσουν ως τα αστέρια. Μπορείτε να δείτε κάποια από τα μηνύματα που έχουν αφήσει άλλοι fans του, ΕΔΩ

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά