Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Two Guys – Μια αυθεντική αμερικάνικη diner στο Μαρούσι

Θα πας μιλημένος για να το βρεις. Κατεβαίνεις τις κυλιόμενες σκάλες προς το υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου “Αίθριο” στο Μαρούσι. Τέρμα στη γωνία, μια σταλιά μαγαζί με λίγα τραπεζάκια μπροστά στο εσωτερικό παρκάκι της “πλατείας” του εμπορικού. H αισθητική του σκηνικού είναι βουτηγμένη στα 70’s, παρκούρ στις κουπαστές του Αίθριου, σκειτάδες τσουλάνε μέχρι την πόρτα του, ένα συντριβάνι που στάζει, μια κυρία με κολάν, γκέτες, κοτσίδα και τσάντα γυμναστηρίου, ξύλινοι πάγκοι και χρωματιστές λαδόκολλες σε γαλάζιο και κόκκινο color blocking, πινακίδα με ρετρό γραμματοσειρά, ατομικοί δίσκοι φορτωμένοι με μπέργκερ, subs philly style, hot dogs, pancakes. Το cheddar λιώνει, το bacon τσιτσιρίζει στην πλάκα και το σιρόπι σφενδάμου ρέει άφθονο.

Το Two Guys είναι μια ορίτζιναλ αμερικάνικη diner, πιο compact σε μέγεθος αλλά πληθωρική στο μενού. Στην μικρή ιστορία της λειτουργίας του – αφού μόλις μερικοί μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που το πρώτο hot dog που ντύθηκε με μαγιονέζα εδώ- παρεμβάλλονται μερικές μεγάλες στιγμές φαγητού, όταν οι ιδιοκτήτες Μιχάλης και Αλέξανδρος, σπούδαζαν στην Βοστόνη και στην Νέα Υόρκη και παράλληλα δούλευαν σε κλασικές diners. Από εκεί ξεσήκωσαν τις ιδέες, έτσι αρκετά χρόνια αργότερα αποφάσισαν να φτιάξουν και μια δική τους στην Αθήνα. Kαι εγένετο Two Guys, όνομα εμπνευσμένο από την αμερικάνικη αλυσίδα fast food 5 Guys, ιδανικό για να περιγράψει αυτούς τους δυο παθιασμένους τύπους με το φαγητό born in USA. Ναι, είναι fast food, αλλά δεν είναι junk food, η ποιότητα των  πρώτων υλών είναι υψηλή και επίσης τα πιάτα που θα δοκιμάσεις είναι αυθεντικά. Ό,τι φάγαμε ήταν πολύ νόστιμο, γι’αυτό και θα κάνω τα στραβά μάτια για τον εξαερισμό, ο οποίος επιδέχεται βελτίωση. Τώρα που καλοκαίριασε, προτείνουμε να καθίσετε στους πάγκους, που βρίσκονται έξω. 

Αποφάσισα να μην σπαταλήσω πολλές λέξεις στην περιγραφή του μπέργκερ επειδή έταξα πρωτότυπες συνταγές μερικές γραμμές από πάνω, θα πω όμως ότι ο κιμάς από τον οποίο παρασκευάζεται είναι 100% μοσχαρίσιος και φρεσκοκομμένος, ενώ το ψωμάκι brioche φουλ αφράτο, σαν πουπουλένιο στρώμα. Ένα διαφορετικό μπέργκερ που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το Sloppy Joe, που δεν έχει μπιφτέκι αλλά σιγομαγειρεμένο κιμά σε σάλτσα ντομάτας, κάπως πικάντικη, θυμίζει barbeque. Vegie, με κοτόπουλο, με διπλό μπιφτέκι, με γουακαμόλε, cheeseburger, όλα υπάρχουν στον κατάλογο και συνοδεύονται από country style πατάτες. 


Ξέρετε τι είναι τα Subs Philly style; Subs, ονομάζονται τα σάντουιτς των οποίων το ψωμάκι είναι μακρουλό, πήραν το όνομά τους από τη λέξη submarine (υποβρύχιο). Οι Two Guys προτείνουν χωριάτικη μπαγκέτα – “υποβρύχιο” σε δυο μεγέθη,  28 εκ.  και 60 εκ. Philly Style είναι το κλασικό σάντουιτς της Ανατολικής Ακτής, με πατρίδα την Φιλαδέλφεια, που φτιάχνεται συνήθως με ψημένο κρέας, ενώ στην Καλιφόρνια η συνταγή αναπαράγεται κυρίως με γευστικές επιρροές από το Μεξικό. Της Φιλαδέλφειας έχει φιλέτο, το οποίο κόβεται λεπτό και σωτάρεται με λαχανικά και τυρί πάνω σε καυτή μαύρη πλάκα ψησίματος. Προβολόνε και μαγιονέζα συμπληρώνουν. Η χορτοφαγική εκδοχή τους έχει αυγό αντί φιλέτου ή μόνο λαχανικά, προβολόνε και special μείγμα μπαχαρικών. 
Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει σάντουιτς με ξεροψημένο τυρί απ’ έξω από το ψωμάκι ( ναι, απ’ έξω), δεν ξέρετε τι χάνετε. Οι φέτες του ψωμιού πασαλείβονται με κρέμα τυριού, βούτυρο και τυρί gouda και έπειτα ξεροψήνονται μέχρι να καούν τα λιπαρά και να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, σαν αυτά τα ψωμάκια, που δείχνουν στις διαφημίσεις. Το ψωμί κάνει μια αλμυρή κρούστα στην κόρα. Το Courage περιέχει κοτόπουλο, αβοκάντο, κρεμμύδι και cheddar, ενώ το Prudence τόνο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Φτιάχνουν ακόμα hot dog με λουκάνικο 80 γρ., ενώ στο πρωινό σερβίρουν πιάτα με το αγαπημένο υλικό της εποχής, τα αυγά, ως μάτια, ομελέτα, scrambled, ή ασπράδια για τους διαιτώμενους – και όσους μόλις κατέβηκαν από γυμναστήριο (το Holmes Place βρίσκεται δυο ορόφους από πάνω) για έξτρα δόση πρωτεΐνης. Τα κορίτσια θα λατρέψουν τις τηγανίτες (pancakes) με πραλίνα, με marple syrup, με Oreo και σοκολάτα, αλλά και την αλμυρή βερσιόν με αυγό, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου ( ναι, το βάζουν παντού). Οι εργαζόμενοι στα γύρω γραφεία θα χορτάσουν με τις σαλάτες εποχής ( και κανένα burger ως side dish) ενώ σερβίρονται και γλυκά, αμερικάνικα, της σύνθεσης και την υπερβολής, πλούσια σε εμφάνιση και γεύση. Για τα νέα ζευγάρια, που όλα τα μοιράζονται και τα παίρνουν μαζί( όχι εσύ την τελευταία μπουκιά, όχι εσύ, όχι εσύ) προτείνουμε το Wedding Night, με pancakes, κρέμα ζαχαροπλαστικής, ινδική καρύδα, λευκή σοκολάτα και βατόμουρα, ενώ αν μόλις χωρίσατε ή είστε απογοητευμένοι δοκιμάστε το Diet is (so) over, διπλής ανάγνωσης, γαλλικό τοστ, με σπιτικό φυστικοβούτυρο, πραλίνα και μπισκότο Oreo. 


Να σημειωθεί πως δεν θα ήταν ορίτζιναλ diner αν δεν υπήρχει αέναο refill καφέ φίλτρου, δωρεάν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο φλιτζάνι και επιπλέον, αν ο κατάλογος δεν ήταν απλώς ενδεικτικός.Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα φέρετε στα μέτρα σας, δηλαδή να παραγγείλετε ακόμα και ένα Blue Cheese burger χωρίς blue cheese, επειδή έτσι λειτουργούν οι diners, μπαίνεις σε ένα μαγαζί που μπορεί να φτιάχνει 40 πιάτα αλλά εσύ δημιουργείς το δικό σου. 

Two Guys, Αγίου Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Μαρούσι, τηλ. 210 6000879 Ανοιχτά Δευτέρα με Σάββατο 10.00 – 23.00

Νένα Δημητρίου

Share
Published by
Νένα Δημητρίου